Ελληνικά fast food και γρίπη πτηνών

by admin • On 13-10-2005 • AT 3:05 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Με τον σάλο που έχει ξεσπάσει για την γρίπη των πτηνών αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά στα sites των τριών μεγάλων αλυσίδων fast food στην Ελλάδα. Αναζητήσαμε πληροφορίες για την προέλευση και την ποιότητα των πουλερικών που χρησιμοποιούνται καθώς και σχετικές ανακοινώσεις από τις εταιρείες.

Ίσως θα έπρεπε είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εστιατορικών υπηρεσιών στην Ελληνική Αγορά και μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες αλυσίδες γρήγορης εστίασης στην Ευρώπη να ενημερώνει τους πελάτες της για την προέλευση των προϊόντων της και όχι μόνο για το διαθέσιμο μενού των καταστημάτων της.

Δεν γνωρίζουμε αν τα KFC ή τα McDonald’s τηρούν όσα αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους (ελπίζουμε πως αυτό συμβαίνει) σίγουρα όμως δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και λιγότερο εγωκεντρισμό από τον ανταγωνισμό.

  McDonald's

  Διατροφή/Ποιότητα > Τα συστατικά των προϊόντων μας > Κοτόπουλο

  Το κοτόπουλο είναι από επιλεγμένα κομμάτια στήθους και μπουτιού
  Οι φάρμες παραγωγής και εκτροφής κοτόπουλου για τα προϊόντα McDοnald’s συμμορφώνονται πλήρως με την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τη διατροφή, ιατρική παρακολούθηση και συνθήκες διαβίωσης στα πτηνοτροφεία.
  H McDonald’s δεν επιτρέπει στους προμηθευτές της τη χρήση αντιβιοτικών και αυξητικών παραγόντων στην τροφή των πουλερικών. Ακολουθούνται οι 10 αρχές του παγκόσμιου οργανισμού Κτηνιατρικής (www.worldvet.org). Δεν επιτρέπεται επίσης στις ζωοτροφές η χρήση οστεάλευρων και συστατικών από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
  Το κοτόπουλο που φτάνει στα εστιατόρια McDonald’s είναι προ ψημένο για τον μηδενισμό παρουσίας παθογόνων μικροοργανισμών και άμεσα κατεψυγμένο (βαθειάς κατάψυξης).
  Ψήνεται σε 100% φυτικό λάδι και δεν διατηρείται στο θερμοθάλαμο περισσότερο από 20 λεπτά (θερμοδιατήρηση σε θερμοκρασία αέρα 85oC). H εσωτερική θερμοκρασία του είναι 60 β. Κελσίου κατ’ ελάχιστο καθ’ όλη τη διάρκεια διατήρησης, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

  Δεν βρήκαμε Δελτίο Τύπου/Νέα σχετικά με την Γρίπη.

 

  KFC

  Τα KFC > Διασφάλιση Ποιότητας

  Το φρέσκο ελληνικό κοτόπουλο

  Η εταιρία KFC, με γνώμονα την άριστη ποιότητα των προσφερόμενων προϊόντων και κατ’ επέκταση την ικανοποίηση του καταναλωτή, επέλεξε την πτηνοτροφική εταιρία Αγγελάκης Α.Ε. ως αποκλειστικό προμηθευτή για τα κοτόπουλά της. Τα KFC παραλαμβάνουν καθημερινά φρέσκα κοτόπουλα από την εταιρία Αγγελάκης Α.Ε., η οποία εδρεύει στη Χαλκίδα.

  Η εταιρία Αγγελάκης Α.Ε. δραστηριοποιείται χρόνια στην εκτροφή πουλερικών και προσφέρει στην ελληνική αγορά, αγνά και υψηλής πιστοποίησης προϊόντα. Η Αγγελάκης Α.Ε. διαθέτει: το πιστοποιητικό HACCP BRC για την ασφάλεια των τροφίμων, το πιστοποιητικό ISO 9001: 2000 για το σύστημα ποιότητας στη διαχείριση και την παραγωγή των προϊόντων και το AGROCERT (από τον Οργανισμό Πιστοποίησης Γεωργικών Προϊόντων) για τη χρήση 100% φυτικών τροφών, στα κοτόπουλα.

  Επίσης, σύμφωνα με τον Κατάλογο Προϊόντων που εκδίδει η GREENPEACE με βάση τις ζωοτροφές, τα κοτόπουλα της εταιρίας «Αγγελάκης Α.Ε.» κατατάσσονται στην κατηγορία «Πράσινο (Π)», το οποίο σημαίνει ότι η Greenpeace πραγματοποίησε έλεγχο στα πιστοποιητικά της εταιρίας και οι ζωοτροφές που χρησιμοποιεί είναι απαλλαγμένες από γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

  Συσκευασία – Μεταφορά – Έλεγχος

  Η διαδικασία που ακολουθείται για την προετοιμασία και την συσκευασία των προϊόντων, γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρίας KFC. Η μεταφορά τους γίνεται με ψυγεία φορτηγά που εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες υγιεινής και θερμοκρασίας.

  Κατά την παραλαβή των προϊόντων στο κατάστημα, διενεργείται δειγματοληπτικός έλεγχος σύμφωνα με το σύστημα HACCP. Στη συνέχεια τοποθετούνται στη συντήρηση σύμφωνα με το σύστημα FIFO (First In First Out, δηλ. το προϊόν που αποθηκεύεται πρώτο θα πρέπει να βγαίνει πρώτο).

  Δεν βρήκαμε Δελτίο Τύπου/Νέα σχετικά με την Γρίπη.

 

  Δεν βρήκαμε καμία αναφορά για την προέλευση των προϊόντων.

  Δεν βρήκαμε Δελτίο Τύπου/Νέα σχετικά με την Γρίπη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

 • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons