Το Google+ θα επιτρέπει τη χρήση ψεύτικων προφίλ

by George Polyzos • On 16-07-2014 • AT 3:54 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

google_logo

 

Το Google+ απέσυρε το σύνολο των περιορισμών σχετικά με τα ονόματα των προφίλ των χρηστών της υπηρεσίας, κάτι που μεταφράζεται σε δυνατότητα χρήσης οποιουδήποτε ονόματος, ακόμη και ψεύτικου.

Από το λανσάρισμά του, το 2011, το Google+ είχε υιοθετήσει σαφείς περιορισμούς σε ότι αφορά τη χρήση ψεύτικων ονομάτων στα προφίλ των χρηστών, με αποτέλεσμα ο κάθε χρήστης να είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα.

Σταδιακά επήλθαν κάποιες «ελαφρύνσεις» όπως για παράδειγμα όταν οι χρήστες του YouTube μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα ονόματα προφίλ του YouTube και στο Google+, ακόμη και αν αυτά δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Πλέον, μέσω μίας ανακοίνωσης στο blog της εταιρείας, το σύνολο των περιορισμών αναιρείται και η Google ανοίγει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε κάθε είδους όνομα χρήστη. Ωστόσο, η Google συνιστά στους χρήστες να διατηρήσουν τα πραγματικά τους ονόματα στα προφίλ.

Οι νέοι «κανονισμοί» του Google+ προβλέπουν ότι από τη στιγμή που ένα username αλλαχθεί, η υπηρεσία θα «κλειδώνει» οποιαδήποτε άλλη αλλαγή για τους επόμενους τρεις μήνες, ανάλογα με το πόσο νέος είναι ο χρήστης και πόσο συχνά αλλάζει ονόματα προφίλ. Επίσης, η αλλαγή στο username θα αλλάζει και τον τρόπο εμφάνισης σε άλλες υπηρεσίες της εταιρείας, όπως στο Gmail και στο YouTube.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons