Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: το site έχει πρόβλημα σοβαρό

by Stefanos Kofopoulos • On 06-01-2008 • AT 2:44 pm • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

gein site

Φαίνεται ότι στην Ελλάδα κάτι έχουμε με τα sites και τον τρόπο που αυτά μπορούν να εξυπηρετήσουν το κοινό. Μετά τον σημερινό σεισμό έδωσα feedback στο USGS συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα στο site τους. Δεν είχα ιδέα ότι και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχει παρόμοια φόρμα για συλλογή στοιχείων αλλά την κρύβει.

Δοκιμάζοντας με τον τελευταίο Firefox, Internet Explorer και Safari για Windows διαπίστωσα αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία. Το link Aισθανθήκατε το σεισμό_____;Kάντε κλίκ εδώ υπάρχει και μάλιστα δείχνει στην σελίδα αυτή, αλλά δεν εμφανίζεται στην σελίδα με τις ανακοινώσεις των πρόσφατων σεισμών.

Αν η καρδιά σας αντέχει και θέλετε να μάθετε το γιατί δεν εμφανίζεται το link κάντε κλικ στην συνέχεια.

Όπως φαίνεται, στο div που έχει ανοίξει ο δημιουργός της σελίδας, το χρώμα γραμματοσειράς που χρησιμοποιεί στο link είναι το λευκό [#FFFFFF] σε σημείο που το site του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έχει λευκό background. Έτσι εξηγείται γιατί είδα το link όταν κατά λάθος πέρασα στον κέρσορα πάνω από το σημείο με πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικού.

gein htmlsource

Η φόρμα συλλογής στοιχείων δεν φαίνεται να είναι ολοκληρωμένη γιατί λείπει το Submit button, αυτό όμως δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την γελοιότητα με την λευκή γραμματοσειρά σε λευκό background. Αν ήθελαν να κάνουν beta testing ας βρουν διαφορετικό τρόπο. Θεωρώ αδιανότητο να δίνω feedback στο USGS και όχι στον Ελληνικό φορέα που θεωρητικά μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο / καλύτερο για την προστασία μου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ma kala pws mporeses kai to brikes to link:p i8ele prospa8eia. ellinika sits tou dimosiou.. mporeis poly apla na deis katw katw pou grafei :

  © 2001 Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

  … 2001…

 2. @ugh82: Κατά τύχη…

 3. Ωραία ανακάλυψη ;)
  Στη σελίδα της Επικοινωνίας πάντως ο webmaster φρόντισε να είναι ορατό το link για επικοινωνία μαζί του. Σιγά μη δε φρόντιζε!
  Στη κεντρική σελίδα τέρμα κάτω γράφει ©2001. Στη σελίδα Επικοινωνία γράφει ©2006.
  Ότι να ‘ναι γράφουν αλλά τους δικαιολογώ γιατί δεν έφταναν τα χρήματα τους για αλλαγή στο χρώμα της γραμματοσειράς. Βλέπετε ολόκληρο #FFFFFF θέλει πολλά λεφτά!
  Ενώ το site του Δήμου Αθηναίων cityofathens.gr που κόστισε 942.000 ευρώ είναι απλά τέλειο! Με τα ωραία του χρωματάκια, με τα ωραία εικονιδιάκια, με το πανάκριβο Drupal κλπ. :))

 4. @Oktabitos: Δεν είναι η κατασκευή του site του δημου Αθηναίων που κόστισε τόσο. Το ποσό αφορά το συνολικό έργο.

 5. @Titanas: Έχεις δίκιο ότι αφορά το συνολικό έργο.
  Απλά επειδή έχω ασχοληθεί με μεγαλύτερα project το συνολικό ποσό είναι τριπλάσιο από αυτό που θα έπρεπε να είναι (και ίσως μεγαλύτερο).
  Είναι απίθανο να μειοδότησε εταιρία με αυτή τη τιμή στο διαγωνισμό.
  Αλλά επίσης μπορεί να “παίζει” κάτι άλλο στο background όπως η απ’ απευθείας ανάθεση του έργου και το split αυτού σε πολλά κομμάτια.

 6. @Oktabitos: Επειδή έμαθα πληροφορίες για το κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας μπορώ να πω ότι δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το σχεδόν 1εκ ευρώ. Βγαίνουμε off topic όμως. Θα κάνω σχετικό post σύντομα.

 7. Είναι όντως εξοργηστικό! τοση προχειρότητα κ αδιαφορία?

 8. Μάλιστα πολλά μπράβο στους admin και designers πίσω από το θαύμα… καλά λέει ο vrypan, πως στο καλό αποφασίζονται τέτοιες δαπάνες για δημόσια sites απορίας άξιο… http://vrypan.net/weblog/2008/01/06/3258/

 9. και ναι… 5 μήνες μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει … το πρόβλημα παραμένει και σήμερα!

  Να θέλεις να αφήσεις feedback για το σημερινό σεισμό και να μην μπορείς!

  Είμαστε για κλάματα…

 10. Δες και το site του ΟΑΣΠ

 11. maggy, το site του ΟΑΣΠ ενημερώνεται με σημαντική καθυστέρηση

Top

Show Buttons
Hide Buttons