Δεν θα υπάρξει νόμος για blogs αλλά η Συνθήκη της Βουδαπέστης

by Stefanos Kofopoulos • On 29-02-2008 • AT 1:47 pm • 13 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

cybercrime

Σήμερα το πρωϊ, κατά την διάρκεια της εκπομπής Ανοιχτά Μικρόφωνα στο ΣΚΑΪ 100,3 μιλήσαμε για τα blogs με καλεσμένους τον Ματθαίο Τσιμιτάκη και τον Βασίλη Κουφόπουλο. Ο Γιάννης Σιδέρης διέκοψε για να μας ενημερώσει (αν κατάλαβα σωστά) για την δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να γίνεται οποιαδήποτε ρύθμιση για τα blogs, απλά η Ελλάδα θα υιοθετήσει / θέση σε εφαμοργή την Συνθήκη της Βουδαπέστης.

Με ένα γρήγορο search βρήκα εδώ ότι η συγκεκριμένη συνθήκη αφορά το Ηλεκτρονικό έγκλημα, περιέχει ορισμούς των εννοιών σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή, δεδομένα Η/Υ κ.α. Γίνεται αναφορά για:

 • Για τα αδικήματα κατά της εμπιστευτικότητας, της ακεραιότητας και της διαθεσιμότητας των δεδομένων και των συστημάτων Η/Υ. Τέτοια αδικήματα είναι η παράνομη πρόσβαση, η παράνομη υποκλοπή, η επέμβαση σε δεδομένα, η επέμβαση σε συστήματα και η κακή χρήση συσκευών.
 • Για τα αδικήματα που σχετίζονται με τους υπολογιστές όπως η απάτη με η/υ και πλαστογραφία
 • Για τα αδικήματα σχετικά με το περιεχόμενο όπως είναι το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας
 • Για τα αδικήματα που σχετίζονται με καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας

Περισσότερα για την Συνθήκη της Βουδαπέστης μπορείτε να δείτε εδώ. Όποις έχει νεότερα ας αφήσει σχόλιο για update.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άρα μάλλον πολύς λόγος για το τίποτα; Αφού απ’ ότι φαίνεται πρόκειται απλά για μια ενσωμάτωση των Ευρωπαϊκών οδηγιών…
  Διερρωτόμαι από που προέκυψαν τα άρθρα των εφημερίδων με τις αστείες ρυθμίσεις που διαβάσαμε, που οδήγησαν στα υψωμένα λάβαρα περί ελευθερίας λόγου από πολλούς bloggers. Λες και ήταν ποτέ δυνατό να σε αναγκάσουν να γράφεις με ονωματεπόνυμο ή να επεμβένει το ραδιοτηλεοπτικό (θα άλλαζε και όνομα;).

 2. Α, ο ΣΚΑΪ το είχε γράψει από χτες στο site του πως θα ήταν τελικά μια ενσωμάτωση Ευρωπαϊκών κανονισμών και τίποτα παραπάνω.

  Καλησπέρα!

 3. Κατά συνθήκη
  Βουδα-πέστης πέστα-Βούδα
  όπου Βούδας, αντικαθιστούμε με μόκο,
  άρα ό,τι και να πεις χαμένος θα βγεις. :-)

  Σοβαρά τώρα, δεν έχω ιδέα τη θα αλλάξει αυτή η συνθήκη, αλλά νομίζω ότι μας την’φέραν κανονικά. Εξαιτίας των αποτυχημένων δημοσιογράφων που βγάζαν στη φόρα τα άπλυτα των αφεντικά τους, θα την πληρώσουμε όλοι εμείς που απλώς τους διαβάζαμε. Καλά να πάθουμε.

  Memo to myself: Να, μλκ!

 4. @Titanas: Άρα επιβεβαιώθηκε η χτεσινή πληροφορία από την πηγή μου. ;)

 5. @Oktabitos: Ναι, έπεσες σχεδόν μέσα γιατί δεν μίλησες ακριβώς αλλά πολύ κοντά σε αυτό :-P

 6. Και τοτε γιατι εγινε ολος αυτος ο χαμος αυτες τις μερες;;;

 7. Πολυ απλα για να αλλαξουν θεμα συζητησης απο τα σκανδαλα και να αποπροσανατολισουν τον κοσμο…
  Παλια τους τεχνη κοσκινο…

 8. Ρε πρεζα, ο χαμος εγινε για να εχετε εσύ και ο press-gr-Καψαμπελης υλικο να απασχολιεστε…

 9. Η μόνη ασάφεια που έχει μείνει είναι μόνο το αν ισχύει αυτό

 10. Εγώ πιστεύω πώς όλο αυτό έγινε για τα πνευματικά δικαιώματα. Και για κανένα άλλο λόγο, Σιγά τώρα μην παρεξηγήθηκε ο κύριος Καμένος ή Ο κύριος Γεώργιου και οι υπόλοιποι. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Θέλουν να σταματήσουμε να κατεβάζουμε. Αν το σύνδεσης με τους περιορισμούς που ενεργοποίησε ο OTE έρχεται και δένει.

 11. Η ασάφεια που επισημαίνει ο E-Lawyer, αλλά και αρθρογράφος της Ελευθεροτυπίας, είναι αρκετή για να με κάνει να παραμένω ψύχραιμα ανήσυχος, μέχρι να διαψευσθεί απερίφραστα το άρθρο του Ελεύθερου Τύπου ή μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο, whichever comes first.

 12. δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να γίνεται οποιαδήποτε ρύθμιση για τα blogs

  Θυμίζω ότι η τελευταία βαρυσήμαντη δήλωση του πρωθυπουργού ήταν ότι δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, απλώς εξορθολογίζεται λίγο το σύστημα.

 13. Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα γίνεται από μερικούς μια προσπάθεια για τη δαιμονοποίηση των blogs… Ας μπούμε τώρα στη μηχανή του χρόνου και ας κάνουμε ένα ταξίδι στο μέλλον… Πάμε λοιπόν 2-3 χρόνια μπροστά, με βάση την τωρινή εξέλιξη των γεγονότων(σχετικά με τα blogs) οι περισσότεροι πολίτες θα έχουν αποκτήσει μια πολύ άσχημη γνώμη για τα ιστολόγια το ίδιο και οι πολιτικοί(όσο υπάρχει ο πρέζα tv)… Mε αυτό το ρυθμό σε 5-6 χρόνια περίπου τα blogs θα είναι παράνομα λόγω εκβιασμών, λασπολόγησης και ψευδούς δημοσιογραφίας! Η ΕΣΗΕΑ θα ρίξει πρώτη το λίθο και θα μας επικυρήξει….

  Η συνέχεια στο blog μου.

Top

Show Buttons
Hide Buttons