Νέα γραφεία για το Google, τα πιο οικολογικά που κατασκευάστηκαν ποτέ

by Stefanos Kofopoulos • On 09-05-2011 • AT 6:01 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Νέα γραφεία για το Google, τα πιο οικολογικά που κατασκευάστηκαν ποτέ

Με απίστευτα μεγάλα ποσά σε μετρητά, την εμμονή για οικολογικές εγκαταστάσεις και την επικείμενη πρόσληψη επιπλέον χιλιάδων υπαλλήλων, το Google ετοιμάζεται για τα νέα του γραφεία. Αφού τα βρήκε με την California και ο χώρος που θα νοικιάζει αναμένεται να κοστίσει 30 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 50 και πλέον χρόνια, το Google θα διπλασιάσει την έκταση των γραφείων του και θα μαζί με τους αρχιτέκτονες της εταιρείας Ingenhoven θα κατασκευάσουν ότι πιο προχωρημένο και φιλικό προς το περιβάλλον έχουμε δει σε εγκαταστάσεις γραφείου. Τέρμα πια στις κατσίκες που τρώνε το χορτάρι και τα ηλιακά panels σκόρπια στην οροφή του Googleplex εδώ και εκεί.

Το σημαντικότερο στοιχείο της είδησης δεν είναι η εμμονή του Google στην οικολογία αλλά ο λόγος για την δημιουργία νέου χώρου γραφείων. Φέτος αλλά και τον επόμενο χρόνο το Google σκοπεύει να προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους από τότε που ξεκίνησε να υπάρχει ως εταιρεία. Αυτό το στοιχειό μαζί με τον ανταγωνισμό μεταξύ Facebook και Microsoft αλλά και τον Larry Page να είναι πλέον ο νέος CEO του Google, δείχνουν την κατεύθυνση που θα κινηθεί όχι μόνο το Google αλλά και ολόκληρη η αγορά τεχνολογίας.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δε θα ήταν πιο χρήσιμο να κάνουν οικολογικά Datacenters αντί για οικολογικά γραφεία;

    • Έχουν οικολογικά data centers ήδη, ο σχεδιασμός που ακολουθεί το Google είναι πολύ οικολογικός. Για αυτό χρησιμοποιούν τα δικά τους designs που μάλιστα έχουν μοιραστεί με τον κόσμο. Το ίδιο περίπου έχει ξεκινήσει και κάνει και το Facebook.

Top

Show Buttons
Hide Buttons