Ελληνική εφορία

by admin • On 24-09-2005 • AT 8:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

stack of money

Αγαπημένη μου ελληνική εφορία,

Με λένε πλούσιο και είμαι καλά. Η φορολογική μου δήλωση είναι μία από τις αρκετές μεταξύ των 50.000 δηλώσεων οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλα χρεωστικά ποσά, αλλά εγώ συνεχίζω να είμαι καλά.

Πρόσφατα αγόρασα καινούριο αυτοκίνητο για τις ανάγκες μετακίνησης στην πόλη και κατά λάθος δήλωσα άλλο αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση. Άκουσα ότι δημιουργούνται προβλήματα στην εκκαθάριση των δηλώσεων (η δική μου είναι μία από εκείνες τις 50.000 όπως σου έγραψα πριν) αλλά μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος με το νέο μου αυτοκίνητο – τα παιδιά το λατρεύουν! Νομίζω ότι όσα λέγονται είναι κακοήθειες από τους γείτονες που με ζηλεύουν και τους πολιτικούς σου αντιπάλους που θέλουν να έχουν το πάνω χέρι.

Νομίζω ότι χρειάζομαι ένα ταξίδι για να ηρεμήσω από την γκρίνια και το φθόνο τους και σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο και να προσέχεις. Στην επιστροφή -με το καλό- ίσως περάσω από το γραφείο σου για ένα καφεδάκι και ίσως έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για εκείνα τα λαθάκια και απαραίτητες εξηγήσεις που μου ζήτησες κάποτε.

Εύχομαι να είστε όλοι καλά. Χαιρετίσματα στα παιδιά
Με αγάπη
Π. Ε

Περισσότερες από 50.000 φορολογικές δηλώσεις παρελθόντων οικονομικών ετών -πολλές εκ των οποίων παρουσιάζουν μεγάλα χρεωστικά υπόλοιπα- «λιμνάζουν» στα συρτάρια των ΔΟΥ, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει τεράστια ποσά από τους πρόσθετους φόρους που θα προκύψουν κατά την εκκαθάρισή τους. [...]

[...] Ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Oικονομικών επισημαίνει προς «Το Βήμα» ότι η βασικότερη αιτία για την οποία οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν εκκαθαρίζονται είναι ότι εμφανίζουν σημαντικά λάθη και είτε δεν παρουσιάζονται οι φορολογούμενοι για να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις, είτε δεν μπορούν οι έφοροι να τους εντοπίσουν γιατί έχουν μετακομίσει ή γιατί έχουν αλλάξει αριθμό τηλεφώνου.

Oμως, μεταξύ των συγκεκριμένων δηλώσεων περιλαμβάνονται και αρκετές στις οποίες αναγράφονται πολύ μεγάλα εισοδήματα, με αποτέλεσμα ορισμένοι φορολογούμενοι να «αποφεύγουν» την καταβολή των πρόσθετων φόρων. [...]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons