Ελληνική κωπηλασία: 5 Ευρωπαϊκές νίκες, 51 φωτογραφίες

by Stefanos Kofopoulos • On 21-09-2008 • AT 11:52 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

greek oar flag by zof

Την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία της έγραψε η ελληνική κωπηλασία στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Τα ελληνικά πληρώματα πραγματοποίησαν ανεπανάληπτες εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, κατακτώντας πέντε χρυσά μετάλλια για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού! Οι ολυμπιονίκες Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούργιος κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Επίσης, οι έκτες Ολυμπιονίκες, Χρύσα Μπισκιτζή και Αλεξάνδρα Τσιάβου πήραν την πρώτη θέση στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών και ο Γιάννης Χρήστου, φόρεσε το χρυσό μετάλλιο για την πρώτη θέση στο μονό σκιφ ανδρών.

Οι Γιώργος Τσιομπανίδης και Παύλος Γαβριηλίδης που ξεκίνησαν τελευταίοι στον τελικό της δικώπου άνευ και τερμάτισαν πανηγυρικά πρώτοι αποδεικνύοντας ότι έχουν και παρόν και μέλλον. Οι Νίκος Γκουντούλας, Απόστολος Γκουντούλας, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης που ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι από την αρχή ως το φινάλε του τελικού της τετρακώπου άνευ.

Τα εύσημα αξίζουν βέβαια και στα κορίτσια του διπλού σκίφ, Καλαμποκά και Γιαζιτζίδου που έχασαν το μετάλλιο για λίγα δευτερόλεπτα τερματίζοντας στην 4η θέση, όπως και στους Ηλία Παππά -Στέργιο Παπαχρήστου που πήραν την 6η θέση στον μικρό τελικό του σκίφ ανδρών και την στην γενική.

Στην κορυφή των πίνακα των μεταλλίων-όπως ήταν αναμενόμενο-βρίσκεται η Ελλάδα, αφήνοντας πολύ πίσω τις Ουκρανία, Γαλλία, Ρουμανία που κατέκτησαν από 2 χρυσά μετάλλια.

[photo via zof]

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε
από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μη ξεχάσουμε και τα παλικάρια από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που γυρίσανε με 24 μετάλια. Έτσι απλά το αναφέρω γιατί οι περισσότεροι δεν έδωσαν και μεγάλη σημασία!

  2. Εννοείται πως δεν τους εχουμε ξεχάσει!!!Σύντομα θα διαβάσεις και γι΄αυτούς!!!!

  3. Κάλιο αργά παρά ποτέ.!!! Απλά έπαθα πλάκα με το παλικάρι ( Ταϊγανίδη ) που σάρωσε στην κολύμβηση !!!

  4. Είσαι πρωινός τύπος εσύ!!!! κάλιο αργά παρά ποτέ…Φοβερός ο Ταϊγανιδης! Ετοιμάζω ένα αφιέρωμα…

Top

Show Buttons
Hide Buttons