Το Google γλυκοκοιτάζει το Yelp

by Stefanos Kofopoulos • On 18-12-2009 • AT 12:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Google γλυκοκοιτάζει το Yelp

Σύμφωνα με πληροφορίες του TechCrunch, το Google φαίνεται ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών με το Yelp για την εξαγορά του service. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο το Google είναι πιθανό να δαπανήσει $500 εκατομμύρια για την αγορά του Yelp, ποσό μεγάλο αλλά χαμηλότερο από τα $750 που πλήρωσε για την AdMob. Το Yelp προσφέρει κάτι πολύ χρήσιμο για την οικονομία της Αμερικής και αυτό που θέλει να κάνει το Google. Οι χρήστες χρησιμοποιούν το Yelp για να μοιραστούν γνώμες για επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο. Κριτικές, προτάσεις και ό,τι άλλο μπορεί να σχολιάσει και να γράψει ένας super ευχαριστημένος πελάτης ή κάποιος που δεν θέλει να ξαναδεί το συγκεκριμένο μέρος.

Αν προχωρήσει η συμφωνία το Google θα έχει στα χέρια του μια τεράστια βάση δεδομένων που μπορεί εύκολα να συνδυάσει με πολλούς τρόπους όπως Google maps ή ακόμα και AdSense για ένα καλύτερο μοντέλο bidding σε τοπικό επίπεδο και ανάλογα με τις κριτικές των επιχειρήσεων. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες με την επεξεργαστική ισχύ που έχει στα χέρια του το Google και φυσικά το social graph που μπορεί να αναλύσει για τις ανάγκες των 300 εκατομμυρίων Αμερικανών. Το μείγμα είναι κυριολεκτικά εκρηκτικό αν προσθέσετε Android και λίγο 3G.

Update: Φαίνεται πως το Yelp δεν θέλει το μισό δις δολάρια του Google και την σιγουριά που μπορεί να προσφέρει η εταιρεία. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: Yelp Walks Away From Google Deal, And Half A Billion Dollars

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons