Το Google αγοράζει την Teracent, οι διαφημίσεις μόλις έγιναν έξυπνες

by Stefanos Kofopoulos • On 24-11-2009 • AT 6:59 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

google teracent ads

Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση εξαγοράς του Gizmo5 και της AdMob από το Google και σήμερα μαθαίνουμε για ακόμα μια αγοραπωλησία. Το Google έβαλε στο μάτι την Teracent και έχει απόλυτο δίκιο, αφού η τεχνολογία του startup μπορεί και επιλέγει σε πραγματικό χρόνο την καταλληλότερη διαφήμιση ανάμεσα σε πολλά δημιουργικά. Η σημασία είναι τεράστια γιατί το Google θα μπορεί πλέον να εμφανίζει διαφημίσεις με μεγαλύτερη σχετικότητα και πιθανότητα να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του χρήστη.

Η διαφήμιση για ένα εστιατόριο μπορεί να αλλάζει ανάλογα την ώρα της ημέρας, με την τεχνολογία της Teracent να προτείνει φαγητό το μεσημέρι και ποτό το βράδυ, πάντα για το ίδιο μέρος και landing page. Τα δημιουργικά επιλέγονται real time ώστε να χρώματα, το κείμενο και άλλα χαρακτηριστικά να είναι οικεία στον χρήστη ή τουλάχιστον να μην φαίνονται ξένα. Τώρα πλέον το ίδιο δημιουργικό θα εμφανίζεται με τα χρώματα της Ελλάδας (λευκό – μπλε) ή της Δανίας (λευκό – κόκκινο) για το ίδιο site με θέμα το ποδόσφαιρο.

Μέχρι να ωριμάσει η τεχνολογία και να ενσωματωθεί στο AdSense και στην AdMod έχουμε να δούμε πολλά ακόμα. Φανταστείτε έξυπνα δημιουργικά μέσα σε apps και games που αντί να τρώνε real estate από την οθόνη να προσφέρουν πραγματικά χρήσιμες πληροφορίες και νέα links σε υπηρεσίες και sites σχετικά με το app, την τοποθεσία, το high score, την τελευταία παραγγελία κλπ.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons