ISPs στην Ελλάδα, τι έχει αλλάξει τελικά;

by Stefanos Kofopoulos • On 08-07-2010 • AT 1:23 pm • 44 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

56k modem

Έχουν περάσει οι μέρες που η τηλεόραση ήταν γεμάτοι διαφημίσεις από ISPs που ήθελαν να τραβήξουν την προσοχή με θηριώδη νούμερα ταχύτητας και backbone συνδέσεων με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Πολλοί χρησιμοποιούν ήδη ADSL συνδέσεις αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν βρισκόμαστε πολύ μακρυά από το πρόσφατο παρελθόν σε θέματα ποιότητας και εξυπηρέτησης.

Τα ιδιόκτητα δίκτυα των εταιρειών έχουν μειώσει το πάγιο σε σύγκριση με τις τιμές που προσφέρει ο ΟΤΕ αλλά αν προκύψει βλάβη ανακαλύπτεις ότι μισθώνουν κυκλώματα του ΟΤΕ και κάπου εκεί χάνετε η μπάλα στην εύρεση λύσης. Οι ονομαστικές ταχύτητες αναφέρονται ως 24Mbit αλλά δεν έχω συναντήσει πολλούς που πιάνουν κάτι παραπάνω από 18Mbit και αυτό σε εξαιρετικές περιπτώσεις που κάποιος τυχερός βρίσκεται κοντά στο κέντρο. Η εξυπηρέτηση πελατών φαίνεται να αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπιζε πάντα.

Αν κάτι έχει βελτιωθεί είναι η ονομαστική προσφορά πακέτων υπηρεσιών στην ίδια τιμή ή λίγο πιο ακριβά από την χρήση μιας και μόνο υπηρεσίας. Έτσι έχουμε για τα ίδια χρήματα ή ελάχιστα παραπάνω την δυνατότητα να επιλέξουμε internet και τηλεόραση μαζί, internet και τηλεφωνία (σταθερή ή κινητή) κλπ. Στο κομμάτι αυτό έχουν γίνει μεγάλα βήματα αλλά έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για άλλα μια μεσοβέζικη τύπου λύση για να αυξηθούν οι πωλήσεις και οι συνδρομητές κάθε ISPs. Στρατηγική επιλογή με θετικά και αρνητικά που μόνο ο χρόνος θα αποδείξει την αξία της.

Το ερώτημα είναι αν είμαστε χαρούμενοι με αυτές τις υπηρεσίες, αν το κόστος που πληρώνουμε είναι ικανοποιητικό για το προϊόν που αγοράζουμε, αν το after sales υπάρχει ή είναι αστείο με αναμονή 5 – 10 λεπτών στο τηλέφωνο και μουσική υπόκρουση διαφημιστικά και προσφορές της εταιρείας, αν η μεταφορά από την μια εταιρεία στην άλλη δεν αποτελεί πρόβλημα ούτε αναμονή μηνών, αν όσοι βρίσκονται μακρυά από τις μεγάλες πόλεις έχουν δικαίωμα στην επιλογή και την ποιότητα υπηρεσίας αφού πληρώνουν ακριβώς το ίδιο.

Σε ποια περιοχή μένετε, ποιον ISP χρησιμοποιείτε, τί ταχύτητες πιάνετε, θα θέλατε να αλλάξετε εταιρεία αλλά δεν το κάνετε γιατί φοβάστε ότι θα μείνετε χωρίς internet / τηλέφωνο / τηλεόραση για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Update: Από τα σχόλια καταλαβαίνω ότι σε γενικές γραμμές ο ΟΤΕ είναι καλύτερη λύση, αν είσαι στο κέντρο κοντά είσαι καλά αλλά το αν είσαι κοντά και που θα πέσεις είναι κάτι εντελώς τυχαίο, σχεδόν κανείς δεν πιάνει τις ονομαστικές ταχύτητες με μικρές ή μεγαλύτερες αποκλίσεις

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

44 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μια χαρά είναι η ταχύτητα σου.. εγώ με Tellas πάνω στο δίκτυο της και ονομαστική 24Mbit πιάνω 6Mbit ή 7Mbit στην καλύτερη (περιοχή Πειραιάς). Εσύ που βρίσκεσαι;

 2. Ιλιον, Forthnet, πριν 2 10 μήνες έπιανα 14Mbit, σήμερα πιάνω 7Mbit. Όσο για την εξυπηρέτηση κανένα πρόβλημα. Το site τους είναι για κλάματα. Αν δεν αναβαθμιστούν τα κέντρα του ΟΤΕ και τα κατά τόπους ορθάνοιχτα “μπάστε σκύλο αλέστε” κουβούκλια (αν τα λέω σωστά) τίποτα δεν θα γίνει στην ποιότητα και ταχύτητα.

