Το Google γλιτώνει $2 δις σε φόρους, τα startups χαίρονται

by Stefanos Kofopoulos • On 14-12-2012 • AT 7:29 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Google γλιτώνει $2 δις σε φόρους, τα startups χαίρονται

Σε μια ακόμα ιστορία οικονομικής παράνοιας, το Google φαίνεται ότι γλίτωσε περί τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους του 2011 επειδή πολύ απλά ξέρει να χειρίζεται τον νόμο και να παίζει το παιχνίδι που μπορεί. Με δύο επιπλέον δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμεία σε ένα μόλις χρόνο, εξαγορές όπως αυτή της Motorola τελικά δεν είναι και τόσο ακριβές.

Ξαφνικά ο τύπος και οι πολιτικοί ανακαλύπτουν ότι το Google γλίτωσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια από φόρους σε όλο τον κόσμο επειδή μετέφερε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρεία στις Βερμούδες, μέρος όπου οι εταιρείες δεν πληρώνουν φόρο. Με αυτό και άλλα, νόμιμα, κόλπα οι μεγάλες εταιρείες μετακινούν τεράστια ποσά ώστε να γλιτώνουν φόρους.

Το παιχνίδι είναι καλά στημένο, οι εταιρείες απόλυτα νόμιμες και οι πολιτικοί λύνουν και δένουν αφού οι ίδιοι θεσπίζουν τους νόμους που επιτρέπουν στο Google αλλά και άλλες εταιρείες να κάνουν τέτοιες κινήσεις ώστε να γλιτώνουν φόρους. Με την Ευρώπη να αναζητά απεγνωσμένα έσοδα και την Αμερική να προσπαθεί να μαζέψει φόρους από εταιρείες, κινήσεις όπως αυτή του Google μοιάζουν εξοργιστικές αλλά δεν είναι.

Με επιπλέον 2 δισεκατομμύρια κέρδη σε ένα μόνο χρόνο, το Google μπορεί να εξαγοράσει πολλές μικρότερες εταιρείες και να αναπτυχθεί πολύ πιο γρήγορα. Μπορεί βέβαια να αποσβέσει και τα 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια επένδυση στην εξαγορά της Motorola Mobility πολύ γρήγορα. Όπως το δει κανείς.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons