App Store αγορές μόνο στην Ελλάδα;

by Stefanos Kofopoulos • On 24-09-2009 • AT 8:21 pm • 26 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

itunes logo

Διαβάζοντας τους νέους όρους χρήσης του iTunes, iPhone, App Store είδα το εξής:

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πωλήσεις από το iTunes Store είναι δυνατές για εσάς μόνο εντός της Ελλάδας. Εάν δεν βρίσκεστε εντός Ελλάδας δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε ή να αποπειραθείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία. Η iTunes δύναται να χρησιμοποιεί τεχνικά μέσα προκειμένου να επιβεβαιώνει την τήρηση των ανωτέρω.

Το iTunes Store παρέχεται από την iTunes.

Δεν μου φαίνεται περίεργο αν η Apple έχει αποφασίσει ότι η αγορά apps, μουσικής, βίντεο και ringtones από Ελληνικό λογαρισμό που βρίσκεται εκτός Ελλάδας είναι αδύνατη. Έχετε δοκιμάσει να αγοράσετε κάτι από το iTunes εκτός Ελλάδας με non jail break iPhone και iTunes λογαριασμό που έχει έδρα την Ελλάδα; Δουλεύει ή όχι;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αφού δεν μπορεί να το τσεκάρει.. Λογικά θα γίνεται :P

  • Μπορεί να δει την IP μου και μετά την χώρα που έχω δηλώσει. Αν δεν ταιριάζουν σου λέει NO

 2. Ontos isxuei. To account apo UAE den pezei me Gr App store.

  • Απίστευτο. Θες να ξοδέψεις και σου λένε όχι μεγάλε δεν μπορείς, δεν θέλουμε, δεν γίνεται. Αναρωτιέμαι αν η λύση είναι νέο account ή κάποιο hack

 3. Δεν είναι λίγο ανόητο αυτό που κάνει; Από τη στιγμή που είσαι εγγεγραμμένος χρήστης γιατί να μη σου επιτρέπει να αγοράσεις κάτι εκτός Ελλάδας;
  Αν δεν κάνω λάθος, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης..

  • Η απάντηση είναι απλή: Apple είναι, ότι θέλει κάνει όταν διατηρεί μερίδιο αγοράς πάνω από 80% (μπορεί και παραπάνω)

   • Δε διαφωνώ ότι κάνει ό,τι θέλει, αλλά έτσι μειώνει τον αριθμό πωλήσεων που θα μπορούσε να έχει. :(

   • Εχμ όλα αυτά δεν τα κάνει η apple γιατί δεν έχει ανάγκη τα λεφτά μας! Είναι πολύ πολύπλοκη η ιστορία με τις άδειες, τη φορολογία κλπ κλπ κλπ

    Πάντως γενικότερα να ξέρετε πως ειδικά για τις εφαρμογές στο App Store, όταν ένας Developer τις “ανεβάζει” στο app store επιλέγει ΑΥΤΟΣ σε ποιες χώρες επιθυμεί να πωλείται η εφαρμογή του!

    :)

   • Μα εδώ μιλάμε για το iTunes όχι το App Store άρα για τα πάντα όχι μόνο για iPhone / iPod apps

   • Έστω! Αλλά και από την άλλη …σιγά τα ωα! Λες και η πρώτη μου επιλογή αν ήμουν στο εξωτερικό θα ήταν να αγοράσω από το itunes!

    (Μεταξύ μας βέβαια, έχω και account αμερικάνικο, που παίζει μια χαρά από εδώ για ενοικιάσεις ταινιών κλπ… :p )

   • Δεν τίθεται θέμα πρώτης επιλογής ή προτερεαιότητας αλλά δικαίωμα στην πρόσβαση. Όλο αυτό μου θυμίζει τα regions του DVD. Άλλωστε μόνος σου παραδέχεσαι ότι έχεις και 2ο account για να ξεγελάς την Apple

   • Και μένα τα Regions μου θυμίζει. Μάλιστα, αν θυμάστε, ως ένα σημείο (καλοκαίρι του 2001) τουλάχιστον δύο αλυσίδες video club ενοικίαζαν και πωλούσαν region 1 dvds, κάτι που μετά τους το απαγόρευσαν (αρχικά και τα δύο, μετά περιορίστηκαν στην ενοικίαση).

   • Μα το AppStore η Apple το λειτουργεί με την ίδια λογική που λειτουργεί και το itunes store… Μόνο που στα τραγούδια παίζουν πμευματικά δικαιώματα, ενώ στα apps (υποθέτω) έχει σημασία ο developer…

 4. Δύο είναι εδώ τα θέματα.
  Ένα: τι είδους content είναι διαθέσιμο ανά χώρα. Αυτό δεν είναι θέμα της Apple αλλά αυτών στους οποίους ανήκει το content. Δηλαδή στις δισκογραφικές, στα στούντιο, στους developers κλπ.
  Δύο: αν μπορείς, έχοντας νόμιμα ένα account ενός iTunes Store μιας οποιαδήποτε χώρας, να το χρησιμοποιήσεις ενώ βρίσκεσαι σε μια άλλη, έστω και προσωρινά, για ένα ταξίδι πχ

  Εδώ μιλάμε για το δύο, μην τα μπλέκουμε. (Για το ένα, btw, υπάρχει ήδη έρευνα από την EU για να εκλείψει το φαινόμενο.)

