Ψηφίστηκε ο νόμος για τα καρτοκινητά. Ελλάδα Αντίο

by Stefanos Kofopoulos • On 15-07-2009 • AT 10:03 pm • 44 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

girl talking on the phone

Ψηφίστηκε στην Βουλή ο νόμος για τα καρτοκινητά που απαιτεί από τους ιδιοκτήτες κινητών χωρίς σύνδεση να δηλώνουν τα στοιχεία της ταυτότητας τους αν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Το νέο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο για τους νέους κατόχους καρτοκινητών, ενώ μέχρι τον Ιούλιο 2010 οι περίπου 9.000.000 χρήστες καρτοκινητών θα πρέπει να περάσουν από τα καταστήματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για να γίνει η ταυτοποίηση. Η πρόταση και η ψήφιση του νόμου γίνονται στο όνομα της ασφάλειας και στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Φαντάζομαι πως αρκετοί, όπως και εγώ άλλωστε, έχουν πέσει θύματα κακόγουστης φάρσας από άγνωστα νούμερα. Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω τον τρόπο που η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας θα μπορεί να με ενημερώνει για τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη που αποφάσισε να με ξυπνήσει στις 4 τα ξημερώματα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, είμαι σίγουρα περίεργος να μάθω με ποιο τρόπο θα απαγορευτεί από τους χρήστες να χρησιμοποιούν την δυνατότητα που δίνει το firmware κινητού για απόκρυψη του αριθμού κλήσης. Το πρακτικό αποτέλεσμα για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του καθένα από εμάς είναι μηδενικό γιατί ο κακόβουλος συμπολίτης εξακολουθεί να διατηρεί την ανωνυμία του καρτοκινητού.

Αν ο νόμος έχει σχεδιαστεί με το κράτος και τις αρμόδιες αρχές να είναι τα μόνα ελεγκτικά όργανα που θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα, μετά από κατάθεση σχετικού αιτήματος από θιγόμενο χρήστη, θα ήθελα να μάθω πως θα διασφαλίσουν το απόρρητο της διαδικασίας περίπου 9 εκατομμυρίων ανθρώπων όταν η μεγαλύτερη επιχείρηση ασφάλειας στην ιστορία της χώρας έδειξε σημάδια αδυναμίας (Ολυμπιακοί Αγώνες 2004). Είναι επισης άξιο απορίας με ποιο τρόπο το δικαστικό σύστημα θα καταφέρει να ανταποκριθεί στον επιπλέον φόρτο που απαιτεί ο νόμος για την εξέταση στοιχείων μετά από κατάθεσης σχετικού αιτήματος ή υποψία για παράνομες πράξεις. Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αλλά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως το κατά γενική ομολογία ταλαιπωρημένο δικαστικό σύστημα που εξετάζει υποθέσεις για παράνομο παρκάρισμα μετά από χρόνια, θα καταφέρει να δράσει αποτελεσματικά και με τρόπο που να γίνεται άμεσα αντιληπτός για την αποτελεσματικότητα του, στον θιγόμενο και την δικαιοσύνη.

angry guy

Ο νέος νόμος έρχεται να ενισχύσει μια σειρά από άλλα μέτρα για την προστασία του δημόσιου βίου την στιγμή που γνωρίζουμε ότι νέοι, αυστηρότεροι νόμοι και επιπλέον κίνητρα δεν αποδίδουν και παράλληλα η πραγματικότητα δείχνει ότι χρήση κινητών συντελεί σε κοινωνικές αλλαγές. Αν η Ελλάδα έχει να επιδείξει έστω και ισχνά σημάδια επιχειρηματικότητας και ελπίδας για ανάπτυξη της οικονομίας, η κινητή τηλεφωνία είναι το κομμάτι της βιομηχανίας που θα βοηθήσει σε αυτό. Η μαζική χρήση κινητών (τα κινητά είναι περισσότερα από τους Έλληνες πολίτες) και η εξάρτηση από αυτά επιβεβαιώνεται με την επιβολή του νέου φόρου, όπως συμβαίνει και σε άλλα είδη που οι σύγχρονοι Έλληνες καταναλώνουν με μανία (αλκοόλ, τσιγάρα, καύσιμα).

Τα διαδικαστικά έξοδα για την ταυτοποίηση των 9 εκατομμυρίων κατόχων κινητού τηλεφώνου θα είναι αρκετά. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και το κράτος δηλώνουν ότι το κόστος δεν θα επιβαρύνει τους καταναλωτές. Είναι άξιο απορίας πως μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο θα αποφασίσει να χαρίσει χιλιάδες ανθρωποώρες και να παραβλέψει τις πωλήσεις και τις διαδικασίας που της αποφέρουν κέρδη, ώστε για να εξυπηρετήσει τον 15χρονο που θα πάει με τους γονείς του να δηλώσει τα προσωπικά στοιχεία. Είναι επίσης ασύλληπτο το γεγονός να θεωρείται δεδομένο ότι οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες δεν είναι ικανοί για κατοχή πλαστών ταυτοτήτων και λοιπών δικαιολογητικών ή ότι οι υπάλληλοι των καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας θα επιφορτιστούν με τον έλεγχο της γνησιότητας της ταυτότητας.

Η διαδικασία είναι γελοία, τόσο γελοία όσο η προσπάθεια που γίνεται για προστασία της Ελληνικής κοινωνίας όταν τα δομικά συστατικά παραμένουν τα ίδια και ο έλεγχος έχει χαθεί προ πολλού. Οι τρομοκράτες εμμένουν στις πάγιες τεχνικές, το κράτος θεωρεί ότι μόνο με περιφρούρηση και επιπλέον νόμους μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και όλοι εμείς βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε μια κοινωνία a la Minority Report που όλα βαίνουν καλώς μέχρι την στιγμή που για κάποιο λόγο δημιουργηθεί η πρώτη υποψία. Όλα αυτά, αφού πρώτα δοθούν αμέτρητες παρατάσεις, έχουν προηγηθεί εκλογές κλπ.

[photo via djou, photo via patrickmaus]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

44 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν είναι θέμα συγκεκριμένης κυβέρνησης αλλά γενικότερης νοοτροπίας. Απλά οι υπεύθυνοι αυτή την περίοδο έχουν επιδείξει απανωτά λάθη. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με την ουσία του προβλήματος και την αντιμετώπιση του.

 2. Έχεις δίκιο αλλά δεν το ανέφερα σκόπιμα γιατί ήθελα να μείνω στα εσωτερικά της χώρας και μόνο.

 3. πολυ καλο αρθρο
  το μετρο ειναι αστειο και εχει σκοπο να ταλαιπωρησει τους φιλησηχους πολιτες, οι κακοβουλοι δεν εχουν προβλημα
  ακριβως το ιδιο συμβαινει με την πειρατια και τα κλειδωματα των προγραμματων

  • Δεν νομίζω ότι σχεδιάστηκε για να ταλαιπωρήσει. Η πρακτική εφαρμογή του θα καταλήξει σε ταλαιπωρία και ό,τι άλλο ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία σε αντίστοιχες καταστάσεις. Αυτό που έχει αξία όμως είναι η ψήφιση του νόμου άρα και η πιθανότητα εφαρμογής του κάποια στιγμή για κάποιους σκοπούς.

   Θα περιέλθει στην γενική αντίληψη και νοοτροπία του αστυνομικού που σε σταματάει στον δρόμο και πιστεύεις ότι μπορείς να σε γράψει για καμένο φλάς κλπ αλλά πρακτικά οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες. Αυτό που μένει όμως σε σένα είναι ο φόβος ακόμα και αν δεν έχεις κάνει τίποτα.

 4. Οι νόμοι οικοδομούν φρούρια πίσω από τα οποία τα μικρά μυαλά δημιουργούν σατραπείες. Στην καλύτερη των περιπτώσεων πρόκειται για μια επικύνδυνη κατάσταση πραγμάτων, στη χειρότερη, όπως σε εποχές κρίσης, πρόκειται για καταστροφή.

  • Θέλεις να γίνει πιο συγκεκριμένος;

   • Εννοώ πως προτιμώ ασυζητητί τα ισορροπημένα μυαλά από τους νόμους. Οι κώδικες και τα εγχειρίδια δημιουργούν πρότυπα συμπεριφοράς. Και η συμπεριφορά που ακολουθεί πρότυπα έχει την τάση να μην αμφισβητείται, συγκεντρώνοντας έτσι επικίνδυνες δυνάμεις.

   • Έχει χαθεί αυτό το παιχνίδι εδώ και χρόνια, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Αυτό καταγράφει η στροφή της Ευρώπης στα άκρα δεξιά, αυτό μαρτυρούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις κλπ. Δυστυχώς το μόνο που απομένει αυτή την στιγμή είναι επιβράδυνση και διορθωτικές αλλαγές στα σημεία… όταν βέβαια αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας, ο κόσμος αρχίζει να ξοδεύει και δημιουργηθεί ένα αίσθημα συγκρατημένης αισιοδοξίας.

 5. Φακελωμα πληρης νομιζουν αν ο “αλλος” θελει να κανει καποια “δουλεια” δεν θα μπορεσει ? Τοσο πολυ υποτημανε την νοημοσυνη μας αλλα φταιμε και μεις που δεν λεμε λεξη και γω μαζι
  Η τεχνολογια τρεχει και μπορουμε σημερα να επικοινωνουμε περα απο μια απλη ομιλια με την ιδια συσκευη που εχουμε στα χερια μας και χωρις να δινουμε αναφωρα σε κανεναν
  Αλλα ετσι πετρουλα-πετρουλα καταφερνουν αυτο που θελουν
  Ευχομαι να μην ερθει η στιγμη που για να αγωρασεις κινητη συσκευη ή οτιδηποτε αλλο για να επικοινωνεις θα πρεπει να ειναι ελεγμενο απο το κρατος και θα φερει και το δικο του κρατικο προγραμμα παρακουλουθησης

  • Προφανώς και θα συμβεί αυτό αλλά δεν θα πρόκειται για πρόγραμμα του κράτους. Οι μεγάλες εταιρείες του μέλλοντος θα έχουν αναλάβει αυτό το έργο.

 6. Πολύ θετική η ψήφιση του νόμου.. Τώρα θα κοιμόμαστε ασφαλείς…

  Πραγματικά νόμος έκτρωμα…

  • Η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης πίσω από τον νόμο είναι το πραγματικό τέρας

 7. Εννοείς τον πραγματικό και όχι αυτόν που προωθούν προς τον κόσμο φαντάζομαι..

  • Εννοώ την νοοτροπία της καταστολής και του περιορισμού με επιπλέον και αυστηρότερους νόμους ως την μοναδική λύση για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας, τρομοκρατίας κλπ

 8. λοιπόν, επειδή δεν σας τα λένε όλα όπως πραγματικά είναι ή κάτι χάθηκε καθ΄οδών:

  ο νόμος εφαρμόζεται επειδή υπάρχει πραγματικά πρόβλημα “…περιαγωγής σε καρτοκινητά που προέρχονται από χώρες οι οποίες δεν έχουν προχωρήσει σε ταυτοποίηση ” όπως γράφει και ο Χιώτης. Και η μοναδική χώρα της EΕ στην οποία μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί αυτό ήταν η …. : Ελλάδα ;-)

  Για την ακρίβεια, ο νόμος είναι εφαρμογή ευρωπαικής οδηγίας απο της 21.Φεβ.2005 την οποία μόνο η ελλάδα δεν είχε εφαρμόσει εως τώρα.
  Και αν δεν το έκανε, καταλαβαίνετε ότι στο επόμενο ταξιδάκι σας στο εξωτερικό θα είχατε ενα μικρό πρόβλημα…

