Εκλογές 2009 ΠΑΣΟΚ spam (epic fail)

by Stefanos Kofopoulos • On 30-09-2009 • AT 1:08 am • 55 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Εκλογές 2009 ΠΑΣΟΚ spam

Λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 και το πολιτικό spam εμφανίζεται στο mailbox μου. Δεν ξέρω αν τα φίλτρα του Gmail έχουν κάνει δουλειά και έχουν κόψει spam emails από τα άλλα πολιτικά κόμματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι το spam email της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β’ ΑΘΗΝΩΝ το έλαβα δύο φορές, σε δύο διαφορετικά accounts.

Το ΠΑΣΟΚ άσχετα με τις πολιτικές του αντιλήψεις και θέσεις έχει ανεβάσει τον πήχη της ψηφιακής συμμετοχικής δημοκρατίας ψηλά, πολύ ψηλά. Ίσως είναι το μόνο Ελληνικό κόμμα στην Βουλή που χρησιμοποιεί τόσο πολύ το internet, κάνει hack open source projects για δικούς του σκοπούς και έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική online παρουσία στο σύνολο της. Δεν συμμερίζομαι ούτε απεμπολώ την πολιτική στάση του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζω όμως την ψηφιακή του κουλτούρα και τα βήματα που έχει κάνει online.

Για τον παραπάνω λόγο αλλά και για το disclaimer που η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ ΑΘΗΝΩΝ συμπεριλαμβάνει στο email της, θεωρώ ότι η στάση της είναι απλά απαράδεκτη. Το footer του HTML email αναφέρει:

Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα με ευκρίνεια και θα πρέπει να δίνει στον αποδέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. (Directiva 2000/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Αν πιστεύετε ότι δεν σας ενδιαφέρουν οι ανακοινώσεις μας ή αν είστε σε αυτήν την λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το email σας από αυτή τη λίστα παραληπτών, απλά απαντήστε μας με θέμα “ΔΙΑΓΡΑΦΗ” και παρακαλώ δεχθείτε τις απολογίες μας για οποιαδήποτε ενόχληση σας προκαλέσαμε.

Με απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει ότι ξέρουμε τι κάνουμε, γνωρίζουμε ότι στέλνουμε spam email αλλά κοιτάχτε να δείτε τι λέει η νομοθεσία για το spam και πως καταφέραμε να σας σερβίρουμε το email στο inbox σας. Βέβαια αν δεν σας αρέσει αυτό που δεν ζητήσατε ποτέ να λάβετε, κάντε τον κόπο να μας απαντήσετε για να σας διαγράψουμε από την λίστα με emails.

Εύχομαι η κυρία υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ ΑΘΗΝΩΝ να μην εκλεγεί. Ποτέ με το ΠΑΣΟΚ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Αν η χώρα έχει πάει κατά διαόλου είναι γιατί κοινοβουλευτικοί παράγοντες προσπάθησαν με κάθε ευκαιρία να πείσουν για την νομιμότητα των πράξεων τους, με τρόπο υποκριτικό και σοβαροφανή. Είναι πραγματικά λυπηρό που μόλις λίγες μέρες πριν τις Εκλογές 2009, η εξαιρετική online προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να αμαυρώνεται από τέτοιες spam τακτικές. Epic fail.

Αναρωτιέμαι αν η κυρία υποψήφια βουλευτής θα ήθελε να βρίσκει στο γραμματοκιβώτιο ή κάτω από την πόρτα της διαφημιστικά μηνύματα συνοδευόμενα από επιπλέον μηνύματα που εξηγούσαν ότι αν επιθυμεί μπορεί να διαγραφεί από την λίστα κλπ. Epic fail αλλά αυτό το είπα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

55 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Epic Fall του αποστολέα! Ο τίτλος είναι ολίγον εκτός…

  • Ο τίτλος είναι μια χαρά γιατί δεν πρόκειται να κάνω την χάρη και να χαρίσω περισσότερο exposure στην κυρία υποψήφια. Είναι επίσης μια χαρά ο τίτλος γιατί πρέπει να πονέσει πολύ το ΠΑΣΟΚ μια τέτοια κίνηση και να ζητηθεί online δημόσια συγνώμη από την κυρία υποψήφια που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει spam τακτικές και να αμαυρώσει την εικόνα το κόμματος της (αναφέρθηκα αναλυτικά στο post).

 2. Έχεις παρασυρθεί από τον εκνευρισμό και δικαιολογείσαι (για την ώρα). Όταν ηρεμήσεις λίγο θα καταλάβεις τι εννοώ… Ο αριθμός των υποψηφίων είναι τεράστιος και αναγκαστικά ανάμεσά τους θα βρεις και άτομα που ενώ έχουν μια σελίδα, δεν ξέρουν τι είναι το ποντίκι και τρομάζουν όταν ακούν τη λέξη. Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το διαδίκτυο κλπ είναι γνωστές και δεν αρκεί μια μλκια ενός για να το χαρακτηρίσει γενικά!

  Από την άλλη βέβαια σου έδωσε τη δυνατότητα να διαγραφείς από τη λίστα. Σκέψου πως υπαρχουν και άλλοι που δεν σου προσφέρουν ούτε καν αυτό το βασικό!

  :)

  • Η κυρία υποψήφιος ή η εταιρεία που ανέλαβε να στείλει το spam email ξέρει πολύ καλά τι έκανε και τι είναι ποντίκι αφού το email είναι HTML με δεκάδες images σε αναφορές σχετικά με συνεντεύξεις της online αλλά και social media παρουσία.

   Αυτό που εσύ λες δυνατότητα διαγραφής είναι μια επιπλέον κίνηση για μένα, έργο που δεν ζήτησαν καν να εκτελέσω και τώρα καλούμαι εκβιαστικά να ολοκληρώσω αν δεν θέλω να λαμβάνω emails που δεν ζήτησα ποτέ.

   Για την ιστορία η διεύθυνση του pestaola είναι έτσι δημόσια που χρειάζεται κόπος για να συνταχθεί σωστά και να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποστολή ενός email. Άρα ήξεραν πολύ καλά για άλλη μια φορά τι έκαναν.

   Επειδή ακριβώς “οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το διαδίκτυο κλπ είναι γνωστές” κάποιος πρέπει να πει στην κυρία υποψήφιο ότι αυτό που κάνει είναι απαράδεκτο και καλό θα ήταν να κατανοήσει τις θέσεις του κόμματους με το οποίο θέτει υποψηφιότητα. Τουλάχιστον τις θέσεις για το internet.

 3. Αυτό που λες θα ήταν το ιδανικό σενάριο αλλά όπως ξέρεις είναι αδύνατον να γίνει από όλους! Μη μου πεις πως η είσοδος στην πολυκατοικία σου δεν είναι επίσης γεμάτη με διάφορα φυλλάδια (και μάλιστα πολλά ονομαστικά), όχι μόνο υποψηφίων αλλά ότι άλλο μπορεις να φανταστεις! Καλώς η κακώς πιστεύουν ότι έτσι θα πετύχουν κάτι και η ιστορία συνεχίζεται…

  Απλά ποντάρουν στο γεγονός πως δεν αντιδρούν όλοι όπως εσύ και απλά τα αγνοούν!

  Άσχετο: Ο Κυριάκος πάνω δεξιά που μου χαμογελάει, είναι περισσότερο τρομακτικός από το spam mail! :p

  • Χάνεις το νόημα που περιέγραψα ως εξής:

   Αν η χώρα έχει πάει κατά διαόλου είναι γιατί κοινοβουλευτικοί παράγοντες προσπάθησαν με κάθε ευκαιρία να πείσουν για την νομιμότητα των πράξεων τους, με τρόπο υποκριτικό και σοβαροφανή

   Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα μου ιδιαίτερα όταν η κυρία υποψήφιος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ με τις γνωστές θέσεις για την online συμπεριφορά. Επίσης, μιλάμε για το μοναδικό spam email που έχω λάβει από πολιτικό!

   Όσο για τον Κυριάκο είναι μέσα από Google AdSense που σημαίνει ότι για να βγαίνει εκεί κάτι ξέρει το Google. Anyway το πιάνω το αστείο αν και το banner στο sidebar που έχω δει, το θεωρώ όμορφο αλλά αυτό είναι off topic και τελειώνει εδώ.

 4. Spam με τον αντίστοιχο footer μου έχουν έρθει πολλές φορές. Το έψαξα και βρήκα ότι ουσιαστικά είναι τελείως χαζό αυτό που γράφουν. H directiva/νόμος ορίζει κάποιες προδιαγραφές αφού έχεις δώσει την συγκατάθεσή σου να λάβεις διαφημιστικό μήνυμα. Αν κάποιος δεν ζητήσει να του έρθει διαφημιστικό μήνυμα τότε αυτό είναι spam.
  Ένας ψαρωτικός footer όχι μόνο δεν με πείθει αλλά με εξοργίζει.

 5. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί σε επηρέασε τόσο αυτό το mail..
  Spam mails γενικά λαμβάνω καθημερινά και νομίζω ότι έλαβα και ένα τέτοιο(πασόκ ήταν σίγουρα, δεν κοίταξα για ποιόν έλεγε (:P))
  Έχουν γεμίσει την τηλεόραση με γκρίζες διαφημίσεις στα smap mails θα κολλήσουν;;

  • Εξήγησα γιατί

 6. Αφού έχετε τόσο οργή για το spam mail και θεωρείτε ότι έχετε το δίκιο με το μέρος γιατί δεν μας λέτε και το όνομα της κυρίας υποψήφιας βουλετή; Θα είχε ενδιαφέρον για την συνέχεια, δεν νομίζετε;

  Επίσης να σας πω ότι το θέμα που διαλέξατε είναι “ποτισμένο” με πάρα πολύ μεγάλη δόση προσωπικής πολιτικής κατεύθυνσης πράγμα το οποίο δεν είναι κακό αλλά ακυρώνει κάθε προσπάθεια αντικειμενικής προσέγγισης του θέματος.

  Με την ίδια λεπτομέρεια που αναγνώσατε το footer και με την ίδια βεβαιότητα που θεωρήσατε ότι είναι spam mail θα μπορούσατε πριν την σύνταξη του άρθρου σας να επαληθεύσετε τον αποστολέα μέσω τηλεφώνου. Δεν το κάνατε όμως.