  Παρ’ότι λοιπόν αναφέρεται στους όρους χρήσης, (προς το παρόν;) δεν υπάρχει κανείς περιορισμός στο να χρησιμοποιήσεις το iTunes Store μιας χώρας ενώ βρίσκεσαι σε μια άλλη.
  Πιστεύω ότι ο όρος αυτός είναι ηλίθιος και άθλιος και πως μπήκε από τις εταιρείες στις οποίες ανήκει το content (μην ξεχνάμε πως η Apple δεν έχει content δικό της) για να διαφυλάξει τις ηλίθιες τακτικές της, αντιστοιχες με τα regions στα DVD κλπ. Αλλιώς θα μπορούσε κάποιος που έχει πχ συγγενή στην Αμερική, να του ζητήσει να ανοίξει ένα account εκεί, να του δώσει τα στοιχεία (username/password) και να κατεβάζει αβέρτα και νόμιμα εδώ το σύμπαν.

  • Το θέμα είναι αν μπορείς να αγοράσεις στην πχ Αγγλία με το Ελληνικό account και από δύο σχόλια φαίνεται ότι αυτό δεν παίζει, όποιος και να είναι ο λόγος.

   • Μπορείς να το κάνεις (παραβαίνεις όμως τους όρους). Δε σε “κόβει” πάντως.

    Το σχόλιο του d3x λέει άλλο από αυτό που λέμε btw.

   • Δεν σε κόβει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να σε κόψει ή να σε κυνηγήσει. Σχεδόν απίθανο αλλά για να υπάρχει εκεί είμαι σίγουρος ότι η Apple και οι στρατιές των δικηγόρων τους ξέρουν πολυ καλά τι κάνουν. Το θέμα δεν είναι μερικά accounts και μερικά δολάρια εδώ και εκεί που πιθανότατα θα χαθούν αν κλείσουν το iTunes account αλλά ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν κάτι εξαιτίας αυτού.

   • Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Μάλιστα παλιότερα ο όρος αυτός (γιατί υπάρχει τουλάχιστον από το 2006) ήταν λίγο πιο ασαφής άρα και διφορούμενος και πολλαπλά ερμηνεύσιμος και μέσα στο καλοκαίρι τον έκαναν τελείως σαφή.

 5. Έχω την εντύπωση πως στο ελληνικό App Store μπορείς να κάνεις εγγραφή ή αγορές μόνο να έχεις στην διάθεση σου πιστωτική κάρτα από ελληνική τράπεζα..

 6. θα τους ζήτησε νταβατζιλίκη η ΑΕΠΙ και το κλείσαν :P
  Έχει να κάνει με άδειες και τιμολόγηση.

 7. Αυτό το έχω ξανακούσει και μάλιστα πρόσφατα. Είναι εντάξει το τιμολόγιο σε χαρτί αλλά όχι το καλύτερο δυνατό. Ίσως είναι ένας καλός λόγος επιπλέον σε όλα τα άλλα που αναφέρθηκαν αλλά και πάλι είναι τραγικό να βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το 2010 και να ασχολούμαστε για αυτά τα θέματα με μια εταιρεία που έχει αλλάξει την κατανάλβση περιεχομένο όπως την ξέραμε

 8. Αυτή την πολιτική ακολουθούν όλα τα τοπικά itunes stores. Θεωρητικά δεν μπορείς να αγοράσεις από το US store όταν είσαι εκτός ΗΠΑ. Γίνεται για τον ίδιο λόγο που έχει περιορισμό το hulu ή που μερικά βίντεο σου βγάζουν “σόρι δεν παίζει στη χώρα σου”. Προφανώς τώρα το εφαρμόζουν και στο ελληνικό, το οποίο δεν έχει και πολύ νόημα αφού είναι από τα φτωχότερα stores.

  • Άλλο αυτό (το να είσαι Έλληνας και να μη μπορείς να αγοράσεις από το Αμερικάνικο) και άλλο αυτό που λέμε εδώ (δηλαδή να είσαι Έλληνας, να μπορείς να αγοράσεις από το Ελληνικό αλλά ΜΟΝΟ όταν είσαι μέσα στην Ελλάδα ενώ όταν είσαι εκτός Ελλάδας, με το λογαριασμό που ήδη έχεις να μη μπορείς).

   • Αυτό ακριβώς ισχύει εδώ και καιρό για τους Αμερικάνους και υποθέτω και για όλους τους άλλους. Αγοράζουν από το USA store μόνο όταν είναι εντός ΗΠΑ. Όταν είναι εκτός δεν μπορούν (χωρίς να παραβιάζουν τους όρους, δεν ξέρω πώς και αν γίνεται κάποιος έλεγχος στην πράξη).

 9. Και μετά σου λέει η πειρατεία κάνει κακό στην μουσική.

  Μπράβο στο φίλο μου τον Jobs και ας του έχω χώσει γύρο στο 1.5k € για μουσική. Συγχαρητήρια Apple. Για άλλη μια φορά είμαστε τριτοκοσμικοί.

  Παρήγορο είναι το γεγονός ότι από το παραπάνω συνημμένο άρθρο τριτοκοσμικός (για την Apple) είναι όλος ο πλανήτης πλην της Αμερικής.

Top

Show Buttons
Hide Buttons