Οι δημοσκοπήσεις του πέους στην Ελλάδα

by Stefanos Kofopoulos • On 14-12-2006 • AT 1:21 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

voting box

Τα τελευταία πρωινά δεν είναι τα καλύτερα της ζωής μου. Φασαρία από κατασκευές σε διπλανό σπίτι, ένας ιός που ταλαιπωρεί λαιμό, μύτη και αυτιά και ένα ενοχλητικό τηλεφώνημα από απόκρυψη φυσικά.

Με ρώτησαν αν έλαβα μέρος σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, αν χρησιμοποίησα την κάλπη για να ψηφίσω και αν είχα γεννηθεί το 1949! Αυτές είναι οι δημοσκοπήσεις του πέους στην Ελλάδα του 2006. Αυτά είναι τα focus groups που οργανώνουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων χωρίς να ελέγχουν ποιος τρέχει τι και γιατί!

Έμαθα ότι κάποιο συγγενικό πρόσωπο μετά από πίεση έδωσε το τηλέφωνο και τα στοιχεία μου στην υπεύθυνη της δημοσκόπησης η οποία μαγείρεψε όπως ήθελε την προσωπικότητα μου, πληρώθηκε για την δουλειά της και κοιμήθηκε ήσυχη.

Λυπάμαι ειλικρινά τις εφημερίδες και τα κανάλια που ξοδεύουν εκατοντάδες σελίδες και άπειρο τηλεοπτικό χρόνο για να παρουσιάσουν κάτι που είναι ψεύτικο ή στην καλύτερη περίπτωση υποκεινούμενο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Titanas

    Επειδή δουλεύω σε διαφημιστική (το ξέρεις αυτό) και συνεργάζομαι σχεδόν σε καθημερινή βάση, να σου πω οτι το οτι σε πήραν τηλέφωνο για cross check των στοιχείων που υποτείθεται οτι είχες καταθέσει στη δημοσκόπηση, μάλλον καλό είναι παρά κακό. Σε όλες τις σοβαρές εταιρίες δημοσκοπήσεων υπάρχει τέτοιος έλεγχος αξιοπιστίας των ερευνητών. Φυσικά να περιμένεις οτι κατά 99.9% (αν όχι 100%) αφού δήλωσες οτι ουδεμία σχέση είχες με την έρευνα, οι απαντήσεις που θεωρητικά είχε δώσει ο άλλος αντί εσού θα διαγραφούν από την database. Παρεπειπτόντως μπορείς να μου πεις ποιά ήταν η εν’ λόγω εταιρία έρευνας;

  2. Δεν θυμάμαι το όνομα της εταιρείας (με ξύπνησαν) αλλά μπορώ να το μάθω.

  3. Οκ, μας έπεισες…Επειδή έχω δει πολλές φορές πως γίνονται οι έρευνες αυτές,σίγουρα δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα… Αν αποφασίσεις να απαντήσεις σε δημοσκόπηση σε όλα τα ερωτήματα μπορεί να σου φάει και ένα 20λεπτο, άρα για να επιταγχύνουν την διαδικασία οι “ερευνητές” σου επιλέγουν τα περισσότερα και διαλέγεις εσύ μερικά. Ώστε το cross check όπως λέει ο Νάσσος να γίνεται και να τα κρατούν. Μην ανησυχείς όμως το μαγείρεμα δεν σταματά εκεί. Αν οι απαντήσεις δεν επαληθεύουν το αποτέλεσμα που θέλουμε, βαφτίζουμε το δείγμα μη αντικειμενικό και βγάζουμε ότι μας βολεύει. Αυτό όμως δε γίνεται από τους απλούς ερευνητές αλλά από τους προϊστάμενους. Πάντως μην ανησυχείς, όταν κάποιος χρηματοδοτεί μια έρευνα το κάνει για να βγάλει το αποτέλεσμα που θέλει…Κοίταξε λίγο τις ερωτήσεις…

  4. @nasose: Έμαθα ότι δούλευε για την MRB και μάλλον συνεχίζει να είναι εκεί.

Top

Show Buttons
Hide Buttons