  Δεν εμφανίσατε το όνομα της υποψήφιας για δικούς σας λόγους αλλά ακριβώς για τους ίδιους λόγους δε θα έπρεπε να εμφανίσετε και το όνομα του κόμματος. Τι λέτε γι’ αυτό;

  Επίσης να αναφέρω ότι όσο εύκολο είναι να στείλεις ένα e-mail σε ένα παραλήπτη το ίδιο εύκολο είναι να στείλεις το ίδιο e-mail στον ίδιο παραλήπτη εμφανίζοντας μία εικονική διεύθυνση αλληλογραφίας. Τι λέτε γι’ αυτό;

  Όσο για τα banner του Κυριάκου που λέτε δεν είναι όμορφα, είναι τρισάθλια!

  • Αφήνω το σχόλιο σου ως δείγμα για το τι δεν πρόκειται να επιτρέψω στην συνέχεια. Δεν θα δημιουργηθεί flame. Δεν τίθεται θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Μην κάνεις τον κόπο να σχολιάσεις ξανά. Τέλος.

   Για την ιστορία και μόνο, έχω ειδοποιήσει αρκετές ώρες πριν κάποιον που γνώριζα στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με το συγκεκριμένο spam email.

 7. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις η απάντηση είναι η ακόλουθη όπως περιγράφετε στο

  ΜΗ ΖΗΤΗΘΕΙΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ

  Σας ενημερώνω πως με το συννημένο e-mail το οποίο μου αποστείλατε παραβιάζετε τον νόμο 3471/2006 και συγκεκριμένα το άρθρο 11 περί μη ζητηθείσας επικοινωνίας. Για τη δική σας ευκολία σας παραθέτω το άρθρο ακολούθως [1] αλλά μπορείτε να βρείτε και το ΦΕΚ με ολόκληρο τον νόμο στην ηλεκτρονική τοποθεσία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα [2].

  Τόσο η συλλογή των δεδομένων όσο και η χρήση αυτών για σκοπούς άμεσης προώθησης πωλήσεων προϊόντων/υπηρεσιών θα πρέπει να πραγματοποιείται βάσει των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας και λοιπών ειδικότερων διοικητικών αποφάσεων Αρχών. Συγκεκριμένα, η δημιουργία, επεξεργασία ή/και διαβίβαση βάσεως δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς ή/και σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών υπόκειται στις διατάξεις του Ν. 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σε συνδυασμό με τις ειδικότερες προϋποθέσεις νόμιμης συλλογής δεδομένων για σκοπούς απευθείας διαφήμισης και απευθείας προώθησης πωλήσεων προϊόντων ή υπηρεσιών, όπως προσδιορίζονται ειδικότερα στην υπ’ αριθ. 50/20-1-2000 Απόφαση της ΑΠΔ.

  Περαιτέρω, η χρήση των κατά τα ανωτέρω συλλεχθέντων δεδομένων για σκοπούς απευθείας διαφήμισης και απευθείας προώθησης πωλήσεων προϊόντων ή υπηρεσιών, υπόκειται μεταξύ άλλων στις διατάξεις

  άρθρο 9 παρ. 10, 11 & 12 του Ν. 2251/94
  άρθρο 6 Π.Δ. 131/2003
  άρθρο 11 του Ν. 3471/2006 [μη ζητηθείσα επικοινωνία]
  Όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρετε, οι ενέργειές σας συνιστούν μερική εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας περί της μη ζητηθείσας επικοινωνίας (λ.χ. πλήρη αναγραφή των στοιχείων της εταιρίας σας & δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών). Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ.10 του Ν.2251/94 η μετάδοση διαφημιστικού μηνύματος απευθείας στον καταναλωτή μέσω τηλεφώνου, τηλεομοιοτυπίας (φαξ), ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτόματης κλήσης ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας επιτρέπεται μόνον αν συναινεί ΡΗΤΑ ο καταναλωτής.

  Η δημοσιοποίηση των στοιχείων από τους παραλήπτες και μόνο δεν νομιμοποιεί την χρήση τους για σκοπούς απευθείας προώθησης προϊόντων/υπηρεσιών. Απαιτείται περαιτέρω η ρητή συγκατάθεση του καταναλωτή / φυσικού / νομικού προσώπου για τη μεταβίβαση και χρήση των στοιχείων αυτών για το σκοπό της άμεσης διαφήμισης. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, δεν απαιτείται η ρητή συγκατάθεση, ΜΟΝΟ για τα δεδομένα εκείνα που έχουν αποκτηθεί στα πλαίσια προηγούμενων συναλλαγών (πώλησης προϊόντων/ υπηρεσιών κ.λ.π.) και υπό την προϋπόθεση (α) ότι παρέχεται δυνατότητα διαγραφής με κάθε μήνυμα και (β) ο παραλήπτης δεν είχε αρχικά αντιτεθεί σε τέτοιου είδους χρήση των δεδομένων τους.

  Τέλος σε κάθε περίπτωση αποστολής μη ζητηθείσας ηλεκτρονικής επικοινωνίας με σκοπό την απευθείας προώθηση προϊόντων ή/και υπηρεσιών, αυτή θα πρέπει να χαρακτηρίζεται ως τέτοια σαφώς και επακριβώς ευθύς ως περιέλθει στον παραλήπτη της, φέροντας ειδική σήμανση π.χ. “ADV” ή “ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ”.

  Σας εφιστώ την προσοχή και επιφυλάσσομαι των νόμιμων δικαιωμάτων μου σε περίπτωση που η συγκεκριμένη αλληλογραφία επαναληφθεί είτε προς το πρόσωπο μου είτε προς οιονδήποτε άλλο που δεν έχει συγκαταθέσει ρητώς να λαμβάνει την αλληλογραφία σας και υποπέσει στην προσοχή μου.

