Αεροπλανολαγνεία

by adminadmin • On 20-08-2005 • AT 8:06 pm • 1 comment

kids watching tv murder
Ας μας επιτραπεί η έκφραση (κ. Μπαμπινιώτη διορθώστε μας) αλλά το κλίμα αεροπλανολαγνείας, μετά το τραγικό δυστύχημα του Boeing 737 της Helios Airways φαίνεται να φουντώνει καθημερινά. Μαθαίνουμε νέα για την συντριβή κολομβιανού αεροσκάφους με 161 επιβαίνοντες στη Βενεζουέλα για την αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 με πρόβλημα στο σύστημα αποσυμπίεσης, για την αναγκαστική προσγείωση στο “Ελ. Βενιζέλος” , για την περιπέτεια εν πτήσει 100 επιβατών της Aegean, για την τριπλή αεροπορική ταλαιπωρία αλλά και για την αναγκαστική προσγείωση στην Οσάκα. Κάτι από σεισμό της Αθήνας το 1999* μας θυμίζει η κατάσταση αυτή… το κακό έγινε αλλά φαίνεται πως κάποιοι επιμένουν να μας βομβαρδίζουν με νέα και ειδήσεις που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα έβγαιναν ποτέ στο γυαλί ούτε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Στατιστικά το αεροπλάνο θεωρείται το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς και ευτυχώς οι ειδήσεις για ατυχήματα και πτώσεις είναι περιορισμένες. Αν ρίξετε μια ματιά στα νούμερα του 2004 θα διαπιστώσετε ότι σε 22.2 εκατομμύρια αναχωρήσεις πτήσεων συνέβησαν 20 αεροπορικά ατυχήματα με αποτέλεσμα 517 νεκρούς!

Το καλοκαίρι είναι φτωχό σε νέα, τα παράθυρα πρέπει να φιλοξενούν πρόσωπα, τα μηχανάκια της AGB και οι counters στα sites πρέπει να γράφουν, οι μισθοί και οι ειδήσεις αυτό που λένε ρεπορτάζ πρέπει να δικαιολογούνται με θέματα εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες και τα string-άκια των καλλίγραμων μαυρισμένων γυναικείων κορμιών στις παραλίες της αττικής. Κατανοούμε και την φιλαρέσκεια του κοινού για ροζ και κίτρινα θέματα, σκάνδαλα και θεωρίες συνομωσίας με F-16 αλλά… αλλά… να σας θυμίσουμε ότι ο σεισμός της Αθήνας έγινε Σεπτέμβριο (έτσι;)!

Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί πρέπει να γεμίζουν σελίδες επί σελίδων με νέα και ειδήσεις άνευ πρακτικής σημασίας και νοήματος; Γιατί θα πρέπει να καλλιεργείται κλίμα φόβου, λαγνείας και τρόμου αντί να ασκείται επικοδομητική κριτική και ο τηλεθεατής/αναγνώστης απλά να ενημερώνεται; Γιατί η είδηση δεν αντιμετωπίζεται ως είδηση παρά ως μέσο χειραφέτησης και χειραγώγησης του κοινού αυτό ήταν σαν προεκλογική δήλωση εκπροσώπου της αντιπολίτευσης με σκοπό-που-αδυνατούμε-να-κατανοήσουμε;

*Δείτε το δελτίο σεισμού του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) .

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons