Βουλή των Ελλήνων: γιατί το internet δεν προοδεύει στην Ελλάδα

by Stefanos Kofopoulos • On 09-03-2009 • AT 6:57 pm • 30 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Greek party leaders

Το site της Βουλής των Ελλήνων είναι σε άθλια κατάσταση. Η λειτουργικότητα σε χαμηλά επίπεδα, η αισθητική στον πάτο. Κατασκευάστηκε το 2002 και από τότε ανανεώνεται με κάποιο τρόπο. Ορισμένες φωτογραφίες έχουν HEX πληροφορία από το Photoshop 3.0. Βέβαια όλα αυτά δεν είναι τίποτα για την ποιότητα των φωτογραφικών των Ελλήνων βουλευτών, των 300 που αγωνίζονται για την δημοκρατία και την βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας μας.

Οι φωτογραφίες των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων είναι τα thumbnails που υπάρχουν στο site της Βουλής των Ελλήνων. Αυτή την εικόνα δείχνει ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων. Δυστυχώς ο πρωθυπουργός της χώρας, Κωνσταντίνος Καραμανλής διατηρεί φωτογραφία από την περίοδο που ήταν αρκετά χρόνια νεότερος. Πιο κοντά στην πραγματικότητα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέκος Αλαβάνος με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και την Αλέκα Παπαρήγα να ακολουθούν.

Αν νομίζατε οτι το χειρότερα παράδειγμα είναι η φωτογραφία του πρωθυπουργού κάνετε λάθος. Ακολουθούν μερικά ακόμα παραδείγματα από κάθε κόμμα. Πριν όμως, αξίζει να σκεφτούμε γιατί το internet δεν προδεύει στην Ελλάδα, γιατί η ψηφιακή κουλτούρα μένει μόνο στα λόγια. Προφανώς, μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρουν οι πολιτικοί που με απαξιωτικό τρόπο δείχνουν ξεκάθαρα την αδιαφορία τους. Αδιαφορία απέναντι στην δημόσια εικόνα που προβάλλουν μέσα από το site της Βουλή των Ελλήνων, τον πυλώνα της Ελληνικής Δημοκρατίας και μέρος της εικόνας της χώρας.

Η κατάσταση θυμίζει κάτι από cartoon, φωτογραφία της πολυαγαπημένης μας θείας, Γ3 τάξη Λυκείου, πάω στα μπουζούκια, θέλω να παίξω σε τηλεοπτικό σήριαλ, είμαι ο μπαμπούλας, το photoshop είναι φίλος μου κλπ. Ειδική αναφορά στην φωτογραφία του κ. Αϊβαλιώτη Κωνσταντίνου, βουλευτή Β’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ.

Φωτογραφίες Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών του ΚΚΕ στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών του ΚΚΕ στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών του ΚΚΕ στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ στο site της Βουλής των Ελλήνων

Φωτογραφίες Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ στο site της Βουλής των Ελλήνων
Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στην Αγγλική έκδοση του site της Βουλής των Ελλήνων. Χειρότερα από χάλια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

30 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πώπω κρίμα. Μερικά site του δημοσίου είναι για γέλια και για κλάματα μαζί. Και κάποιοι έχουν πληρωθεί εκ. για αυτά. Εταιρείες Web design να υποθέσω… greekgeeks.com . Και αναρωτιέμαι, would a geek EVER design such a horrible website? Ας μας απαντήσουν.

 2. 2003?
  αφου έχει πρωθυπουργό τον Καραμανλή και όχι τον Σημιτη πάλι καλά.

  Σκέψου ένα site τύπου facebook που θα μπορούσες να στείλεις μηνύματα για ότι σε αφορά ή παρατηρήσεις στους βουλευτές. Θα μπορούσαν να αλλάξουν τις φωτογραφίες τους (και ας εβαζαν και παιδικές!) και να ανανεώσουν με τις καινούργιες ομιλίες επισκέψεις κλπ.
  Φαντάσου τι βοηθτικό που θα ήταν ακόμα και για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για πολιτική.
  Αν ενδιαφέρονταν θα μπορούσαν να επιβάλλοθν κανονες ωστε να μπορέσει να λειτουργήσει και να έχει νόημα ένα τέτοιο site.

  Να το πάω ακόμα πιο μακρυά? Ένα ειδικό site τύπου σκαι Δράση – ζητάς σε βουλευτές και διαμεσολαβούν για να λυθεί – δεν θα χρειαζόταν να κάνει νέο κόμμα ο Μάνος (Δράση θα λέγεται απότι διαβάζω και αυτό)

  • Καλά ,

   σας προτείνω να κάνετε εγγραφή στο newsletter του πασοκ και μετά να προσπαθήσετε να κάνετε απεγγραφή… να σας πω εγώ αισθητική… spammers του κερατά.

 3. Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις του Στέφανου, και ιδιαίτερα η αναφορά στην ψηφιακή κουλτούρα εύστοχη.

  Πάντως,, πέρα από τις κομματικές επιλογές του καθενός, δείτε το νεο pasok.gr. Είναι απλά μια εξαιρετική δουλειά του τομέα διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ.

  • Δεν νομίζω οτι το νέο site του ΠΑΣΟΚ χωράει κάτω από αυτό το post. Μιλάμε για την εικόνα της χώρας ως σύνολο

 4. Το συγκεκριμένο κόμα προσπαθεί να αγκαλιάσει τις νέες τεχνολογίες και αυτό φένεται με 1000 τρόπους.

 5. *κόμμα, sorry

 6. Όντως και είναι πολύ πιο μπροστά από οποιονδήποτε άλλο.

  Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποτελέσει πρότυπο και για τους άλλους όμως που βρίσκονται σε ιντερνετικό μεσαίωνα.

 7. Το site του πασοκ δεν έχει καμία σχέση. Είναι πολύ ωραίο και λειτουργικό αλλά την διαφορά θα έκανε αν ήταν συμμετοχικό-interactive. Και η βουλή μπορούσε να αναθέσει σε κάποιον με καλό-πιο συγχρονο γούστο και να το έκανε οκ
  Το θέμα κατα την γνώμη μου είναι (όπως καταλαβαίνω το άρθρο του μπλόγκ και είναι και η άποψη μου) η πολιτική ζωή και δε η βουλευτές να γίνουν πιο ιντερνετικο κεντρικοί, να υπάρχει δράση ΜΕΣω του ιντερνετ. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

  Χρήστος: θα μπορούσες να μην αναφερθείς σε συγκεκριμένα κόμματα, το οτι κάποιος είναι φαν των νεων τεχνλογιών δεν σημαίνει οτι αυτομάτως ειναι φαν του πασοκ, δεν μ’άρεσει η τεχνολογία για την τεχνολογία.

  Δεν βρισκω λόγους για ένα κόμμα να είναι στο facebook παραμόνο για διαφημιστικούς λόγους. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί ουσιαστικός διάλογος μέσω ενός τέτοιου site. για αυτό η βουλή θα μπορούσε να παίξει ένα τετοιο ρόλο.

 8. Φαίνεται… Λοιπόν εχω βαρεθεί να μιλάω και να σχολιάζω. Ας ξυπνήσουμε λιγάκι. Τα πολιτικά κόμματα εκτός από γελοία, είναι και άχρηστα καθώς οι αποφάσεις παίρνονται (και λογικό είναι) από αυτούς που διευθύνουν (και όχι κατέχουν) το χρήμα ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Ας μην ακούσω περί ιδεολογιών γιατί έχω ευαίσθητο στομάχι…
  Τώρα όσον αφορά το ενδιαφέρον τους για τις τεχνολογίες, λογικό είναι να λειτουργούν ανάλογα με το συμφέρον της intracom και του πουλημένου πλέον ΟΤΕ… Το πιάσατε το νόημα;

  • Τα κόμματα αντιπροσωπεύουν στη Βουλή εσένα και εμένα και δεν είναι κάτι ανεξάρτητο απο εμάς! Τώρα αν κάτι δεν σου αρέσει να ξέρεις πως βασικά η όλη κατάσταση είναι πρακτικα ένας καθρέπτης της κοινωνίας μας γενικότερα.

   Για την ιστορία, μιας και αναφέρθηκε, το νέο site του ΠΑΟΣΚ είναι ακόμη σε beta έκδοση και όχι πλήρως λειτουργικό. Το εντυπωσιακότερο, είναι το κομμάτι CMS που κρύβεται από πίσω και “σερβίρει” το site (μεταξύ άλλων).

   :)

  • Τα άκρα δεν είναι ποτέ καλά.. και ο ΟΤΕ, η intracom κλπ δεν ταιριάζουν στο συγκεκριμένο post

 9. Ευτυχώς και ο konstantinos και μας άνοιξε τα μάτια.
  @nik Συμφώνω απόλυτα με την ιδέα ενός διαδραστικού site.
  @BillDanos Είναι καλό να μαθαίνουμε πως χρησιμοποιούνται καλές/σοβαρές τεχνολογίες.

 10. Τι κακό έχει η φωτογραφία του κ. Αϊβαλιώτη εκτός από τη χρυσή καδένα και τους ατυχείς χρωματικούς συνδυασμούς;
  (“Θες κι άλλο;”)

  • Όσα περιέγραψες είναι αρκετά και σίγουρα δεν αρμόζουν στην φωτογραφία του βουλευτή, στο site της Βουλής. Εκτός μπορεί να είναι όπως θέλει, στο site του μπορεί να είναι όπως θέλεις αλλά σε μια φωτογραφία στο site της Βουλής πρέπει να παρουσιάζεται πιο μαζεμένος.