  ==

  [1] Άρθρο 11

  Μη ζητηθείσα επικοινωνία

  Η χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης, ιδίως με χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας (φαξ) ή ηλε− κτρονικού ταχυδρομείου, και γενικότερα η πραγματο− ποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, με ή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθη− σης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφη− μιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής συγκατατεθεί εκ των προτέρων ρητώς.

  [2] http://www.dpa.gr/pls/portal/docs/PAGE/APDPX/LAW/NOMOTHESIA%20PROSOPIKA%20DEDOMENA/3471_2006.PDF

  Καλές είναι οι directives από ευρωπαϊκη ένωση αλλά έχουμε και νόμους στη χώρα μας που μας προστατεύουν και μια υποψήφια βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου ωφείλει να γνωρίζει.

  • Ευχαριστώ πολύ!

 8. Δυστυχώς epic fail είναι και ο τίτλος.

  Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι έχεις εξηγήσει δικαιολογημένα τον λόγο
  που μαρκάρεις ένα σύνολο προσώπων από τις πράξεις του ενός…
  Και δυστυχώς έπεσες σε περίοδο που η πράξη σου δικαιολογημένα αμφισβητείτε έντονα
  και προκαλεί μια αίσθηση δυσφορίας σε κάποιο ποσοστό των αναγνωστών σου.

  Θεωρώ πιο στοχευμένο τον τίτλο
  Εκλογές 2009 spam της τάδε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (epic fail)
  Είσαι πιο συγκεκριμένος χωρίς να αφήνει υπόνοιες ότι φταίει το οποιοδήποτε κόμμα για αυτό.

  • Είπα ότι δεν πρόκειται να αναφέρω το όνομα για να μην κερδίσει επιπλέο εxposure. Είπα ότι ο τίτλος είναι επίτηδες έτσι ώστε να προκαλέσει δυσφορία γιατί μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ και ό,τι καλό έχει κάνει στο internet. Η χρονική στιγμή είναι ό,τι πιο άκυρο μπορούσε να επιλέξει η υποψήφιος. Διάβασε μερικά σχόλια πιο πάνω με τον Bill.

 9. παιδια εγω τι να πω που λαμαβανω και SMS!!Απο υποψηφιο της Νεας Δημοκρατιας και μου χουν ερθει τρια ως τωρα (απο τον ιδιο υποψηφιο)!!!και το μηνυμα μου ερχεται με το μικρο ονομα του!!!Λεω ποιος ειναι αυτος ο ….. απο μεσα μου…το ανοιγω και με προσκαλει σε κατι συγκεντρωσεις και τετοια lol

  Ελπιζω να μη μου την πεσετε εμενα τωρα οτι κατηγορω τη Νεα Δημοκρατια lol.αλλα οσον αφορα το spam και τα sms παροτι ενοχλητικα, η αληθεια ειναι οτι τα προτιμω απο το να γεμιζουν τον κοσμο με φυλλαδια,γραμματα απο χαρτι και γιγαντοαφισες και να συντελουν στην καταστροφη του περιβαλλοντος.

 10. Έλα ρε παιδιά τώρα…
  Σε λίγο θα μας πείτε πως οι πράξεις των υπουργών της ΝΔ που ενεπλάκησαν στα σκάνδαλα δεν θα έπρεπε να “μαρκάρουν” την κυβέρνηση.
  Φυσικά και θα την μαρκάρουν, όπως και οι πράξεις ενός βουλευτή (υποψήφιου ή νυν) θα μαρκάρουν το κόμμα του.

  Ο κόσμος έχει μυαλό να κρίνει κατά πόσο οι πράξεις του ενός θα επηρεάσουν τη συνολική κρίση του για το κόμμα. Ειδικά όταν αναφέρεται ρητά στο post πόσο οι θέσεις το κόμματος ΔΕΝ συμφωνούν με αυτές τις πράξεις. Δεν χρειαζόμαστε προστάτες.

 11. Βασικά έχεις δίκιο για το spam και αυτά τα mails, αλλά ο τρόπος που το θέτεις είναι κατά την γνώμη μου λάθος.

  Προστατεύεις την εν λόγο Κυρία με το να μην δημοσιοποιείς το όνομα της και βγάζεις στην σέντρα τον οργανισμό στο οποίο είναι μέλος ( ΠΑΣΟΚ Spam – epic fail).

  Είναι χοντρικά όμοιο με το να γράψω εγώ ένα άρθρο στο site μου για κάτι που ένας φίλος του μπλογκ σου άφησε σαν comment στο blog σου, και να του δώσω τίτλο “Blogs – Επική αποτυχία PESTAOLA.GR”, επειδη στο pestaola.gr διαβάζει και δραστηριοποιείτε αυτός που έκανε το comment. Kαι μάλιστα να μην λέω το όνομα του!

  Κατά τα άλλα καλά τα λες για το spam, αλλά αυτός ο βαρύγδουπος πομποδέστατος τίτλος σε κάνει να χάνεις το δίκιο σου.

  Πάντα φιλικά,

  Αντώνης

  • Δεν την προστατεύω. Απλά δεν πρόκειται να αναφέρω το όνομα κάποιοας που έχω γράψει λίγο πιο πάνω ότι καλό θα ήταν να μην εκλεγεί ποτέ. Εξηγώ και πάλι ότι ο τίτλος είναι τέτοιος ώστε να ενοχλήσει ειδικά το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν αρμόζει μια τέτοια συμπεριφορά.

