Το περιβάλλον και η Κυβέρνηση

by Stefanos Kofopoulos • On 01-11-2007 • AT 5:10 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

naoussa kioski

Σήμερα, έγινε στην Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα “Οικολογικές πολιτικές στην Ελλάδα σε συνθήκες φαινομένου θερμοκηπίου” που διεξάγεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου. Η Κυβέρνηση δια στόματος Πρωθυπουργού μίλησε για το πρωτόκολλο του Kyoto, τις δεσμεύσεις της χώρας και τις αλλαγές που ετοιμάζονται, την μαγική ημερομηνία 2012 και άλλα όμορφα.

“Μιλώντας για τις περιοχές της Ελλάδας με περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η λίμνη Κορώνεια και ο ποταμός Ασωπός, τόνισε υπήρξε αυστηρή εφαρμογή των νόμων για όσους παρανομούσαν και δήλωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και όπου διαπιστώνονται παρανομίες οι σχετικοί φάκελοι θα αποστέλλονται στον Εισαγγελέα, θα καταλογίζονται υψηλά πρόστιμα, τα οποία θα εισπράττονται, ενώ σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί υποτροπή θα υπάρχει διακοπή των εργασιών των επιχειρήσεων μέχρι την προώθηση των αναγκαίων έργων προστασίας.”

Αυτό που δεν κατάλαβα εγώ και ο Άρης στην σημερινή μας εκπομπή είναι η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τον βιασμό της φύσης. Λέγεται ότι οι έλεγχοι γίνονται και καταλογίζονται υψηλά πρόστιμα κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την τύχη της ζωής εκεί έξω. Πρέπει να υπάρχει ο ΣΚΑΙ, το Mega, ο ΑΝΤ1, η ΕΡΤ κλπ για να μάθει κάποιος ότι το νερό του Ασωπού είναι γεμάτο εξασθενές χρώμιο και άρα ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση;

[via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το πρόβλημα είναι οτι γίνονται στην Ελλάδα συζητήσεις επί συζητήσεων χωρίς καμιά απολύτως πράξη προς επίλυση των προβλημάτων.

Top

Show Buttons
Hide Buttons