 3. Θέλω να έχω γραπτή εγγύηση ότι α) η μετατροπη σε πάροχο άλλο από αυτόν που έχω δε θα πάρει πάνω από Χ μέρες β) αν πάρει, να υπάρχει ρήτρα υπέρ μου ανάλογα με το χρόνο αναμονής γ) σε περίπτωση βλάβης να υπάρχει ρήτρα υπερ μου αν ο χρόνος επισκευής κ επαναφοράς της σύνδεσης ξεπεράσει τις Χ μέρες.

  Αν έχω αυτό είμαι διατεθιμένος να αλλάξω πάροχο και να πληρώσω κ κάτι παραπάνω.

  Με άλλα λόγια, η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι commodity και το καλό customer service (το οποιο βασικά ισοδυναμεί με παροχή πολύ καλού ‘uptime’ κ κατά τ’ άλλα να μη ‘φαίνεται’/μπερδεύεται πουθενά ο παροχος) είναι πιο σημαντικό από το triple play και λοιπές υπηρεσίες που βρίσκει κάποιος και αλλού online (ή απλά δε με αφορούν).

  (Σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς που έχουν λόγο στο πως κινούνται οι εταιρείες διαβάσει το post)

  • Νομίζω ότι υπάρχει αυτό αλλά κολλάει στο ποιος φταίει, η εταιρεία που δεν είναι ΟΤΕ ή ο ΟΤΕ άρα και δεν βγάζεις άκρη ποτέ;

   Συμφωνώ, είμαι υπερ όσων γράφεις και διατεθιμένος να πληρώσω και κάτι παραπάνω αν έχω QoS κλπ

 4. Χρησιμοποιώ CONN-X για τον λόγο που προανέφερες: “αλλά αν προκύψει βλάβη ανακαλύπτεις ότι μισθώνουν κυκλώματα του ΟΤΕ”
  Επίσης πρέπει να πω πως ενώ κάνανε αυτόματη αναβάθμιση της ταχύτητας, χωρίς να επιρεάζεται η τιμή, τελικά δημιούργησε προβλήματα με συνεχείς αποσυνδέσεις.
  Επικοινώνησα, ημέρα Κυριακή, με το τμήμα εξυπηρέτησης όπου:
  1. Περίμενα στη γραμμή για πάνω από 5-7 λεπτά
  2. Με σύνδεσαν με κάποιο τεχνικό
  3. Ο οποίος μου είπε να καλέσω αλλού.

  Σε κάθε περίπτωση βρήκα τον κατάλληλο άνθρωπο κ του είπα για το πρόβλημα.
  Στο τέλος, με πήραν τηλεφωνο μετά από 1-2 ώρες και μου είπαν πως η αναβάθμιση προκαλούσε το πρόβλημα και ότι μου έριξαν την ταχύτητα στην προηγούμενη.
  Η αλήθεια είναι ότι έχω σταθερή πρόσβαση χωρίς αποσυνδέσεις. Όμως απ’ ό,τι καταλαβαίνω αντί να κάνουμε βήματα μπροστά κάνουμε βήματα προς τα πίσω.
  Γιατί η σύνδεσή μου δεν δουλεύει στα 24mbps; Γιατί διαφημίζετε τις αναβαθμίσεις σας ενώ στη πραγματικότητα σε πολλούς από εμάς κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια;

  Ευχαριστώ

  • Η αναβάθμιση έγινε αυτόματα από την CONN-X. Δεν την είχα ζητήσει εγώ. Ήταν κάτι σαν προσφορά ασ πούμε.
   Περιοχή Δάφνη.

 5. Είμαι στην Tellas απο την έναρξη της λειτουργίας της (σχεδόν). Περιοχή Δάφνης. Ονομαστική ταχύτητα 24 και πραγματική γύρω στα 7 ή στα 8 άν έχει μεγάλα κέφια. Η συμπεριφορά της σύνδεσης: ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΗ. Χωρίς προβλήματα. το κόστος 39,9 μαζί με το πρόγραμμα της σταθερής τηλεφωνίας της Tellas. (Δωρεάν τα σταθερά σε αστικά- υπερασικά-διεθνή και 1 ώρα σε κινητά)

  • Το ίδιο και εγώ στην αρχή μέσω ΟΤΕ και τώρα μόνο Tellas αλλά το 6 με το 24 έχουν εμγάλη διαφορά… και τον τελευταίο καιρό έχει φάει τρελά κολλήματα και downtime

 6. Εγώ στην Αγία Παρασκευή είμαι με ΟΤΕ από πάντα.
  Από όταν βγήλαν τα 256Kbps σε DSL μέχρι σήμερα στα 24Mbps.
  Συνήθως συγχρονίζω στα 13-14Mbps, αλλά η ταχύτητα είναι γύρω στα 11-12Mbps. Όμως το δίκτυο του ΟΤΕ είναι σταθερότατο, και το 801-11-35555 (Support) απαντάει σχετικά γρήγορα. Μια φορά μόνο είχε πρόβλημα η γραμμή (λόγω βροχής) και είδα μηχανικούς στο κοντινό κουτι να δουλεύουν στις 3 το πρωϊ. Γενικα πιστεύω ότι ο ΟΤΕ έχει το σταθερότερο δίκτυο.

 7. Μένω κι εγώ Κυψέλη και είμαι στο δίκτυο της HOL τα τελευταία τρία χρόνια. Κανένα παράπονο όμως. Συγχρονίζω στα 11 και δεν μου έχουν τύχει αποσυνδέσεις παρά μόνο 1 μέρα την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι να σου τύχει τελικά.

  • Ναι και αυτό είναι εξαιρετικά εκνευριστικό γιατί δεν έχεις μια βάση. Είναι όλα τυχαία και ό,τι κάτσει αν αλλάξεις σπίτι ή γραφείο

 8. Κλαίγονται για τις υποδομές στην Ελλάδα ενώ στην Αγγλία… είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα!!! Συν του ότι σέρνονται οι συνδέσεις… :P
  Αλλά έτσι είναι ο Ελληνας κοιτάει την πάρτη του και κλαίγεται για το παραμικρό…

 9. τελλάς απο εποχές zisto, double play unlimited κατεβαζω με 13-14 οσο συγχρονίζει δηλαδή, πολύ σπανια να υπαρξει καμια διακοπη στο τηλεφωνο, απολυτα ικανοποιημένος συν οτι τον τελευταιο καιρο μου εχουν κανει 3 παγια δώρο και μου εχουν πει οτι μου χρωστανε ακομα ενα κατα το φθινόπωρο. Μονο με το λογιστηριο μη μπλεξεις, πολυυυυυυυυυυυυυυυυ καθυστέρηση μεχρι να λυθεί το προβλημα σου.

 10. OTE Conn-x, μετά από την αναβάθμιση στα 24Mbps συγχρονίζω στα 11337Kbps (Down) και στα 959Kbps (Up), πληρώνω περίπου 85Euro/δίμηνο (με ελάχιστα τηλέφωνα, άρα ΜΟΝΟ Internet), γενικά είμαι ευχαριστημένος. Θα ήθελα να μειωθεί η τιμή, και να έρθει ένα DSLAM στην γειτονιά μου (Περιοχή Χλόη, Καστοριά). Στην Καστοριά έχει κάνει την εμφάνισή της και η CYTA με πολύ χαμηλές τιμές και ταχύτητες από 2-8 Mbps, με φίλους και γνωστούς να είναι ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες που προσφέρει.

  Μετά από μια άσχημη εμπειρία που είχα με “εναλλακτικό πάροχο”, λέω να μείνω OTE… Αν μειώσει και τις τιμές, δεν φεύγω με ΤΙΠΟΤΑ!!!

 11. Έμενα κουμπώνει στα 20 :) Απο rapidshare κατεβάζει με 2,5ΜB/s περίπου. Μένω Αλεξάνδρας, 900μ από το dslam Κωλέττη. ΟΤΕ Φυσικά. Έχει και το καλύτερο Ping για counterstrike και τέτοια. Αλλα είμαι η εξαίρεση, είμαι σίγουρος. Γενικά οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα είναι όπως και τα υπόλοιπα πράματα. Ρδελομπου. Σκεφτείτε οτι ήθελα να βάλω On Telecoms γιατί είχαν βάλει οι γονείς και πήγαινε σφαίρα, αλλα μου είπαν οτι είμαι εκτός αστικοί δικτύου…. (όπως είπα και πριν μένω αλεξανδρας…..)