   Όπως είπε και ο Bill πιο πάνω, κάποιοι δεν γνωρίζουν κλπ κλπ αλλά εδώ μιλάμε για προσεγμένη δουλειά, λίγες μέρες μόνο πριν τις εκλογές και το μόνο spam email από πολιτικό το έλαβα από την συγκεκριμένη υποψήφιο! Την Δευτέρα ευχαρίστως να πω το όνομα.

   • Δεν χρειάζεται να “υψώνουμε” τους τόνους και να φανατιζόμαστε μιας και πρακτικά όλοι συμφωνούμε ως προς τα αυτονόητα! Από την άλλη όμως ο έλεγχος και η “γραμμή” του κόμματος είναι πρακτικά αδύνατον να εφαρμοστεί από ολους.

    Και για να δώσω ένα παράδειγμα από αυτά που ζω καθημερινά. Ως ΠΑΣΟΚ κεντρικά χρησιμοποιούμε μια κεντρική υπηρεσία αποστολής SMS (για κεντρικές δραστηριότητες κλπ) προς τους εγγεγραμμένους στα μητρώα. Και τονίζουμε προς τους ενδιαφερομενους πως πραγματοποιείται μία μόνο αποστολή μηνύματος και όχι επαναληπτικές και διάφορες άλλες βλακείες. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν δεκάδες εταιρίες που προσεγγίζουν απευθείας τους υποψηφίους με δελεαστικές τιμές κλπ, είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει κεντρικός έλεγχος ή ακόμη και να περάσει μια ενιαια “γραμμή”!

    :)

   • Bill συμφωνώ μαζί σου, το SMS όμως 1. δεν έρχεται με ένα disclaimer 10 γραμμών που σου λέει ό,τι περιέγραψα 2. δεν απαιτεί επιπλέον κόπο για να βγεις από την λίστα

 12. Τιτανας μου φαινεται οτι σε αυτην την περιπτωση εισαι ακριβος στα πιτουρα…

  1. Απορω γιατι δεν εξαγριωνεσαι το ιδιο με τις αφισες της “ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ” του Καραμανλη που ειναι χιλιαδες σε κολωνες ακομα και σε απαγορευμενες πινακιδες πλαι σε Λεωφορους.

  2. Αφου το ΠΑΣΟΚ ειπε να μην κανει ρυπογονα εκστρατεια και να κινηθει ηλεκτρονικα μπορεις να το σχολιασεις θετικα, αφου εχεις κιεσυ οικολογικη συνειδηση.

  3. Σε μια περιφερεια με 2 εκατ κατοικους, χωρις αφισες, για εκστρατεια μενει μονο η τηλεοραση. Αν η συγκεκριμενη δεν εχει “προσβαση” στην τηλεοραση, νομιζω εχει ενα λογο παραπανω να ενημερωσει τους ψηφοφορους για το ποια ειναι και αν αξιζει να την ψηφισει καποιος (μια φορα και μεχρι εκει). Αλλιως μπροστα στην καλπη το πιο πιθανο ειναι να ψηφισει καποιος οποιον ειδε στη TV.

  4. ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΧΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, οπως αναφεται στους νομους!!!

  5. Και επειδη δεν θες να χρωματιστεις οπως λες, αν ειχες κανει και 5-6 ποστ για την πολυ καλη ηλεκτρονικη παρουσια του ΠΑΣΟΚ ενδεχομενως να μπορουσες να κανεις και ενα αρνητικο ποστ για ενα σπαμ που σου ηρθε. Αλλα τωρα εισαι πολυ ακριβος στα πιτουρα…

  • 1. 2. Δεν με ενδιαφέρουν οι αφίσες

   3. όχι δεν έχει λόγο να στέλενει spam

   5. γιατί τότε θα με κατηγορούσαν περισσότερο ότι είμαι ΠΑΣΟΚ fan σε αυτή την περίοδο ενώ τώρα με κατηγορούν ότι είμαι αντι-ΠΑΣΟΚ. Εξήγησα γιατί και πως το άρθρο βγήκε επειδή έλαβα 2 φορές το email. Όσο για την τεχνολογία, το internet και το ΠΑΣΟΚ μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο ΠΑΣΟΚ: IT Project εκλογές 2007 αλλά και σε tweets μου όπως αυτό εδώ (είναι RT από άλλον γιατί δεν βρίσκω το δικό μου).

   Χαρακτηρισμοί για πίτουρα δεν βοηθάνε τον διάλογο.

  • 4. ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΧΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, οπως αναφεται στους νομους!!!

   και επειδή έχουμε εκλογές πρέπει να καταστρατηγούμε τους νόμους περι προστασίας προσωπικών δεδομένων?

 13. Ελλάς, Ελλήνων βουλευτών.

 14. For the record, o to e-lawyer λέει τα εξής:
  http://elawyer.blogspot.com/2009/09/blog-post_04.html

  Από το post αυτό:
  “ειδικά για την χρήση e-mail, δεν απαιτείται η προηγούμενη συγκατάθεση του πολίτη, εφόσον το e-mail αποκτήθηκε απο τον υποψήφιο στο πλαίσιο προηγούμενης επικοινωνίας, υπό την προϋπόθεση ότι παρεσχέθη στον πολίτη, κατά τρόπο σαφή και ευδιάκριτο, η δυνατότητα να αντιταχθεί με εύκολο και δωρεάν τρόπο στην χρήση των ηλεκτρονικών του στοιχείων και αυτό σε κάθε μήνυμα, σε περίπτωση που ο χρήστης αρχικά δεν είχε διαφωνήσει με αυτή τη χρήση. ”

  Παραθυράκι λοιπόν για τη συγκατάθεση στο email, αν και λέει ο νόμος “εφόσον το e-mail αποκτήθηκε απο τον υποψήφιο στο πλαίσιο προηγούμενης επικοινωνίας”.

