Οικονομία

by admin • On 31-08-2005 • AT 3:55 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

sofokleous stock market greece

Μειωμένο κατά 11,4%, εμφανίζεται το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο επτάμηνο του Ιανουαρίου-Ιουλίου 2005, σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2004. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους το έλλειμμα διαμορφώθηκε σε 7,9 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι της ετήσιας πρόβλεψης 8,5 δισ ευρώ.

Την ίδια ώρα, τα καθαρά έσοδα παρουσιάζουν αύξηση 3,7%, υστερώντας σε σχέση με τον προβλεπόμενο ρυθμό αύξησης του 11,4%. Κατά το ίδιο επτάμηνο, οι πρωτογενείς δαπάνες εμφανίζουν συγκράτηση, αυξημένες κατά 2,5%, έναντι ετήσιου στόχου αύξησής 4,9% και οι δαπάνες για τόκους παρουσιάζονται αυξημένες κατά 16% το επτάμηνο, έναντι στόχου 3,5%. Ως εκ τούτου το σύνολο διαμορφώνεται αυξημένο κατά 6% έναντι στόχου για 4,6% σε ετήσια βάση.

Τέλος, τα έσοδα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων παρουσιάζουν μείωση 7,2%, έναντι ετήσιου στόχου αύξησής 10,3%, ενώ οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων παρουσιάζουν μείωση 40,8% έναντι στόχου μείωσής τους 15,4% σε ετήσια βάση. […]

Λίγο ή πολύ χάλια έχει σημασία(;) …πάλι χάλια είναι. Η προσπάθεια πάντα μετράει αλλά φαίνεται πως η τύχη δεν είναι με το μέρος μας τώρα που η τιμή του πετρελαίου κόβει βόλτες στον διεθνή εναέριο χώρο κοντράροντας το χρηματιστήριο που πετάει μόνο του (με τον αυτόματο off) και γιορτάζει τις happy 3.200+ μονάδες. Ανησυχούμε γιατί οι κακές γλώσσες λένε ότι μαύρο κουτί δεν υπάρχει και δεν προβλέπεται έλεγχος μετά την πτώση – τουλάχιστον όχι στο σημερινό κυβερνητικό, οικονομικό και χρηματιστηριακό μοντέλο. Ευτυχώς η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή χρώματος μπλε και τα σωσίβια από τους καλοκαιρινούς πολιτικούς μεζέδες προσδίδουν αίσθημα άνεσης και χλιαρής αυτοπεποίθησης.

Έτσι για να φτιάξει η ψυχολογία μας και να μην γκρινιάζουμε ότι η οικονομία πάει κατά διαόλου. Όλα καλαααααά, όλα καλά θα μας πάνε! :-|

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons