Η πειρατεία του κράτους, το ΣΔΟΕ και ο Bill Gates

by Stefanos Kofopoulos • On 12-04-2008 • AT 8:33 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

dark windows

Σε πολλούς φαίνεται περίεργη η συνεργασία Ελληνικού Κράτους και Microsoft αλλά αυτό που διαβάζω στο άρθρο του Πάσχου Μαδραβέλη από την Κυριακάτικη Καθημερινή (5.4.2008) είναι εξοργιστικό. Μια περίεργη συνέργια πρώην ΣΔΟΕ, πολιτείας και συμφερόντων του Redmond, τρέχουν με χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων. “Τι δουλειά έχει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων να κυνηγά την πειρατεία λογισμικού; Οι επιχειρήσεις πληροφορικής έχουν στήσει τον δικό τους μηχανισμό και εκ των δελτίων τύπου που εκδίδουν τα πάνε καλά. Τώρα, αυτή τη δουλειά την ανέλαβε μια κρατική υπηρεσία εξόδοις ημών των φορολογουμένων. Γιατί; Και με ποια ανταλλάγματα;”

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λες και δεν το περιμέναμε… όλοι είτε αφελείς είναι, είτε πολύ καλοπροαίρετοι; Είναι δυνατόν ενώ όλοι η Ευρώπη να το έχει γυρίσει στο Open Source, εμείς να είμαστε ακόμα στην μιζέρια… με τον διψήφιο αριθμό σε δισεκατομμύρια Euro. Με τόσο χρήμα, εκτός του ότι θα κολυμπούσαμε στην οπτική ίνα, οι IBM, Canonical, Red Hat θα μας έκαναν φοβερή μηχανοργάνωση και θα μας έστηναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ερευνητικά κέντρα. Το πόσο σάπιο είναι αυτό το κράτος με αρρωσταίνει.

  2. Μην είμαστε αρνητικοί χωρις να σκεφτούμε.
    Δεν θα κρίνω την συμφωννία με την Microsoft αλλά το κράτος έχει συμφέρον να κηνυγάει την πειρατεία και λέγεται ΦΠΑ.
    19% στην αξία κάθε προγραμματος και άδειας λειτουργικού είναι ένα πελώριο ποσό το οποίο χάνεται όταν βάζουμε πειρατικά προγράμματα.

  3. Το κράτος δεν εισπράττει ΦΠΑ για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, αφού η μια επιχείρηση το αποδίδει, ενώ από την άλλη επιχείρηση εκπίπτει. Η διαδικασία είναι έτσι κι αλλιώς γελοία, γιατί οι υπάλληλοι είναι άσχετοι και για κάθε υπολογιστή ζητάνε άδεια για Windows και Office , αν έχεις Linux και OpenOffice θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

  4. Καλά κάνουνε γιατι έτσι θα αναγκαστούνε να το γυρίσουν στα Freeware προγράμματα.

  5. Το πρώην ΣΔΟΕ ελέγχει τις επιχειρήσεις για πειρατικό λογισμικό αρκετά χρόνια πρίν την Συμφωνία ΑλογοGates! Ηρεμήστε.

Top

Show Buttons
Hide Buttons