  • Προφανώς και δεν υπήρχε προηγούμενη επικοινωνία. Nice one, ευχαριστώ.

 15. “Αν η χώρα έχει πάει κατά διαόλου είναι γιατί κοινοβουλευτικοί παράγοντες προσπάθησαν με κάθε ευκαιρία να πείσουν για την νομιμότητα των πράξεων τους”

  ——————– Πιστεύω πως αυτό τα λέει ΌΛΑ!!! ——————————

  Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθεί το όνομα της υποψηφίου βουλευτού -υποψήφια διαχειρίστρια των λεφτών ΜΑΣ! Οι εκλογές δεν είναι κόμματα και πρόσωπα αλλά το κοινό καλό ΌΛΩΝ μας (που πλακωνόμαστε για αυτό το post του ΤΙΤΑΝΑ!)

  Πάντως άμα εκλεγεί -της το εύχομαι ολόψυχα, καθώς σίγουρα είναι ανοιχτόμυαλη μιας και χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες- θα τη δείτε σίγουρα να κάνει βόλτα στη Μηλιώνη στο Κολωνάκι, προβάλλοντας πλέον τις νέες τσάντες Luis Vuitton (για να της φέρουν γούρι στο κοινοβούλιο) και τις νέες γόβες από την Ιταλία (για να πατάει πόδι σε κάθε αδικία)!!!

  Και φυσικά ότι mail της στείλει κάποιος από τους πολίτες με κάποιο πρόβλημα που έχει, θα πάει κατευθείαν στον φάκελο SPAM του email της, που φυσικά διαχειρίζεται κάποιος υπάλληλος της, καθώς εκείνη προτιμά να κάνει μόνο updates μέσω facebook!!!!!

  • Ο καθένας μπορεί να φοράει ό,τι θέλει, να κυκλοφορεί όπου θέλει, να έχει ό,τι τσάντα θέλει, να χρησιμοποιεί όσες/ους PA θέλει. Δεν έχει καμία, μα καμία σχέση αυτό που περιγράφεις με την εκλογή ή μη της υποψήφιας που έστειλε το spam email και καμία μα καμία σχέση με την κουβέντα περί αυτού.

 16. Εμενα προσφατα μου ηρθε μηνυμα απο εταιρεια του εξωτερικου οτι γραφτηκα στις υπηρεσιες της(κατι για βιντεοκλησεις). Για να απενεργοποιησω τον λογαριασμο επρεπε να κατεβασω το λογισμικο τους, να μπω στον λογαριασμο κ να δηλωσω ενα συγκεκριμενο email κ username(συμφωνα με τις οδηγιες τους) κ σημερα μου εσταλει newsletter!

  • Καταλαβαίνω το ύφος και γιατί γράφεις το σχόλιο αλλά είναι άσχετο με το θέμα του email. Η εγκατάσταση software δεν ήταν καλή ιδέα. Ίσως το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών σε βοηθήσει με κάποιο τρόπο ή κάποια άλλη αρχή.

 17. εγώ πάντως πιστεύω ότι ο titanas απο όποιον και να λάμβανε το spam mail (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,…..) το ίδιο θα έγραφε. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα ή κάτι άλλο.

  Και εμένα με ενοχλεί αφάνταστα η συγκεκριμένη συμπεριφορά που μου ζητάει αν θέλω να δηλώσω “ΔΙΑΓΡΑΦΗ” σε κάτι που ποτέ δεν έχω κάνει “ΕΓΓΡΑΦΗ”.

 18. Παιδια ενταξει τον πειραξε τον τιτανα και το αανεφερε και καλα εκανε μπας και βαλουν μυαλο και να μη μας εχουν για ζωα που δεν ξερουμε πως να προστατευθουμε.

  Αλλα…εδω κοιταμε το δεντρο και χανουμε το δασος.Δε μπορει να μας πειραζει τοσο ενα e-mail και να μη λεμε τιποτα για τις χιλιαδες γιγαντοαφισες του καραμα… και του καρατζα…Μιλαμε οι τυποι εχουν ξεφυγει και οι προτεραιοτητες μας πρεπει να ναι σωστες.Δε μπορω να κραξω το Πασοκ επειδη καποιοι στελνουν spma mail οταν γινονται τα χειροτερα απο αποψη ρυπανσης του περιβαλλοντος απο αλλα κομματα.Προσωπικα (παντα) προτιμω να φαω τα spam και τα sms παρα να βλεπω τις φατσες τους παντου και να ξερω ποσο δημοσιο χρημα εχει δαπανηθει +τις οικολογικες επιπτωσεις + το μηνυμα απο κομματα εξουσιας οτι δε μας νοιζει το περιβαλλον αρα καντε και εσεις οτι γουσταρετε.

  Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δε πρεπει να φιμωνουμε τις αποψεις ‘η να τις βλεπουμε κατευθειαν με μισο ματι, ο Τιτανας εχει μια αποψη και ειναι και δικο του blog και γραφει οτι του ρθει.Αν ειχα εγω blog θα εκραζα τις αφισες κ.α. καιμπορει να κταπινα το spam απο αποψη οτι αμα καποιος σου πεταει τουβλα και ο αλλος ντοματες πρωτα θα φωναξω να σταματησει αυτος που πεταει τα τουβλα καιμετα αυτος που πεταει τις ντοματες.

  ενοειται οτι στη τελικη θελω να σταματησουν και οι δυο να μου πετανε πραγματα lol

  • Δεν κράζω, εξηγώ τι δεν μου αρέσει και γιατί.

   Με ενόχλησε το email γιατί 1. είναι το μοναδικό email spam που έχω πάρει 2. ήρθε από υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που έχει κάνει ό,τι καλύτερο ως συνολική online παρουσία.

   Οι αφίσες δεν με απασχολούν στην συγκεκριμένη φάση για λόγους που θα εξηγήσω άλλη στιγμή για να μην είμαστε off topic.

 19. Φοβάμαι πως πολλοί που σχολιάζουν εδώ έχουν παραμερίσει την ουσία του προβλήματος (spam email από πολιτικούς) και τους ενδιαφέρει μην και αμαυρωθεί το image ενός κόμματος (συγκεκριμένα του ΠΑΣΟΚ), γιατί μάλλον για αυτούς αυτό είναι η ουσία του ζητήματος.

  Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να μην αναφέρεις και το κόμμα μιας και δεν αναφέρεις το όνομα της υποψηφίου, πάντως διαβάζοντας τα σχόλια μπορώ να καταλάβω γιατί πολλά πράγματα πάνε στραβά σε αυτή την χώρα, και γιατί έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν τελικά. Πολίτες και πολιτικοί ίδια συμπεριφορά, το μόνο που τους νοιάζει είναι μην και θιχτεί το image τους. Το αν οι ίδιοι αποτελούν κινητή δυσφήμηση με τοις πράξεις τους είναι άλλο θέμα…

 20. Ρε Τιτάνα ο κοσμος πεινάει και εσύ κάθεσε και ασχολείσε με spam…. ?? Η βολεμένος είσαι ή στον κόσμο σου που απέχει πολύ απο την πραγματικότητα…

  Τις 100.000 αφισσες που ανεβασε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε όλη την Ελλάδα με λεφτά μας….. και δεντρα μας….. ΓΙΑΤΙ δεν την αναφέρεις ??? Το SPAM του να βλέπω σε κάθε κολώνα της εθνικής τη ΜΑΠΑ του Καραμανλή δεν σε πείραξε??

  • Σε τι ακριβώς προσφέρει στην κουβέντα το ύφος σου και οι χαρακτηρισμοί σου; Δεν θα το συνεχίσω γιατί δεν πρόκειται να ανοίξω flame.

 21. Ρε Τιτάνα, δέκτης παρόμοιου spam έγινα και εγώ. Όχι από το υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά από μικρό κόμμα. Και το τονίζω: ΚΟΜΜΑ, όχι υποψήφιο βουλευτή.
  Η απάντησή μου; “ΔΙΑΓΡΑΦΗ + μερικά πολύ καυστικά σχόλια”.
  Σκεφτείτε τι καλά θα τους κοπεί ο βήχας, αν για κάθε spam που στέλνουν δέχονται και μερικές σειρούλες κράξιμο!

 22. Titana έχεις δίκιο να εκνευρίζεσαι όσον αφορά τα SPAM μηνύματα απλά και εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσες να μην είσαι τόσο επιθετικός όσον αφορά το σύνολο των υποψηφίων γιατί έτσι απλά στα μάτια κάποιον “χρωματίστηκες”.

  Από την άλλη είσαι πραγματικά τυχερός που έχεις λάβει μόνο από μία υποψήφια βουλευτή email. Εγώ, που δεν έχω και δημόσιο το email μου, έχω λάβει SPAM emails από τουλάχιστον 3 υποψήφιους της Ν.Δ. και ένα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όμως αυτό που πραγματικά με εξόργισε και εμένα ήταν όταν έλαβα πολλαπλά SMS από υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στην Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και με καλούσε να ακούσω την ομιλία του (μάλιστα το έστειλε 2 φορές το μήνυμα). Πραγματικά αναρωτιέμαι πως βρήκε το τηλ μου και όχι μόνο το δικό μου αλλά και των γονιών μου, οι οποίοι μάλιστα τυγχάνει να έχουμε όλοι συμβόλαια στην ίδια εταιρία και να είμαστε όλοι κάτοικοι Πειραιά! Μεγάλη σύμπτωση εεε;

  • Man, αν χρωματίστηκα ή όχι και αν αυτό είναι κριτήριο να κρίνεις κάποιον είναι πραγματικά λυπηρό και ταυτόχρονα υπέροχα καλό που θα χάσω μερικούς τέτοιους αναγνώστες. Έχω δώσει και σε link και έγραψα και εδώ τις απόψεις μου για το ΠΑΣΟΚ και την καταπληκτική δουλειά που κάνουν online. Εξάλλου ό,τι και να έγραψα θα με θεωρούσαν χρωματισμένο ή όχι. Πολύ καλά εξηγεί ο gtzi eδώ τα περί χρωματισμού και ελληνικής νοοτροπίας.

   Για να μην πάμε off topic θα σχολιάσω τα SMS σε άλλο post.