 11. Μα εγώ δεν είπα οτι η κοινωνία είναι σε καλύτερη μοίρα! Το ποιόν αντιπροσωπεύουν τα κόμματα άσε το. Αν θέλετε δείτε το zeitgeist και το corporation. Και επειδή πολύ πολιτικά το τράβηξα ενώ μιλάμε για site δεν θα συνεχίσω. Ξέρουμε όλοι τι ποιότητας είναι ότι “χτίζει” το αιώνιο ελληνικό δημόσιο….

 12. Δεν βάζανε καμία και από την βάφτισή τους?!

  • Αυτό είναι το νόημα. Είναι εκτός πραγματικότητας για κάτι που υποτίθεται οτι τους νοιάζει τόσο πολύ κλπ κλπ.

 13. Σχετικά με το website του Πασόκ, αναβαθμισμένη δουλειά σίγουρα, αλλά διακρίνω μια ένταση στο να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, με έντονα χρώματα όπως το πράσινο του πασόκ και πλέον το website φαντάζει λίγο κουραστικό με την πρώτη ματιά.
  Όταν το μάθει κανείς σαν χρήστης και μόνιμος επισκέψεις ίσως γίνεται καλύτερο.

  Από websites πολιτικών, το αγαπημένο μου είναι το http://www.dorabak.gr/. Είναι όσο διαδραστικό πρέπει, σοβαρό, νορμάλ.
  Βέβαια, θα διαφωνήσω με το font-size στα 11 pixels, αλλά τι να κάνεις, nobody’s perfect i guess :p

  Όσο για τη Βουλή, γιατί τι έχει; Δε βλέπω κάτι κακό. Είναι ένα πανέμορφο retro websites 1997 style. Από τέχνη γνωρίζετε καθόλου; :p :lol:

  • Ναι αυτό είναι retro τέχνη.. εν έτη 2009 διάολε

   Το dorabak είναι επίσης άθλιο.

   Το έντονο πράσινο του ΠΑΣΟΚ είναι κουραστικό ναι

 14. dorabak = http://www.state.gov/ ??
  Toυλαχιστον το layout μοιαζει αρκετα.

 15. Φωτογραφίες του στυλ “wanted dead or alive”…

 16. Εγώ επισκέπτομαι το σαιτ του Συριζα και τελευταία ανεβάζει βίντεο με ομιλίες απο Βουλή και πολιτικές συγκεντρώσεις. Πιστεύω ότι το ζήτημα πρέπει να το αναλάβουν παλικάρια με κέφι γιατί αμα περιμένουμε απο το Πάγκαλο και τον Αϊβαλιώτη χαΐρι δεν θα δούμε.

 17. Πολύ καλή η αναβάθμιση του site του ΠΑΣΟΚ!

  Προσωπικά, από sites ελληνικών κομμάτων θεωρώ ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) και το http://www.greekliberals.net της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

  • Αστείο, πολύ αστείο ειδικά μετά το δικό μου post. Έβαλαν στην Αγγλική έκδοση το Σύνταγμα σε 3 γλώσσες και τώρα αυτό στην Καθημερινή. Περίεργο μου φαίνεται…

 18. Το έχω διαβάσει και το εύχομαι αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.. εκτός από χάλι βγαίνουν και λένε ότι έχει τρομερή κίνηση, η ενότητα με τις κοινοβουλευτικές ομάδες έχει πέραση κλπ

 19. Ε κάπως πρέπει να δικαιολογούν και τα έξοδα, έτσι δεν είναι; :)
  Πάντως με μια γρήγορη ανάγνωση της προκήρυξης φαίνονται ενδιαφεροντα όσα προδιαγράφουν, αλλά έχω την περιέργεια να δω ποιοί θα καταφέρουν να αναπτύξουν σε 9 μήνες όλα αυτά που ζητάνε και αν τελικά θα χρησιμοποιηθούν τίποτε έτοιμες εφαρμογές / λογισμικό, όπου θα πέσουν οι απαραίτητες καστομιές… για να δούμε.

  • Τα χρήματα είναι αρκετά και αν πέσει δουλειά θα έχει ενδιαφέρον ακόμα και ως πείραμα για ηλεκτρονική δημοκρατία και κυβερνητικές υπηρεσίες. Δεν έχω μεγάλες ελπίδες βέβαια γιατί έχουμε Ευρωεκλογές μπροστά μας και ίσως και Εθνικές που σημαίνει προτεραιότητες αλλού :(

 20. Για το greekliberals που αναφέρθηκε παραπάνω σε σχόλια, πρόκειται για Joomla site με παραλλαγή του template versatility 3 της rockettheme για όποιον ενδιαφέρεται: http://demo.rockettheme.com/?template=versatility3

Top

Show Buttons
Hide Buttons