Υποκλοπές και τα ρέστα

by admin • On 03-02-2006 • AT 9:32 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Χαμός στα κανάλια και στις εφημερίδες μετά τις αποκαλύψεις περί υποκλοπών κινητών τηλεφώνων μέσω της εταιρείας Vodafone. Καθηγητές πληροφορικής, ειδικοί και πολικοί εκφράζουν την γνώμη τους, κόβουν και ράβουν, ξυλώνουν και μπαλώνουν έτσι για να χαλάμε σελίδες, μελάνι και τηλεοπτικό χρόνο.

Δεν είναι πρώτη φορά που παραβιάζεται η ασφάλεια μια μεγάλης εταιρείας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ανα τον κόσμο τράπεζες με επιθέσεις μέσα από την ίδια την εταιρεία, social engineering, remote attacks από scripty kids με την βοήθεια buffer overflows κλπ κλπ κλπ. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε έχει σημασία για τους ειδικούς και μόνο για αυτούς. Οι αναλύσεις για “κακόβουλες επιθέσεις” , “τρύπα στο λογισμικό” και τα ρέστα είναι γελοίες. Ο κυρ. Γιάννης της γειτονιάς δεν μπορεί να κατάλαβει, διάολε!

Σημασία έχει να μάθουμε αν το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο κ. Καραμανλής και οι λοιποί ήταν καταχωρημένα στον κατάλογο της εταιρείας με το αληθινό τους όνομα ή όχι.

Σημασία έχει να μάθουμε τί χρήση έκαναν οι κύριοι με τα κινητά τηλέφωνα τους και γιατί δεν χρησιμοποιούσαν κάποια άλλη συσκευή με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σημασία έχει να μάθουμε τί είδους παράπονα εξέφρασαν οι καταναλωτές στην Vodafone και βοήθησαν την εταιρεία να εντοπίσει το πρόβλημα!

Σημασία έχει να μάθουμε γιατί ανακοινώθηκε το συμβάν με ένα χρόνο καθυστέρηση…

Αν τα τηλεφωνικά νούμερα των πολιτικών είχαν καταχωρηθεί με τα πραγματικά τους ονόματα καλά να πάθουν!

Αν η χρήση των τηλεφώνων δεν επηρέασε πολιτικά και εθνικά θέματα ποιός ο λόγος για την ανακοίνωση και την όλη φασαρία. Ας το κρατούσαν κρυφό με την ΚΥΠ και την Αντιτρομακρατική να καθαρίσουν!

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι προβλήματα είχαν οι χρήστες της Vodafone και παραπονέθηκαν στην εταιρεία η οποία με την σειρά της ανακάλυψε τις υποκλοπές. Να μάθω τις συνέπειες της παρακολούθησης βρε αδερφέ και να ειδοποιήσω και εγώ στο μέλλον την αγαπημένη μου εταιρεία.

Φοβάβαι ότι η στιγμή της ανακοίνωσης κρύβει κάποια σκοπιμότητα για το άμεσο μέλλον. Σε μερικού μήνες ή ένα χρόνο ίσως, σίγουρα κάτι θα δούμε σχετικά με το θέμα. Όπως και με την εποχή ΠΑΣΟΚ πριν πολλά χρόνια!

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό δεν θα ήταν σχόλιο. Θέμα για διδακτορικό όμως ναι.

  2. Υπερβολές :-)

Top

Show Buttons
Hide Buttons