  @ titanas: “…κακόγουστης φάρσας από άγνωστα νούμερα…” ακριβώς αυτά τα νούμερα δεν θα είναι πια απρόσωπα. Κακό είναι αυτό?
  @ mihalhs: “…. αν ο “αλλος” θελει να κανει καποια “δουλεια” … δεν θα την κάνει πια με το κινητό του !
  @ Πέτρος: “…ισορροπημένα μυαλά …” δυστυχώς πολύ λίγα στην Ελλάδα :-(
  … αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ! :-)

  Την επόμενη φορά λοιπόν, τις επόμενες ευρωεκλογές εννοώ, πριν την βουτιά περάστε μία απο την κάλπη ;-)
  Και ενημερωθήτε, να ξέρετε ΠΟΙΟΝ και ΤΙ ψηφίζετε, και όχι τι χρώμα έχουν…

  PS.: ο επόμενος νόμος/οδηγία (Δεκ.2007 αν δεν κάνω λάθος) αφορά την απόκρυψη του αριθμού. Τέρμα τα διαφημιστικά τηλέφωνα του τύπου “Κερδίσατε !!! “

  • Πάντα υπάρχει η απόκρυψη

   • Μια σημείωση. Η απόκρυψη υπάρχει πάντα σαν δυνατότητα, αλλά υπάρχει και στα σταθερά τηλέφωνα. Οι πάροχοι όμως γνωρίζουν τον αριθμό του καλούντος αλλά ως τώρα δεν μπορούσαν να τον ταυτοποιήσουν. Τώρα, αν τους ζητηθεί δικαστικά, θα μπορούν να τον ταυτοποιήσουν και ασφαλώς θα μπορούν να εντοπίσουν όλες τις κλήσεις του.
    Παρόλα αυτά συντάσσομαι κι εγώ με αυτούς που θεωρούν το νόμο αυτό τουλάχιστον αστείο, πρακτικά άκυρο και τεχνικά απαράδεκτο. Αρκεί φαντάζομαι μια πλαστή φωτοτυπία ταυτότητας για να δηλώσει κανείς ότι το κινητό χρησιμοποιείται απο τον Τάδε Ταδόπουλο. Αλλά δεν είναι εκεί η ουσία. Η ουσία είναι οτι άσχετοι με την τεχνολογία επιχειρούν να ελέγξουν την επικοινωνία της νέας εποχής με παλιά κόλπα. Το επόμενο βήμα είναι σταθερή IP σε όλους και mail με την επίδειξη εκκαθαριστικού της εφορίας.

   • Συμφωνώ αλλά αυτό που συμβαίνει γενικά είναι ένας ακόμα τρόπος μαζί με τις λοιπές γελοιότητες περί κουκούλας κλπ ώστε να δημιουργείται αίσθημα φόβου, θα σε τσακώσω ό,τι και να κάνεις. Αυτό και ό,τι αναφέρω στο post μέσα από το link της ομιλίας του Barry.

    Λες και αυτοί που έχουν την δυνατότητα να εκτοξεύουν ρουκέτα που έχουν κλέψει από στρατόπεδα προηγουμένως ή αυτοί που κάνουν εμπόριο λευκής σαρκός έχουν δυσκολία να κατασκευάσουν και να κυκλοφορούν με ψεύτικες ταυτότητες.

 9. Μια παρατήρηση μόνο. Ο δεχόμενος την κλήση μπορεί στο κινητό του να φαίνεται πως αυτός που τον καλεί έχει ενεργοποιήσει την απόκρυψη άλλα τα δίκτυα κινητής μεταξύ τους μεταφέρουν κανονικά τον αριθμό του…

  • Ναι συμφωνώ το θέμα είναι πως όλο αυτό θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής μου. Αν πρόσβαση στα στοιχεία έχει μόνο η αστυνομία και τα δικαστήρια που παραπονιούνται ήδη για τον φόρτο εργασίας κλπ πρακτικά πως θα δουλέψει όλο αυτό;

   • Ο νόμος δεν ψηφίστηκε για να προστατεύει τον απλό πολίτη απο φάρσες. Υποτίθεται οτι ψηφίστηκε για να περιορίσει την επικοινωνία ατόμων η ομάδων που συμμετέχουν (η πιστεύεται ότι συμμετέχουν – κι εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα – ) σε αξιόποινες πράξεις.

