Το Google ανησυχεί για την επικράτηση της Samsung στο Android

by Stefanos Kofopoulos • On 26-02-2013 • AT 2:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το Google ανησυχεί για την επικράτηση της Samsung στο Android

Το Google ανησυχεί ιδιαίτερα για την θέση της Samsung στην παγκόσμια αγορά Android smartphones. Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του Samsung Galaxy S4, η WSJ δημοσιεύει άρθρο με πληροφορίες σχετικά με την σχέση των δύο εταιρειών. It’s complicated είναι η πιο σωστή έκφραση.

Η εφημερίδα βασίζεται σε μαρτυρίες ατόμων που βρέθηκε σε εκδήλωση του Google πριν από μερικούς μήνες. Όταν ο κύριος Android, Andy Roubin, μίλησε για την Samsung εξέφρασε την ικανοποίησε του για την συνεργασία των δύο εταιρειών. Οι πωλήσεις της Samsung ώθησαν το Android και βοήθησαν το Google να κλέψει μερίδιο αγοράς από την Apple, να αυξήσει τα διαφημιστικά του έσοδα και να επικρατήσει στην παγκόσμια αγορά smartphones.

google vs Samsung και στην μεση το Android

Πέρα από το εγκώμιο για την συνεργασία με την Samsung, o Andy Roubin εξέφρασε και την ανησυχία του για την επιτυχία της Samsung. Οι σχέσεις των δύο εταιρειών βρίσκονται πλέον σε στάδιο που μόνο περίπλοκες μπορούν να χαρακτηριστούν. Η Samsung κυριαρχεί εκεί που το Google θα ήθελε να έχει το πάνω χέρι. Οι Κορεάτες μπορούν μάλιστα να απαιτήσουν αλλαγή των όρων συνεργασίας γιατί απλά μπορούν. Αν η Samsung αποφασίσει να μειώσει την επένδυση στο Android αυτόματα το Google θα βρεθεί εκτεθειμένο.

Η εξαγορά της Motorola για 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια μπορεί να λειτουργήσει ως αντίμετρο στην κυριαρχία της Samsung αλλά μέχρι ένα σημείο. Εκτός και αν γίνουν δραστικές αλλαγές.

google X Phone, η απαντηση σε Samsung και iPhone

Αυτό σημαίνει ότι το Google θα πρέπει εκτός από το νέο Nexus 5 ή X Phone να παρουσιάσει μια ολόκληρη σειρά νέων Google smartphone ώστε να πουλήσει πολύ. Δεν αρκεί μόνο ένα high end κινητό για να κυριαρχήσει στην αγορά των smartphones ή έστω να σημειώσει σημαντική αύξηση στο μερίδιο αγοράς. Το Google, άρα η Motorola, χρειάζεται να πουλήσει Android smartphone στην κατηγορία των 100 ευρώ μέχρι τα 600 ευρώ.

ΜΑΘΕ: Για το Google X Phone, το νέο super Android smartphone

Σε αυτή την περίπτωση η Samsung δεν θα χαρεί καθόλου και κάπου εκεί η κατάσταση γίνεται πολύπλοκη. Ίσως για αυτό η Samsung κάνει βήματα προς το νέο Tizen 2.0. Ίσως για αυτό το άρθρο στην WSJ εμφανίστηκε λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου Galaxy S4. Ίσως για αυτό το Google προετοιμάζει το έδαφος για το Google I/O τον Μάϊο 2013 και την παρουσίαση του νέου Android 5.0 αλλά και του πρώτου Google – Motorola smartphone. Ίσως για αυτό εμφανίζεται όλο και πιο συχνά το σενάριο εξέλιξης ενός Samsung powered Android phone με τον ίδιο τρόπο που το Amazon έκανε fork το Android 2.2 και το εξελίσσει από τότε.

Ίσως για αυτό το νέο Galaxy S4 να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την Samsung και την σχέση της εταιρείας με το Google. Υπομονή μέχρι τις 14 Μαρτίου 2013 για την ειδική εκδήλωση στην Νέα Υόρκη.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons