Googlighting Microsoft vs Google, τα δύο διαφημιστικά που πρέπει να δεις

by Stefanos Kofopoulos • On 25-02-2012 • AT 11:13 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Googlighting Microsoft vs Google, τα δύο διαφημιστικά που πρέπει να δεις

Η Microsoft παίζει άμυνα και επίθεση μαζί. Με το νέο διαφημιστικό Googlighting λέει κάτι πολύ απλό: το Office τα σπάει, τα Google docs και Google apps είναι παιχνίδια και πειραματισμοί. Όταν δείτε το διαφημιστικό θα καταλάβετε ότι η Microsoft έχει δίκιο αλλά και ότι είναι απελπισμένη, ως ένα βαθμό.

Το Microsoft Office είναι ίσως ένα από τα λίγα καλά που κάνει η Microsoft από την ώρα μηδέν μέχρι σήμερα. Excel, Word, Outlook είναι τόσο δυνατές λύσεις που καλύτερες δεν υπάρχουν στην αγορά. Η σουίτα του Office μπορεί να έχει ανταγωνισμό σε επι μέρους ζητήματα αλλά αν στηθεί σωστά δεν μπορεί να την χτυπήσει κανείς.

Εκτός από το Google που κάνει αυτό ακριβώς, χτυπάει την Microsoft εκεί που πονάει. Η τιμή των Google apps είναι σημαντικά χαμηλότερη από την τιμή απόκτησης του Microsoft Office με επιπλέον πλεονέκτημα την αποκλειστική διαχείριση των servers από το Google. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια, σχεδόν μηδενικά έξοδα συντήρησης και φυσικά ευελιξία να κατηγορήσεις το Google όταν κάτι πάει στραβά.

Μια ημέρα μετά το διαφημιστικό Googlighting της Microsoft το Google ανέβασε στο YouTube την δική του έκδοση για το πως πρέπει να είναι το γραφείο του μέλλοντος στο παρόν. Απομακρυσμένη διαχείριση εγγράφων στο cloud μέσα από κινητό και tablet χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα, καμία εγκατάσταση λογισμικού. Η μόνη απαίτηση είναι η σύνδεση στο internet, κάτι που το Google θεωρεί δεδομένο και σχεδόν είναι στην Καλιφόρνια αλλά όχι στον υπόλοιπο κόσμο. Ακόμα και στο καλό σενάριο του συνδυασμού δωρεάν και επί πληρωμής πρόσβασης στο internet κάθε στιγμή της ημέρας, η μπαταρία απλά δεν αντέχει και ο χρήστης πρέπει να βρεθεί κοντά σε πρίζα ή PC.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. cheep ad

  προσωπικά χρησιμοποιώ office και τα λατρεύω, αλλά η ευκολία του google docs είναι πολύ καλή.

  είναι παρόμοια αλλά ταυτόχρονα τόσο διαφορετικά αυτά τα δύο, που στο κάτω κάτω δεν είναι κακό να υπάρχουν επιλογές και προτάσεις.

  τί κάνουν έτσι μερικές εταιρίες και σκυλιάζουν?

  • Cheap ή μη έχει 720.000 views και συνεχίζει και εκτός από αυτό έχει και ένα πολύ καλό point, η συνεχής πρόσβαση στο internet δεν είναι δεδομένη ακόμα για πολλούς λόγους. Από την άλλη βέβαια είναι το κόστος και τα κινητά και τα tablets που το Android υποστηρίζει εδώ και χρόνια και η Microsoft τώρα ξεκινάει.

 2. Καλό το Google Docs, το έχω κατεβάσει στο Galaxy S όμως μην γελιώμαστε, από την στιγμή που για να γράψεις έστω και μια λέξη δεν ανοίγει ο επεξεργαστής κειμένου χωρίς σύνδεση… δεν το λες και βολικό. Δεν χρειάζεται να το αναφέρω (αλλά το αναφέρω) ότι είναι web app. No internet connection, no app.

 3. Εγω πιστευω πως ακομα και στα κινητα το office suite στα windows phone ειναι εξαιρετικο… οσοι το εχουν δοκιμασει νομιζω πως το ξερουν…

  Τωρα με τα windows 8 που θα τα δουμε και σε ταμπλετες νομιζω δεν θα υπαρχει αντιπαλος σε τιποτα για το office suite…

  • Εξαιρετικό δεν θα το έλεγα αλλά προς την σωστή κατεύθυνση ναι. Τέλος του 2012 θα δούμε τι θα γίνει με τα Windows 8 tablets και τα νέα Windows Phone 8 κινητά

 4. Βλέπω απο το ipad μια διαφημιση της Microsoft ανεβασμένη στο Youtube (το οποιο ανήκει στην google). Πως τα φαίρνει η ζωή!

Top

Show Buttons
Hide Buttons