Το Google θα αγοράσει το Digg

by Stefanos Kofopoulos • On 23-07-2008 • AT 2:06 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

google digg logo

Μετά από μήνες και άλλους δύο γύρους φημολογίας, το TechCrunch αναφέρει ότι το Google βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά του Digg για περίπου 200 εκατομμύρια δολλάρια. Οι λόγοι για την ένωση δυνάμεων είναι μάλλον αρκετοί για να συμβεί κάτι τέτοιο. Η κίνηση του Digg μεγαλώνει συνεχώς και πρόσφατα ανακοίνωσαν το νέο Digg recommendation Engine την ίδια ώρα που ο ανταγωνισμός από το Yahoo! Buzz είναι σκληρός. Παράλληλα, το Google φαίνεται να πειραματίζεται με αυτό που ονομάζεται social search σε διάφορες μορφές και εκδόσεις τους τελευταίους μήνες.

Στο τέλος του 2007 το Digg αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της πώλησης / εξαγοράς και προσέλαβε την εταιρεία Allen & Co. για να τρέξει οτιδήποτε σχετικό. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το revenue stream από την τριετή διαφημιστική συνεργασία Digg – Microsoft σταματά να υφίσταται και ίσως η τιμή των $200 ή ακόμα και $300 εκατομμυρίων να είναι “λογική”. Όσο γνωρίζω τον Kevin Rose και από αυτά που είπε στο The Next Web, στόχος είναι το Digg να βγάζει λεφτά και όχι εκατομμύρια.

Αν τελικά γίνει η εξαγορά Yahoo! – Microsoft, το Google θέλει να χτυπήσει το Yahoo! Buzz με κάτι που ξέρει ότι δουλεύει, είναι cool και έχει καλό community. Το Digg φαίνεται μάλλον ιδανικό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons