Οι πράσινες εταιρείες τεχνολογίας από την Greenpeace

by Stefanos Kofopoulos • On 27-11-2007 • AT 10:00 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

greenpeace guide to greener electronics

Στις μέρες μας καμία εταιρεία δεν θέλει να χαρακτηριστεί ελλιποβαρής προς τις οικολογικές της ανησυχίες και πρακτικές, ιδιαίτερα την στιγμή που η Greenpeace εξετάζει τις διαδικασίες και τα προϊόντα για να διαπιστώσει πόσο πράσινη είναι μια εταιρεία. Στην λίστα που δημοσιεύθηκε και βαθμολογεί με 10 τις πιο πράσινες εταιρείες και με 0 τις απαράδεκτες, οι δύο πρώτες θέσεις στα άκρα είναι κατοχυρωμένες και στην κορυφή βρίσκονται με 7.7 βαθμούς η Sony Ericsson και η Samsung ενώ στον πάτο η Philips με βαθμολογία 2 και η Nintendo στο απόλυτο 0.

Τα κριτήρια για την δημιουργία της λίστας και της κατάταξης περιλαμβάνουν τις διαδικασίες και κανονισμούς που έχει θεσπίσει κάθε εταιρεία για θέματα όπως η ανακύκλωση και η συλλογή παλαιών συσκευών, κινητών τηλεφώνων κλπ, καθώς και η περιεκτικότητα σε επικίνδυνα χημικά που μπορεί να περιέχουν τα διάφορα gadgets που με τόση λαχτάρα αγοράζουμε από τα ράφια των καταστημάτων.

Η πλήρης λίστα είναι εδώ μαζί με όλες τις επεξηγήσεις.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι κακό μπορεί να κάνει η Microsoft και είναι τόσο χαμηλά; Αφού με software ασχολείται

  2. @Exposed Bone: Η Microsoft είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ποντικών του πλανήτη.. και νομίζω και πληκτρολογίων. Συνοπτικά, δίπλα από την βαθμολογία 2.7 αναφέρεται: New to the guide – long timeline for toxic chemicals elimination (2011) and poor takeback policy and practice.

Top

Show Buttons
Hide Buttons