Η Ελλάδα και το Εθνικό Σχέδιο κατά της ρύπανσης

by Stefanos Kofopoulos • On 13-05-2008 • AT 11:20 am • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

car pollution

Τα πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις πέφτουν βροχή αλλά κανείς δεν τα πληρώνει, οι ποταμοί είναι στο μαύρο τους το χάλι κυριολεκτικά και η Αθήνα κοντεύει να πνιγεί μέσα στους ρύπους που παράγει. Ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ αποφάσισε ότι κάτι πρέπει να κάνει για αυτό και ανακοίνωσε το Εθνικό Σχέδιο κατά της ρύπανσης που περιλαμβάνει “τη θέσπιση οικονομικών κινήτρων για την απόσυρση των οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας, την αλλαγή των σημερινών τελών κυκλοφορίας και του υπολογισμού τους με περιβαλλοντικά κριτήρια, την καθιέρωση πράσινου δακτυλίου, τη δυνατότητα στους δήμους να επιβάλλουν διόδια σε κεντρικές περιοχές τους, καθώς και μέτρα για τη βιομηχανία και την κεντρική θέρμανση”.

Δυστυχώς δεν ο κ. Υπουργός δεν έχει καταλάβει ότι ζούμε στο 2008 και το πονάει χέρι κόβει χέρι δεν είναι μέθοδος που φέρνει αποτελέσματα! Η επιπλέον εμπλοκή του Υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα της απόσυρσης μου ακούγεται βασανιστική όπως και ο πράσινος δακτύλιος με τις κλάσεις Α, Β, Γ, Δ τον διαχωρισμός προ ή μετά 1993 αλλά και τα μονά ζυγά.

Ίσως η ταχύτερη προέκταση του μετρό, η προέκταση του προαστιακού και ο νέος στόλος νέων λεωφορείον σε Αθήνα και επαρχία να μειώσουν πιο γρήγορα το πρόβλημα. Είδαμε με το πετυχημένο πείραμα της νυχτερινής λειτουργίας του μετρό ότι οι πολίτες γουστάρουν τα ΜΜΜ όταν δουλεύουν σωστά και πραγματικά εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει να “συμπεριφέρεται” – λειτουργεί σαν αναπτυσσόμενη και όχι αναπτυγμένη χώρα…

  2. Φίλη Elpis δυστυχώς ακόμα και οι αναπτυσσόμενες χώρες συμπεριφέρονται καλύτερα από εμάς.

    Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε η πρώτη χώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που υπόκειται σε κυρώσεις για τη μη συμμόρφωση με το πρωτόκολλο του Κιότο.

    Το υπουργείο προσπαθεί τώρα με ‘πασαλείματα’ ..να αλλάξει το κλίμα!

  3. TeddyBoy, αλήθεια είμαστε η μοναδική χώρα!?!? Έχεις link για αυτό;

  4. Βεβαίως κύριε Τιτάνα μου! http://www.greenpeace.org/greece/news/greece-kyoto-protocol

Top

Show Buttons
Hide Buttons