 12. Καβαλα με αποσταση 2χμ max απο το DSLAM μου, με 24αρα Forthnet συγχρονιζω τα 14.5Mbps και συνδεομαι στα 12.5Mbps! Την ιδια συνδεση την χρησιμοποιω 3 χρονια στο ιδιο σπιτι με το ιδιο υλικο (δηλαδη δεν εχω αλλαξει κατι) και αρχικα συγχρονιζα κοντα στα 18Mbps και συνδεομουνα καπου στα 16-17Mbps. Απο τοτε σταδιακα καθε μηνα σιγα σιγα και επεφτε η ταχυτητα… Το κακο ειναι οτι τα youtube βιντεακια αργει να τα φορτωσει, ενω οσους εχω συναντησει που εχουν CONN-X, ολα πηγαινουν ρολοι! Με διαφορα στην Καβαλα το CONN-X πεταει σε σχεση με τους αλλους παροχους. Εγω σπιτι με download manager και multiple threads κατεβαζω τωρα με 1.3 MB/sec περιπου ενω παλιοτερα κατεβαζα με 1.7 MB/sec περιπου…

 13. Εγω με HOL σε 2 συνδέσεις εχω τελείως διαφορετικά σημεία αναφοράς.

  Πέραμα κλειδώνει στα 17Mbps upload με σχετικα κανονικο noise margin. Πρόβλημα είναι μερικές “νεκρές” ώρες που η ADSL αποσυνδέεται τελείως για 30-45 λεπτά. Ίσως είναι και πρόβλημα της υπερθέρμανσης του router (NetFaster IAD 1).

  Στο Μενίδι κλειδώνει 6-10 με σπαστικο noise.

  Νομίζω οτι οι ISP στην Ελλάδα κινούνται ακρίβώς όπως και οτιδήποτε άλλο..Χαλαρα…

 14. Otenet Φυσικα…. πιστευω οτι ειναι η καλυτερη απο ολες τουλαχιστον στην περιοχη μου (Μυκονος) , Βεβαια βρισκομε πολυ κοντα στο κεντρο του Οτε εξου και οτι το router κλειδωνει στα 20mb/s. Download απο rapidshare 2.0 MB/s σταθερα.
  http://www.speedtest.net/result/872876298.png

  • Σε μισώ.. και νησί και 20Mbit!

 15. Ειμαι απο τους τυχερους που μενω πολυ κοντα (μαλλον) στο κεντρο. Εχω connx μενω ολυμπιακο χωριο και κλειδωνο στα 22 mbps φυσικα και δεν σκεφτομαι να το αλλαξω με download στα 2,2mbps ποιος θα το εκανε;

 16. Περιοχή Δάφνης, ConnX και σταθερότατη σύνδεση. Είχα στα 8mbps και δούλευε πάντα στο max. Μετά την αναβάθμιση συγχρόνισε στα 15mbps (2km απο DSLAM) αλλά με νοισε μαργιν στο 5 και συχνές αποσυνδέσεις. Μετά απο τηλεφώνημα στην εξυπηρετηση πελατων και δήλωση βλάβης, μέσα σε μια μέρα μου ρίξανε λίγο την ταχύτητα στα 14mbps, το noise margin πήγε 15 και όλα καλά. Δεν θα σκεφτόμουν να αλλάξω μόνο και μόνο λόγω σταθερότητας του δικτύου. Συν ότι με την VDSL προ των πυλών, μένεις στο δίκτυο που θα την φέρει ;)

 17. ano voula vouno, ontelecoms , 4 xronia tora sta 8-9…

  • σορρυ για τα greeklish ξεχαστηκα…

 18. Όσοι μιλάνε για πάνω από 20Mbps αναρωτιέμαι αν έχουν ρίξει καμιά στον router τους τελευταία. Εγώ μένω Εξάρχεια, πρακτικά πάνω στη Κωλέττη, και 23-24 κλείδωνα πριν χρόνια. Τώρα 18 κι εγώ όπως και όλοι.

 19. Ειμαι στην HOL και πιανω 5-6 Mbps και οταν εχει κεφια πιανω 8 Mbps. Μένω στην Πεύκη και απεχω απο τα κεντρικα του ΟΤΕ ουτε ενα χιλιομετρο. Εχω μετρησει την ταχυτητα μου απο τα κεντρικα του ISP της HOL καθως και του OTE και μου ειπαν οτι εξαιτειας της κακης ποιοτητα του χαλκου (της γραμμης) το περισσοτερο που πιανω ειναι 8 Mbps. Αν και τοτε που ανεβηκαν αυτοματα οι ταχυτητες των πακετων πριν 2 χρονια, για 2-3 μερες, επιανα 12-13 Mpbs (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!).

 20. Θεσσαλονίκη Τούμπα με Forthnet 2play. Αν και χρειάστηκαν 6 μήνες! για τη σύνδεση (ήταν την περίοδο που γινότανε πανικός και οι πάντες βάζαν DSL) Συγχρόνιζε στα 21Mbit και τώρα στα 19Mbit, διακοπές σχεδόν ποτέ, έναν ρουτερ που κάηκε μου τον αντικατέστησαν επιτόπου στο κατάστημα.
  Το κακό με την εν λόγω εταιρία είναι το θέμα με το GR-IX (πότε άλλαξε όνομα αυτό;) κατά τα άλλα είμαι ικανοποιημένος
  Έχω και GRNET στη δουλειά και το speedtest λέει γύρω στα 50Mbit up/down αλλά δε νομίζω να μετράει σαν εμπορικός ISP… :)

 21. Εγω μενω αιγαλεω ειμαι 5 χρονια στην φορθνετ και συχρονιζω στα 10mbit.
  To μεγαλυτερο παραπονο που εχω για την ενλογω εταιρια ειναι!!! τα μεγαλα pings που καταστουν αδυνατον το ονλινε παιχνιδι μερικες φορες.Και τελος οτι υπαρχουν μερες που η συνδεση στο ιντερνετ σερνεται!!! δηλαδη ουτε βιντεακι σε χαμηλη αναλυση δεν μπορεις να δεις στο youtube!!!!σε υψηλης αναλυσης?απλα το ξεχνας!!!.

 22. Από το Σεπτέμβριο μένω Σέρρες, έχω Forthnet και δεν έχω κανένα παράπονο. Κλειδώνει γύρω στα 18-18,5 και κατεβάζει με 2. Τεχνική υποστήριξη δεν έχω χρειαστεί (φτου-φτου μακριά), ενώ η ενεργοποίηση έγινε 10-15 μέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που είχανε πει.

  Αν κρίνω από τα άλλα σχόλια, καλά είμαι.
  Αν κρίνω και από την προηγούμενη σύνδεση μου (πάλι Forthnet 24, Παλαιό Φάληρο) τότε αναμφίβολα είμαι καλά. Εκεί οι αποσυνδέσεις ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, συγχρόνιζα στα 8-9 και κατέβαζα το πολύ με 800… Μετά τους πρώτους μήνες επικοινωνίας με τη δήθενα «τεχνική υποστήριξη» έπαψα να το παλεύω και απλά έκανα υπομονή… Χώρια που για την ενεργοποίηση περίμενα γύρω στους 4 μήνες γιατί ενώ το site έλεγε ότι υπήρχε διαθεσιμότητα στην πραγματικότητα μας δούλευαν.

  Πραγματικά είναι λες και μιλάμε για 2 εντελώς διαφορετικές εταιρείες… Τελικά απ’ ότι κατάλαβα για μια σύνδεση ιντερνετ χρειάζεται να βρεις πια εταιρεία λειτουργεί καλά στην περιοχή σου και φυσικά να έχεις αρκετή τύχη.

 23. Εγω δεν εχω κανενα προβλημα με την ταχυτητα μου. Αν και λενε 24 εμενα μου ειναι συνεχεια απο 14-17(forthnet) και μενω Νεα Ιωνια. Πιστευω οτι ο OTE ειναι η καλυτερη λυση τωρα.

 24. Έχω tellas αυτόνομη, στην Αλεξ/πολη. Κλειδώνει γυρω στα 12 με 13 και συνηθως μπορω να κατεβάσω από 900kb/s μεχρι 1,1Mb/sec. Πολύ σταθερή σύνδεση στους 7 μήνες που την έχω και ελάχιστο downtime σε αυτό το διάστημα (νομίζω 1 ή 2 φορές μου έτυχε…). Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με την αυτόματη λήψη DNS, αλλά τα δηλώνεις χειροκινητα και είσαι ok ;)
  Για 13Ευρώ τον μήνα (23-10 έκπτωση σε κινητό της wind) θεωρώ οτι είναι μια χαρά!!!

 25. Νέα Φιλαδέλφεια με Forthnet συγχρονίζω στα 17.7Mbps και από private trackers κατεβάζω 1,1-1,2ΜΒ (Δηλαδή κατεβάζω περίπου με 10Mbps). Έχω κατεβάσει και με παραπάνω άλλα δίνω την μέση ταχύτητα. Είναι βαθύς ο λόγος που υπάρχουν προβλήματα με τους providers. Το πρόβλημα είναι ότι θα έπρεπε οι υποδομές να είναι στους δήμους ή τέλος πάντων σε κάποιο άλλο φορέα. Όσο το δίκτυο είναι στον ΟΤΕ θα έχουμε προβλήματα.

 26. Μένω Μελίσσια, σε δύσκολη περιοχή. Είχα ΟΤΕ 8άρα χωρίς προβλήματα και είπα να πάω On telecoms 24άρα. Συνδέθηκα πριν 6 μήνες γρήγορα και εύκολα, με ταχύτητες κάπου στα 12 (speedtest.net) κάποες φορές και 14!!! (ναι στα Μελίσσια που το κέντρο είναι κάποια χλμ μακρυά). Τεχνική υηποστήριξη χρειάστηκα για κάποιες ρυθμίσεις του router, ήταν γρήγορη και εύστοχη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και πληρώνω λιγότερα απο τα μισά του ΟΤΕ και με μεγαλύτερες ταχύτητες…

 27. Παιδια υπαρχει ελειψη γνωσεων. Η εξυπηρετηση πελατων ειναι της ταξεως συζητησης για ιντερνετ μεταξυ 15χρονων. Παρεχουν routers που δεν εχουν ιδεα απο ρυθμισεις (και ορισμενες φορες δεν σου δινουν καν κωδικους για να τα πειραζεις!!!!!!! forthnet γκουχου γκουχου!). Κανεις δεν βαζει φιλτρακια στα τηλεφωνα και παραπονιονται για ΟΤΕ και ΠΟΤΕ. Απο 12mbs, οταν αποσυνεδεσα ενα τηλεφωνο χωρις φιλτρο πηγα στα 18. Κανεις δεν καλει τεχνικο σπιτι, οπου οι περισοτεροι ειναι πολυ καλα ενημερωμενοι, παρα κοιτανε την ευκολη λυση μεσω ιντερνετ και τηλεφωνου, ωστε να τους διαβασει ενας 18χρονος ασχετος με το θεμα, τις οδηγιες συμπεριφορας και ερωτοαπαντησεων που του εχει δωθει απο την εταιρια. Ελληναρες ρε παιδι μου….

  • Κανεις δεν καλει τεχνικο σπιτι

   Η σύνδεση του router δεν είναι και καμιά τρομερή διαδικασία για να χρειαστεί τεχνικός, ο οποιοσδήποτε μπορεί να την κάνει αν διαβάσει τις 2 σελίδες με οδηγίες που δίνουνε όλοι οι πάροχοι. Εφόσον κατάφερε να συνδέσει το ποντίκι στην PS2/USB την οθόνη στο DVI και τα ηχεία στα αντίστοιχα minijacks τότε και η DSL δεν θα είναι πρόβλημα.

   ορισμενες φορες δεν σου δινουν καν κωδικους για να τα πειραζεις

   Έχω αλλάξει αρκετούς router μέχρι στιγμής και έχω βοηθήσει αρκετούς φίλους στις ρυθμίσεις των δικών τους router. Κανένας δεν είχε κλειδωμένες ρυθμίσεις, απλά είχαν διαφορετικές δυνατότητες μεταξύ τους (και ασφαλώς μερικές επικίνδυνες επιλογές είναι διαθέσιμες μόνο από telnet). Εξ’ άλλου με ένα firmware update όλα στρώνουν (γιατί όντως έχω δει custom firmware αλλά χωρίς κλειδώματα)

   • φιλε ενα θα σου πω. στο σπιτι μου 30 wifi μιλανε στο καναλι 6 και 1-2 στο 1 και 13. Κανεις χρηστης δεν εχει ιδεα για αυτο το ‘κολπακι’ που σωζει την ταχυτητα σου κατα 80%. Δεν ειπα για συνδεση router. Και εγω ειμαι ο σωτηρας της παρεας μου σε τετοια θεματα, αλλα αναφερομαι στον τομεα των ISPs, οπως ειναι και το θεμα. Μακαρι να ειχαν ολους τους αυτοδιδακτους για εξυπηρετηση…!! ;)

 28. Εγω στο περαμα με HOL στο πακετο με 6 στο τεστ ταχυτητας εχει δωσει μεχρι 8 με το 23.50€ το μηνα καλα ειναι. Απο εξυπηρετηση 2 φορες που εχω μιλησει ευγενικη και με διαθεση να ασχοληθουν βεβαια για να ειμαι δικαιος μια φορα μου ειπαν θα με καλεσουν και ακομα περνουν.

 29. Κέντρο Πειραιά με forthnet δηλώνω αρκετά ευχαριστημένος. Κλείδωνα κοντά στα 22000 kbps όμως εδώ και λίγες μέρες απέκτησα ένα νέο router linksys και έχω το αποτέλεσμα Downstream Rate: 23553 kbps Upstream Rate: 1020 kbps.

  Τα σπάνια περιοδικά “μπουκώματα” της forthnet κάποιες βραδυνές ώρες δεν αλλοιώνουν ιδιαίτερα την ικανοποίηση μου.

  Όχι δεν μένω στην διπλανή γωνία με το κέντρο του ΟΤΕ, νομίζω κοντά στο 1 με 1.5 χιλιόμετρο. Η καλωδίωση τηλεφωνίας του σπιτιού είναι καινούρια.

 30. Ένα θα πω. Βριλήσσια. Λίγο πριν το Πατημα. Χάλια μαύρα. Το κέντρο είναι στο. Χαλάνδρι. 2mbit με το ζόρι και πολλές αποσυνδέσεις. Τσάμπα τα λεφτά στον ΟΤΕ αλλά και η HOL στα ίδια είναι απλά πιο φθηνή κι αν χαλάσει η γραμμή ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

 31. παιδιά, επειδή κι εγώ γκρίνιαζα παλιά για το ιντερνετ στην ελλάδα και τελικά δεν είναι και όλα εξω ρόδινα…γράφω από το λονδίνο όπου μένω δύο χρόνια τώρα. Παρεπιπτώντως μένω σχετικά κοντά στο κέντρο του λονδίνου (θεωρητικά αν κάπου έπρεπε να έχει καλό ίντερνετ θα ήταν εδώ). Εχουμε και λέμε λοιπόν. Πληρώνω για 24άρα που κλειδώνει στα 10, 22 λίρες το μήνα. Σε αυτά δεν περιλαμβάνεται τίποτα άλλο. Γενικά λοιπόν εκτόσ του ότι δεν κλειδώνει ούτε καν στην μισή της ονομαστικής, ψιλοσέρνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ συχνό είναι το φαινόμενο να κόβεται το ίντερνετ (επανέρχεται γρήγορα ευτυχώς). Κι ας πούμε ότι εγώ είμαι γκαντέμης.
  Φίλος που μένει σχετικά κοντά, και έχει Βιρτζιν, τα ίδια. εκείνος μάλιστα πιο συχνές διακοπέσ και την περασμένη βδομ΄δα για 3 μέρες δεν είχε καν ίντερνετ.
  Οι τιμές τώρα. ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. Πχ αντίστοιχο πακέτο με αυτό τησ ΟΝ, κάτω από 40-50 λίρες (χωρίς τσάμπα τηλέφωνα και διεθνείς κλείσεις) δεν βρίσκεις.
  Η εξυπηρέτηση πελατών. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα, παίρνεις το τηλέφωνο που σου δίνουν, ουσιαστικά καλείς ινδία, είσαι τυχερός αν καταλάβεις τι αγγλικά μιλάνε και το πρόβλημά σου δεν λύνεται ποτέ. Επί παραδείγματι, η ΒΤ με είχε χρεώσει από λάθος 100 λίρες παραπάνω, και τους πήρε δύο ολόκληρούς μήνες να μου επιστρέψουν τη χρέωση.
  Αυτά. Ηθελα απλά να τα πω, γιατί οκ, καλό είναι να παραπονιόμαστε στις εταιρείεσ προκειμένου να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες, αλλά μην νομίζουμε ταυτόχρονα ότι και έξω όλα είναι τέλεια.