 10. O σκοταδισμός της ελληνικής κοινωνίας επιτρέπει σε ανίκανους να μας ορίζουν τη ζωή και να παίρνουν μέτρα με πρόφαση την ασφάλεια μας. Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι υπήκοοι -γιατί πολίτες δεν είναι- της χώρας μένουν απαθείς.Σήμερα τα καρτοκινητά για την ασφάλειά μας,αύριο μικρόφωνα στο σπίτι για την ασφάλεία μας,μεθαύριο κάμερες στο σπίτι για την ασφάλεια μας.
  Καλημέρα Ελλάδα της απάθειας…..

 11. Επίσης δεν ξέρω αν το προσέξατε ότι στο gmail πλεον όταν κάνεις νέο account, σου ζητάει κινητό για να σου στείλει κωδικό ενεργοποίησης…

  Έρχονται και δένουν όλα μαζι…

  :/

  • Αυτό δεν το ήξερα αλλά ακόμα και αυτό να συμβαίνει τι επηρεάζει; Εννοώ είναι διαφορετικό να ξέρουν ότι ένα νούμερο αντιστοιχεί στον Στέφανο και εντελώς διαφορετικό να υποκλέπτουν περιεχόμενο από φωνή και δεδομένα που ανταλλάσσει αυτό το νούμερο, έτσι ώστε να γίνει η σύνδεση με το email

 12. Θεωρώ υπερβολικό το άρθρο και τις αντιδράσεις. Ίσως επειδή έχω συμβόλαιο και όλα αυτά τα οργοουελικά ισχύουν ήδη για μένα (και για μερικά εκατομμύρια ακόμα). Πολυ πιο σοβαρό ζήτημα είναι η φορολογία. Αντί να καταργήσουν το τριτοκοσμικό τέλος κινητής τηλεφωνίας το αυξάνουν. Και όσοι έχετε καρτοκινητό σας πειράζει περισσότερο η ονομαστικοποίηση ή το νέο χαράτσι που έρχεται;;;!!!!;;;

  • Συμβόλαιο έχω και εγώ αλλά αυτό που με ενοχλεί πίσω από την νέο νόμο είναι αυτό που ακριβώς που εξήγησα στο post. 1. η νοοτροπία του περιορισμού ως το μόνο μέσο για περιορισμό του εγκλήματος παρέα με τους άλλους νόμους (βλέπε κουκούλες κλπ) 2. η γελοιότητα και η υποκρισία ότι όλο αυτό θα δουλέψει και οι καταναλωτές δεν θα επιβαρυνθούν 3. η δημιουργία προηγούμενου 4. η επιβεβαίωση των άλλων νόμων και της βλακείας που επικρατεί σε αυτή την χώρα για ένα κομμάτι που είναι ίσως από τις λίγες ελπίδες της οικονομίας (αναφέρομαι στην φορολογία)

 13. Το gmail το κάνει αυτό για να αποτρέψει δημιουργία spam accounts. Έλεος με τις θεωρίες συνωμοσίας.

  • Προφανώς, αλλά παράλληλα έχει και το κινητό μου να βρίσκεται!
   :p

 14. hahahahaah. EINAI PRAGMATIKA GELOIO TO OLO 9EMA.!!!

  AN 8ELEI NA BREI NOUMERO O PALAIWKOSTAS NA KANEI THN DOULEIA

  TOU 8A TO BREI ! OPOTE GT TOSOS SAMATAS RE PAIDIA ???

 15. Κατά τη γνώμη μου το συμβόλαιο σου δίνει περισσότερα δικαιώματα από το ανώνυμο καρτοκινητό, το βασικότερο από τα οποία είναι η ιδιοκτησία του αριθμού σου. Ο μόνος λόγος που είχα σκεφτεί να κάνω τη σύνδεση κάρτα ήταν το γελοίο τέλος, που όμως τώρα το βάζουν και στα καρτοκινητά. Επίσης η ανωνυμία ενός καρτοκινητού είναι μια χίμαιρα, εκτός αν επικοινωνείς αποκλειστικά με ανώνυμα καρτοκινητά.

