Ποια κρασιά αγαπάει η γραβιέρα;

by Stefanos Kofopoulos • On 21-04-2008 • AT 4:28 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

γραβιέρα

Δεν είναι ειδικός για να απαντήσω στην ερώτηση “ποιο κρασί με ποια γραβιέρα”, μπορώ όμως να πω με σιγουριά ότι όσες φορές δοκίμασα γευστικούς συνδυασμούς από ανθρώπους που γνώριζαν, το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Η γενική ιδέα είναι ο συνδυασμός γεύσεων με αποτέλεσμα την ανάδειξη του φαγητού και φυσικά την ευχαρίστηση του ουρανίσκου.

Για την θερμοκρασία του κρασιού ρίξτε μια ματιά στην φιάλη. Για τον συνδυασμό ελληνικής γραβιέρας με κόκκινο ή λευκό κρασί, ξεκινήστε από την γνώμη της Μαρία Δήμου από την εταιρεία Κατώγι & Στροφιλιά, του Σωκράτη Ιωαννίδη από το εστιατόριο Boschetto και του Γιάννη Καϋμενάκη από το 48 The Restaurant.

Τα αποτελέσματα της γευσιγνωσίας έδειξαν ότι μάλλον ταιριάζει καλύτερα το Chardonnay Βαρέλι 2006 του Αντωνόπουλου με γραβιέρα Μυτιλήνης, το Merlot 2005 του Νίκου Λαζαρίδη με γραβιέρα Τήνου, το Νυχτέρι Βαρέλι 2006 του Χατζηδάκη με γραβιέρα Τριπόλεως και Κρήτης, το Παλαιά Κλήματα 2004 του Παπαϊωάννου με γραβιέρα Άργους και Κρήτης, το Πορφυρός 2004 του Σπυρόπουλου με γραβιέρα Νάξου και Τήνου, το Syrah Κοτσιφάλι 2006 του Ταμιωλάκη με γραβιέρα Μυτιλήνης.

Τιμές κρασιών και περισσότερες λεπτομέρειες θα τις βρείτε εδώ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κτήμα ΓΑΙΑΣ (αγιωργίτικο) gaia estate. Τέλος!

  Αλλά δυστυχώς το καλό πράγμα το πληρώνεις αντίστοιχα! 25 ευρώ του 2004 και 35ευρώ του 2001.

  Βέβαια όλα αυτά τα ξεχνάς αν κάνεις το λάθος και δοκιμάσεις κάτι πολύ πιο παλιό (Νάουσα Μπουτάρη 1985)αλλά τα 85 του ευρώπουλα σου βαράνε το πορτοφόλι αλύπητα!

  :)

  PS Είμαι fan του Μετσοβόνε (ως τυρί για συνοδεία κόκκινων κρασιών)

 2. @BillDanos: Έχεις δοκιμάσει και Κτήμα Χρυσοχόου; Η Μακεδονία γενικά έχει απίστευτα κρασιά. Ξινόμαυρο forever!

  Επίσης ρίξε μια ματιά και σε Κυρ Γιάννη (Μπουτάρης αλλά ο άλλος).

 3. Από κρασιά δεν ξέρω πολλά αλλά από γραβιέρα ομωωωωως…

  http://www.asmandamados.com/

 4. @Titanas: Τα έχω δοκιμάσει όλα (νομίζω πως είμαι ένα βήμα πριν τους Α.Α.)

  :)

 5. Και με όλα αυτά πάλι μου ανάψατε φωτιές και θα τρέχω μετά το γραφείο στου ΑΒ για καμιά ποικιλία τυριών (συνήθως μετσοβόνε, γραβιέρα πικάντικη και το κατσικίσιο που είναι μαλακό σε κάτι συσκευασίες σαν πυραμίδα (δε θυμάμαι το όνομα).

  PS: Και έτσι και τα ραντίσεις όλα αυτά αφού τα βάλεις στην πιατέλα με πράσινο tabasco …φτάνεις σε οργασμό!

  :p

Top

Show Buttons
Hide Buttons