Γεωγραφικό Σύστημα Ευρυζωνικότητας, γιατί το χωριό θέλει ADSL

by Stefanos Kofopoulos • On 12-10-2009 • AT 1:19 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Γεωγραφικό Σύστημα Ευρυζωνικότητας

Mashup με χάρτη και πληροφορία για το broadband στην Ελλάδα είναι το Γεωγραφικό Σύστημα Ευρυζωνικότητας της ΕΕΤΤ που φέρνει το internet ένα κλικ πιο κοντά στη πραγματικότητα. Η υπηρεσία δίνει την δυνατότητα εντοπισμού broadband συνδέσεων πάνω στον χάρτη και παρουσιάζει τις εκτιμόμενες ταχύτητες σε ιδανικές συνθήκες ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να γνωρίζει άμεσα αν μπορεί ή αξίζει να πληρώσει για σύνδεση 24Mbit. Βέβαια το site αναφέρει ότι:

Oι πληροφορίες που παρουσιάζονται στον Χάρτη, δίνουν μια ένδειξη της ταχύτητας σύνδεσης και ισχύουν μόνο σε ιδανικές συνθήκες. Συνήθως οι ταχύτητες συνδέσεων είναι μικρότερες των ιδανικών. Οι καταναλωτές θα πρέπει να απευθύνονται στον πάροχό τους προκειμένου να ενημερωθούν πληρέστερα και εξειδικευμένα για την γραμμή τους

Σε κάθε περίπτωση το εργαλείο είναι πολύ χρήσιμο ως πρώτη ανάγνωση της γενικότερης κατάστασης στην Ελλάδα. Εξαιρετικά χρήσιμη είναι και η φόρμα καταχώρησης νέου WiFi hotspot που χωρίζονται σε ελεύθερα ή επί πληρωμή!

Μελανό σημείο το design του site. Πχ χρησιμοποιείται το μπλε της θάλασσας για τον χρωματισμό της επιφάνειας του χάρτη με ευρυζωνικές υπηρεσίες. Η θάλασσα είναι γαλάζια και η στεριά λευκή. Ο κέρσορας στον χάρτη δεν γίνεται χέρι με click & drag κλπ. Μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχει σωστή μεταχείρηση του χρήστη στην Επαρχία. Απο προσωπική μου εμπειρία με ιδιωτικό πάροχο (πρό ΕΕΕΤ): Υστερα απο 2-3 μήνες διαρκούς ενόχλησης στο τεχνικό τμήμα, για συνεχές ρυθμίσεις τηλεφωνικές (την πρώτη βδομάδα είχε θόρυβο, την δεύτερη δεν ακουγόταν καθόλου, την τρίτη έπαιρνε random τηλέφωνα, μετά δεν είχαμε internet μετά το internet ήταν όλο σφραγισμένο πίσω απο firewalls), καταφέραν να έχουν μια ποιότητα τηλεφώνου, αλλά χάλια ποιότητα internet (απο τα 24 Mbit πιάνω στο δικό τους site meter 5Mbit στα υπόλοιπα μόνο 728Κbit). Διαρκώς πάλι τους “ενοχλούμε” γιατι ισχυρίζονται οτι σε αυτό φταίει ο ΟΤΕ που δεν τους αφήνει να κάνουν τέστ ποιότητας, παρα μόνο μια φορά την εβδομάδα και συνενόηση με ΟΤΕ Θεσ/νίκης που υπάγεται το όλο σύστημα απο την Θεσσαλία. Τώρα πάλι επειδή δεν ασχολούμαι προσωπικά (αλλά ο πατέρας μου), δεν έχω προβεί στα κλασσικά, e-mail και ενημέρωση στην ΕΕΕΤ να γίνει το νταβαντούρι….

  • Αυτό το παιχνίδι με παρόχους και ΟΤΕ είναι αστείο πλέον. Γνώμη μου είναι επιλογή ενός εκ των δύο και μόνο, ώστε να μην υπάρχει ενδιάμεσος. Ίσως κοστίζει λίγο περισσότερο αλλά δεν σου κλείνουν τηλέφωνο στα μούτρα όταν ζητάς πληροφορίες επειδή είσαι στο δίκτυο του παρόχου και όχι του ΟΤΕ ή το ανάποδο.

   Όσο για την ποιότητα της υπηρεσίας, το λένε ξεκάθαρα. Τα νούμερα είναι θεωρητικά μέγιστα. Δυστυχώς.

   • Καλά για τη πλευρά απο Θεσσαλία και πάνω, υπάρχουν διάφορα καθεστώτα που πρέπει να εξαλειφθούν απο την εποχή που το ΠΑΣΟΚ ήταν πάλι στην εξουσία (για τον ΟΤΕ – Γραφειοκρατεία σημειώσατε Χ) τύφλα να έχει το billing. Επιπλέον υπάρχει και η όλη υπόθεση με τις οπτικές ίνες (οι οποίες είναι ήδη τοποθετημένες ως υποδομή αλλά δεν τις ενεργοποιεί κανείς για πολιτικά παιχνίδια — αντε να δούμε τι θα κάνει και ο ΓΑΠ).

   • Αυτό για την ίνα δεν το ήξερα. Αν παίξει θεωρητικά μπορεί να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα αλλά και δημιουργήσει ενδιαφέρον και στα απλά. Μιλάμε για τρελό bandwidth που πάει χαμένο.

   • Το είχε πεί και ο Καραμανλής σε κάποιο απο τα δελτία τύπου του. Απλώς για να τις ενεργοποιήσουν ήθελαν κάποιο πιλοτικό χρόνο και κάπου εκεί έχει μείνει η ενημέρωση. Ηταν μέρος του ΕΣΠΑ και αυτό το project. Υποθέτω οτι περιμέναν πρώτα να ενεργοποιηθεί σε Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα (μεγάλα “αστικά” κέντρα) ώστε να διασυνδεθούν και οι υπόλοιποι υποσταθμοί. Κάπου πρέπει να υπάρχει αρχείο…

Top

Show Buttons
Hide Buttons