 32. Οτι δικαιολογιες λενε εδω λενε και στο εξωτερικο. Αναμονη 10 λεπτα; Αυτο ειναι παραδεισος.
  Μιση ωρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και πρεπει να ευχαριστω το Θεο που μιλαω με καποιον κερατα Ινδο… που θα του ζητησω να μου τα πει 2-3 φορες γιατι δεν ειμαι απο Μπολιγουντ. Μετα θα με συνδεσει με αλλους κεραταδες Ινδους που θα μου πουν αλλες πιπες και χιλια ‘Sorry’. Και να με κερασουν τσικεν τικκα… οχι, ευχαριστω, ΔΕ θελω!

  Ταχυτητα;;; Ο φιλος απο πανω ειναι τυχερος γιατι ειναι Λονδρεζος. Το ρουτερ κλειδωνει στα 4Mbps και ΑΝ δω ποτε ταχυτητα να πιανει 2Mbps κατεβασμα κανουμε παρτυ.

  Και φυσικα μονο για ιντερνετ και απλο τηλεφωνο (τιποτα δωρεαν) γυρω στις 30-40 λιρες το μηνα με ετησιο συμβολαιο (τουλαχιστον) που σε υποχρεωνουν να πληρωσεις ΟΛΑ τα παγια αν θες να το κοψεις.

  Το θεμα ειναι οτι στο ΑDSL οι ταχυτητες δεν ειναι εγγυημενες και φυσικα τα 24 ειναι ΜΟΝΟ στη θεωρια. Δεν υπαρχει περιπτωση μια, οχι να τα πιασει καποιος αλλα ουτε το ρουτερ να συγχρονισει σε τετοια ταχυτητα.

  Η Βρετανια εχει μεγαλο προβλημα με το ADSL αλλα εχει πλανο για FFTH και ηδη προσφερονται υπηρεσιες. Και σε αυτο ειναι πολυ πισω σε σχεση με αλλες χωρες (εκτiμουν οτι θα πιασουν το στοχο τους για 20% το 2020) αλλα εχουν ενα πλανο. http://www.ispreview.co.uk/story/2010/06/09/ftth-council-urges-uk-to-boost-its-superfast-fibre-optic-broadband-rollout.html
  Τι να πουμε κι εμεις; Ονειρα θερινης νυκτος, αλλα προς το παρον εχουμε φτηνο και πιο αξιοπιστο ADSL.

 33. εγώ είμαι Ρόδο(και συγκεκριμένα στην Κρεμαστή) έχω ΟΤΕ 24αρα και πιάνω μέσο όρο τα 13(έχει και μέρες που έχω πιάσει σταθερά τα 17)! είμαι υπερευχαριστημένος με τον ΟΤΕ εγώ εδώ και τόσα χρόνια που τον έχω!

  σημείωση, το πίσω σπίτι απο εμένα έβαλε Forthnet σαν ιδιόκτητο δίκτυο, και απο 24 πιάνει 7-8 στα πολύ καλά του! και το παλικάρι που μένει πάνω απο το σπίτι μου πάλι με forthnet 24αρα πιάνει με το ζόρι τα 5!!

  εγώ το ξαναλέω, πΟΤΕ και πάλι πΟΤΕ! μπορεί να πληρώνω κάτι παραπάνω απο οτι στις άλλες εταιρίες, αλλα ξέρω ότι αν έχω πρόβλημα θα τρέχω με αυτούς, όχι με τους τεχνικούς της εταιρίας που είμαι και με του ΟΤΕ!

  ΥΓ γιατι δεν μπορώ να κάνω log in με το φατσοβιβλιο εδώ? δεν με συνδέει με τίποτα

 34. Στο πατρικό μου στην Ιεράπετρα με forthenet double play με ονομαστική 24Mbps πιάνω 18Mps και στο σπίτι μου στην Αθήνα-Ζωγράφου με Wind-Tellas πιάνω 11Mbps.

 35. Χαλάνδρι Conn-x 24mbps.
  Συνήθως συνδέομαι στα 13-14

Top

Show Buttons
Hide Buttons