 23. Τιτάνα καλά τα λες κι εσύ και όλοι εδώ αλλά το όνομα της υποψήφιας φωνάζει από μακριά. Η φώτο διαβάζεται πολύ καθαρά.
  Πόσες υποψήφιες στη Β’ Αθηνών έχουν επώνυμο με 7 γράμματα και το δεύτερο γράμμα είναι Τ;
  Το επώνυμο μπορεί κάποιος να το διαβάσει καθαρά! Οπότε δεν υπάρχει κάτι κρυφό στη συζήτηση.

  • Τί λες; Πού φαίνοναι γράμματα και μάλιστα τόσο καθαρά ώστε να τα μετράς και να ξεχωρίζεις και τι είναι τί;

   • Ελπίζω να μη μου κάνεις πλάκα. Αν θέλεις μπορώ να σου πω και το ονοματεπώνυμο της υποψήφιας. Πάνω πάνω αριστερά στην εικόνα φαίνεται ολοκάθαρα το επώνυμο αν το διαβάσεις γράμμα κατά γράμμα.
    Εγώ έτσι το διάβασα όπως και άλλα άτομα.

   • Δεν κάνω πλάκα, καθόλου! Ίσα, ίσα που δεν έβαλα περισσότερα blur για να φαίνεται κάτι από την δομή του HTML email. Εκτός και αν το έχεις λάβει και εσύ και έτσι ξέρεις ποια είναι. Όχι μην πεις το όνομα πριν τις εκλογές.

   • ‘Οχι δεν έλαβα αυτό το mail. Πάντως εγώ το διαβάζω στη φωτογραφία σε βαθμό που το ξεχώρισα το επώνυμο. Το όνομα δεν το καταλάβαινα :) Αλλά το επώνυμο κάνει δουλειά από μόνο του!
    Anyway, δεν θα αναφέρω κάτι εφόσον δεν θέλεις ;)

 24. Το spam στο e-mail δεν διαφέρει και τόσο από το “spam” στα αυτοκίνητα, τα σπίτια, τις κολώνες και όπου αλλού μπορούν. Όπως χρειάζεται χρόνος και έργο για να διαγραφείς, χρειάζεται χρόνος και έργο για να μαζέψεις τα διαφημιστικά από την πυλωτή σου, το αυτοκίνητο σου και να τα πετάξεις. Θεωρώ το 2ο χειρότερο, γιατί όχι μόνο τα πετάς, επιβαρύνει η όλη διαδικασία και το περιβάλλον.

  Και οι 2 μορφές διαφήμισης είναι ενοχλητικές εφόσον δεν το έχεις ζητήσει. Αν έπρεπε να διαλέξω όμως μία σαν αναγκαίο κακό θα διάλεγα την πρώτη, την ηλεκτρονική, για περιβαλλοντογικούς λόγους και επειδή μου είναι πιο εύκολο να διαγράψω ένα e-mail παρά να μαζέψω από το πάτωμα διαφημιστικά και να τα μεταφέρω μέχρι τον κάδο.

  Βέβαια, αν το δεις με χιούμορ, το ΠΑΣΟΚ σου δείχνει ΠΟΣΟ καλά εξοικειωμένο είναι με την τεχνολογία, που καταφέρνει και χρησιμοποιεί mailing lists που στην ουσία είναι spam και παρόλαυτα καταφέρενει να διαπεράσει το spam filter.

 25. Το έκανα ήδη, αλλά θα εκτιμούσα να αναφέρει και κάποιος άλλος που τυγχάνει συντοπίτης, στην κ. Καϊλή πως έχουμε κουραστεί να καθαρίζουμε την είσοδο της πολυκατοικίας στην περιοχή Φάληρο Θεσσαλονίκης από εσταυρωμένα με το όνομά της ψηφοδέλτια. έχω μαζέψει ήδη μία σακούλα που πήρε δρόμο για την ανακύκλωση και ανυπομονώ για την Κυριακή.

  Είναι κούκλα αλλά θα προτιμούσα αυτόγραφο παρά ψηφοδέλτιο

 26. Πέραν της πλάκας, το όνομα διαβάζεται πανεύκολα…

  • Αφού οι εκλογές 2009 ανήκουν στο παρελθόν και αν δεν έχει λάβει το email, για πες το όνομα. Είμαι πού περίεργος με τόσο blur τι βλέπετε όλοι εσείς που διαβάζετε το όνομα.

 27. Κι όμως διαβάζεται εύκολα! @νν@ Ντ@λ@ρ@

  • Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως το διαβάζετε.. δεν έβαλα περισσότερο blur για να φαίνεται κάτι στην φωτογραφία και όχι μια μουτσούρα. Είχες δει το email από πριν;

 28. έχει δίκιο ο φίλος Titana,
  τώρα που το ξανακοιτάω το ξεχωρίζω το επίθετο καθαρά.
  Μάλλον φταίει ότι έκανες blur ακολουθώντας την γραμμή που δημιουργεί το κάθε γράμμα, τον σκελετό του κάθε γράμματος δηλαδή.

 29. Απλά δοκιμάστε να το δείτε από λίγο μεγαλύτερη απόσταση απ’ ότι το κοιτάτε, θα το διαβάσετε εύκολα ;)

  Δεν είχα δει ούτε λάβει το email της

 30. Aννα Νταλάρα. What’s the big deal? (βγήκε…)

Top

Show Buttons
Hide Buttons