Οι Έλληνες έχουν σύντομη μνήμη και αγαπάνε τις διακοπές, δείχνει το Google

by Stefanos Kofopoulos • On 06-08-2010 • AT 6:58 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

google search greece

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού με διάθεση για διακοπές, μπάνια και ξεκούραση λίγο μετά το μεγάλο σοκ (τουλάχιστον έτσι όπως το περιέγραψαν τα ΜΜΕ) της οικονομικής βοήθειας από το ΔΝΤ και την Ευρώπη. Με τα νέα οικονομικά μέτρα σε ισχύ από την 1 Ιουλίου 2010 και σχεδόν ένα μήνα οι Έλληνες φαίνεται ότι αδιαφορούν πλήρως για ό,τι συμβαίνει ή έχουν επιλεκτική μνήμη με μικρή διάρκεια. Η αναζήτηση στο Google.gr για τις λέξεις Ελλάδα, ΔΝΤ, Οικονομία, Οικονομική κρίση, Πτώχευση, Ανεργία, Συντάξεις, Ασφαλιστικό, Απολύσεις, Εγκληματικότητα, Απεργία δείχνει τα σχετικά query που έχουν αναζητήσει οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι συγγενείς και φίλοι μας. Με μια προσεχτική ματιά για τις ίδιες λέξεις κλειδιά στο Google Insights for Search το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Από τις αρχές Ιουλίου ο όγκος των αναζητήσεων για τις παραπάνω λέξεις κλειδιά έχει μειωθεί σημαντικά ή τείνει να γίνει μηδενικός.

Η κάθε λέξη κλειδί έχει τις δικές τις χάρες όπως τα queries για την Ελλάδα που παραπέμπουν αποκλειστικά και μόνο στο Μουντιάλ. Για το ΔΝΤ οι περισσότεροι επέλεξαν να μάθουν τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες παρά για τα συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν την Ελλάδα. Η λέξη Οικονομία είναι γενική και περιέχει διάφορες εκδοχές αλλά η Οικονομική κρίση επιβεβαιώνει τα queries για την λέξη ΔΝΤ και τι συνέβη σε άλλες χώρες, κατά κύριο λόγο την Αργεντινή που τόσο πολύ προβλήθηκε από την τηλεόραση. Στην πτώχευση οι Έλληνες είναι πιο συγκεκριμένοι για αυτό που αναζητούν ενώ για την ανεργία και ιδιαίτερα των νέων, ενδιαφέρονται λιγότεροι από όσο αρχικά προβάλλεται από τα ΜΜΕ. Στις Συντάξεις και το Ασφαλιστικό οι ένστολοι είναι μάλλον αυτοί που ανησυχούν περισσότερο από όλους ενώ για τις Απολύσεις οι Δημόσιοι υπάλληλοι φαίνεται ότι έχουν σοβαρές ανησυχίες. Η Εγκληματικότητα δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα αφού δεν συμπληρώνει ούτε τα 10 suggestions από το Google ενώ η Απεργία περιστρέφεται γύρω από το Μετρό και τα θέματα της καθημερινότητας.

Προφανώς τα αποτελέσματα τόσο από τις προτάσεις του Google όσο και από το Google Insights for Search δεν αποτελούν επιστημονική μέθοδο και δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ως αποτελέσματα επιστημονικών μεθόδων. Καταγράφουν μια εικόνα και τάσεις όσων χρησιμοποιούν το internet σήμερα, δηλαδή ένα σημαντικά μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού που χρησιμοποιεί το Google.gr ενώ ταυτόχρονα παραμένουν ανεξάρτητα και ανεπηρέαστα στο βαθμό που το εξασφαλίζει το Google.

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

google search greece

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αν πουλήσουμε την Σύρο πάντως γυρνάμε στις παλιές συνήθειες (αλήθεια ισχύει η είδηση;)

  • Στις θεωρίες συνωμοσίας είμαστε πρώτοι σαν λαός :)

   • Ώρες ώρες Τιτάνα μου φαίνεται πως ζεις σε άλλον κόσμο. Το ότι το ΔΝΤ έχει καταστρέψει χώρες δεν είναι καθόλου συνωμοσία, με την Αργεντινή δεν είδες τι έγινε;

    Εμείς χρωστάμε τόσα χρήματα και θα έρθουν να μας πουν μια μέρα υπάρχει λύση μην στενοχωριέστε και θα μας ζητάνε κομμάτια της Ελλάδας, πετρέλαια, χρυσό κτλ.

    Μακάρι ο κόσμος να ήταν όσο αγγελικά πλασμένος όσο νομίζουν μερικοί, αλλά δεν είναι…

   • Δεν εξετάζω την επίδραση που μπορεί να έχει ή θα έχει το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Αναφέρομαι στον τρόπο που οι Έλληνες αντιμετωπίζουν όλο αυτό που ζούμε. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

 2. Τα πιο αντιλαϊκα μέτρα τα παίρνουν ΠΑΝΤΑ καλοκαίρι, αν έκαναν τα ίδια χειμώνα θα γινόταν της μουρλής.

  Όμως θα γίνει της μουρλής, ειδικά όταν θα αρχίσουν τα κρύα και δυσκολευτεί ο κόσμος.

  • Για μένα δεν τίθεται θέμα αντιλαϊκότητας αλλά έλλειψη αυτού που θα λέγαμε attention span και μνήμη. Μην ξεχνάς ότι online είναι κατά κύριο λόγο οι νεαρές ή νεαρότερες ηλικίες που θα έπρεπε να είναι πιο ενημερωμένοι και κατά συνέπεια ίσως πιο ανήσυχοι

 3. titana πώς ακριβώς επιλέγει τί θα βάλει ως προτεινόμενο?αυτό που έχουν ζητήσει πιό πολύ ο κόσμος και αν ναι τον τελευταίο πόσο καιρό?

 4. Δεν μπαίνω σε πολιτική συζήτηση κάνω μια διατύπωση
  Το σύνολο των ελλήνων άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο όμως όλοι είναι υπεύθυνοι και μέτοχοι σε οτι εγινε απο το 74 εώς και σήμερα ας αναλάβει λοιποπν ο καθένας τις ευθύνες του και μπορεί κάποτε να οδηγηθούμε σε έναν κόσμο άλλο αλλά επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει καθώς η θεωρία στη πράξη απέχουν κατα πολύ ας προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε τη ζωη μας πιο ευχάριστη και για μας και για τους γύρω μας. Ευχαριστώ.

Top

Show Buttons
Hide Buttons