  • ..εκτός και αν αγοράζεις SIM για να κάνεις δοκιμές σε κινητά ή βρίσκεσαι διακοπές και θέλεις ένα backup κινητό μαζί σου ή είσαι 16 και οι δικοί σου δεν επιτρέπουν σύνδεση γιατί ο τελευταίος λογαριασμός έφτασε τα 400 ευρώ ή θέλεις να περιορίζεσαι στα 15 ευρώ της κάρτας γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να συγκρατηθείς κλπ κλπ κλπ

 16. Αυτά που αναφέρεις δεν είναι θέμα ανωνυμίας/προσωπικών δεδομένων, αλλά μόνο ευκολίας. Και για τα περισσότερα υπάρχουν λύσεις. Backup και δοκιμαστικά κινητά μπορείς να έχεις όσα θέλεις, αλλά δεν θα μπορείς να τα παίρνεις από το περίπτερο.

 17. Επίσης δεν ξέρω τι ισχύει για τους ανήλικους που έχουν ταυτότητα. Δεν θυμάμαι από ποια ηλικία βγάζουν ταυτότητα αλλά στα 16 έχουν σίγουρα και δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην τους επιτρέπεται να έχουν και κινητό.

  • Μα δεν αναφέρομαι στο αν θα έχουν κινητό ή όχι αλλά για τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα μου και την νοοτροπία πίσω από την παρουσίαση και ψήφιση τέτοιων νόμων.

 18. Αντικειμενικά οι επιπτώσεις είναι ελάχιστες. Πολλά πράγματα σχετικά με τους νόμους και τη δικαιοσύνη δεν λειτουργούν σωστά στην Ελλάδα και πρέπει να διαμαρτυρόμαστε, αλλά δεν πιστεύω ότι η ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών είναι ένα απ’ αυτά.

  • Αντικειμενικά δεν βλέπω καμία βελτίωση της καθημερινότητας μου και ακριβώς επειδή όπως αναφέρεις το νομικό και εκτελεστικό οικοδόμημα είναι σαθρό, το μόνο που εξυπηρετούν τέτοιοι νόμοι είναι γραφειοκρατεία και καλλιέργεια φόβου. Δες το σχόλιο λίγο πιο πάνω με το παράδειγμα αστυνομικού και φλας

 19. ειλικρινά χαίρομαι που υπάρχουν εδώ νέα, ανήσυχα πνεύματα και γίνονται σκέψεις και ανταλλαγές απόψεων, και όχι μόνο posts τεχνολογικών θεμάτων και σχολίων επ’ αυτών ! Υπάρχει ίσως ελπίδα για αυτόν τον τόπο :-) Εύγε Titana & αναγνώστες !!!

  • Ευχαριστώ πολύ.. θα ήταν χρήσιμο να λάβεις και εσύ μέρος στην κουβέντα

 20. Έχω κάτι πέτρες περίσεμα… Μήπως η κυβέρνηση θέλει να της “δανείσω” μερικές; Αστειέυομαι. Αλλά μάλλον και οι κυβερνήσεις αστειεύονται μαζί μας. Και εγώ μπορεί να είμαι πράος, αλλά κάποιοι άλλοι δεν είναι και το απέδειξαν το Δεκέμβρη. Αν ήμουν κυβέρνηση θα το ξανασκευτόμουν…

  • Το μόνο που έχει να βοηθεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν είναι αυτοί που έκαναν τα επεισόδια τον Δεκέμβριο αλλά τι οδήγησε σε αυτές τις καταστροφές. Ας μείνουμε εντός θέματος όμως σε ό,τι αφορά τα κινητά και τον συγκεκριμένο νόμο.

 21. Λοιπόν επηδεί κάποιοι ημημαθείς πιστεύουν οτι θα πιάσουν τους ΦΑΡΣΕΡ. ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. Αγαπητοί μου το νομοσχέδιο δεν ανατρέπει τη νομοθεσία περι άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, οπώτε μη χαίρεστε. Ακόμα και οι φάρσες αν γίνοντε απο επώνυμα καρτοκινητά δε θα γίνει άρση του απορρήτου καθώς δεν υπάρχει νόμος που να επιτρέπει άρση απορρήτου για απλές παραινοχήσεις και φάρσες. Διαβάστε πρώτα και μετά μιλάτε!! Τώρα όσο αφορά το παρόν νομοσχέδιο εγώ είμαι κατά, ούτε παρανομοι θα πιαστούν ποτέ ούτε τρομοκράτες ούτε εγγλιματίες. Οσο τώρα για τις φάρσες θα συνεχιστούν με πολύ πιο βαρυά μέσα που δε μπορούν και δε πρόκειται να ταυτοποιηθούν ποτε.

 22. Και κάτι ακόμα εδώ μιλάμε για ταυτοποίηση κάτι που καθε άλλο παρα ταυτοποίηση είναι αυτό το νομοσχέδιο δεν επιβάλει ταυτοποίηση αλλα φακέλομα. Ταυτοποίηση σημαίνει μια φωτοτυπία ταυτότητας και για τα συνδρομιτηκά και για τα καρτοκινητά ΑΦΜ λογαριασμοί ΔΕΗ ΟΤΕ κλπ δεν είναι ταυτοποίηση αλλα φακέλομα. Αυτό πρέπει να μας ανυσυχεί εγώ ότα έκανα μια σύνδεση μου ζήτησαν την Αρτα με τα Γιάννενα. Που ακούστηκε να δίνουμε ΑΦΜ και αποδειχτηκό διεύθυνσης αυτά πρέπει να χτυπίσουμε γιατί οι εταιρίες δεν ταυτοποιούσαν τα καρτοκινητά προς όφελος τους και όχι για το καλό του χρήστη. Στα συνδρομιτηκά σε προστάτευταν?? ισα ισα που σου επερναν ακόμα και φορολογική δήλωση για να σε κυνηγήσουν καλύτερα οτα χρειαζόνταν. Τώρα όσο αφορά τη ταυτοποίηση των καρτοκινητών στις χώρες που ισχύει πχ Γερμανία Γαλλία κλπ δε ζητουν φοτωτιπία ταυτότητας και χρονικό περιθόριο δείνουν για να το δηλώσεις.

 23. το όλο θέμα μου θυμίζει λίγο και το σκηνικό με τις κάμερες που καταγράφουν παραβάσεις του ΚΟΚ και ενεργοποιήθηκαν πριν απο περίπου δυο / τρεις μήνες, η μισή ελλάδα θα χρειαστεί να δουλεύει για να παραδίδει τις κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ στην άλλη μισή. Στο τέλος θα τις στέλνουν σε άλμπουμ, έτσι να έρχονται μαζεμένες, Α εδώ στην εγνατία πηγαίνοντας για κοζάνη που έπεινα φραπέτο και πήγαινα με 120 αντί για 80, ΩΩΩΩ Εδώ, με την παρέα στον δρόμο για χαλκιδική χαχα δες πως βγήκα, κλπ κλπ :)

  Πάντως το παράδειγμα του Στέφανου για το δικαστικό σύστημα ήταν σωστό, ήδη για μια σχετικά απλή παράβαση κλήτευση γίνετε minimum σε ένα χρόνο, σκεφτείτε τι έχει να γίνει, της μουρλής και δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν άπειρες ΣΟΒΑΡΕΣ δικαστικές υποθέσεις που κρατάνε χρόνια διότι το δικαστικό σύστημα είναι στα τέρματα (απο προσωπική εμπειρία,13 χρόνια δικαστική διαμάχη και συνεχίζουμε)

 24. Αν θέλετε ψηφίστε και σε μία σχετική δημοσκόπηση: http://www.galop.gr/index.php?topic=501
  ή απλά δείτε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα με τον κόσμο να είναι διχασμένος.

Top

Show Buttons
Hide Buttons