Το Google Sync φέρνει push στο iPhone Gmail

by Stefanos Kofopoulos • On 22-09-2009 • AT 8:29 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Google Sync push iPhone Gmail

Οι σχέσεις Apple και Google δεν είναι οι καλύτερες δυνατές τον τελευταίο καιρό αλλά η αναβάθμιση του Google Sync για push στο iPhone Gmail δείχνει προς ποια κατεύθυνση και πως θα κινηθούν τα πράγματα. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Google Sync συγχρονίζει τις επαφές από το Gmail και το Google Calendar στο iPhone και διάφορα άλλα Windows Mobile και S60 κινητά.

Τώρα το Google χρησιμοποιεί push στο Google Sync και το μόνο που απαιτεί είναι ένας email λογαριασμός στο iPhone. Τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα από τους servers του Google και του Gmail. Κάνετε κλίκ στο m.google.com/sync για να ξεκινήσετε ή ρίχνετε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί. Απλά, εύκολα και χωρίς επιπλέον κατανάλωση μπαταρίας στο iPhone ή τουλάχιστον τόσο σημαντική όσο όταν δουλεύει το push της Apple.

Περισσότερα θα βρείτε και στο Google Sync: Overview of Sync Availability

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. όλο αυτό γίνεται απο το google για να μπορέσει να δουλέψει το google talk στο iphone (remember my words).

  • Δεν θα μου φανεί περίεργο από την στιγμή που το Google Voice γίνεται web app και το Google Wave παίζει στο web επίσης. Ο Safari τα βγάζει πέρα με την JavaScript πολύ καλά και αυτό είναι αρκετό για την τρέλα του Google με το optimization

 2. works like a charm!!
  Πολύ καλή μαγκιά και τώρα έχω και push όχι μόνο από MobileME αλλά και το gmail μου!
  Δεν κατάλαβα όμως πως γίνεται να επετράπη στην google να πατήσει πάνω στο exchange της Microsoft και να κάνει κάτι τέτοιο!
  Παρ’όλ’αυτά, κορυφαίο feature και πλέον to iphone έχει εμπλουτιστεί με άλλο ένα Android feature :D
  Gmail push FTW!

  • Από μπαταρία τι λέει; Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα..

 3. Δεν έχει κάποια διαφορα στην μπαταρία , είναι το ίδιο ενεργοβορο με το MobileMe, απλά όσο περισσότερα εμαιλ σου έρχονται τόσο περισσότερη μπαταρία τρώει, δεν αποτελεί όμως τροχοπέδη στη χρήση του. Απεναντίας, αντι να κοιτάς κάθε λίγο και λιγάκι τα εμαιλς ανοιγοντας το mail app , εξοικονομεις πιστεύω ενέργεια μέχρι να έρθει η ειδοποίηση απο μονη της

 4. Ναι θα πρέπει να το κάνει αυτό. Από το βίντεο φαίνεται ότι γίνονται update μόνο τα contacts και το calendar αλλά στο Google Sync (ActiveSync): Getting started with Sync on iPhone αναφέρεται “Google Sync supports synchronization of your iPhone or iPod Touch with Gmail, Google Calendar and Contacts”.

  Το Mail, Calendar & Contacts Sync: Google Sync vs. IMAP vs. mobile browser αναφέρει ότι “Google Sync offers some advantages over using IMAP on your phone. Most importantly, it allows for content to be pushed to your phone within seconds after changes occur on the server”.

  Από αυτά καταλαβαίνω ότι κάνει OTA sync σε όλα.

  • Το IMAP δεν κάνει αυτό που λές γιατί ό,τι αλλαγές γίνουν στο iPhone θα περάσουν και στο mailbox σου και το ανάποδο. Απλά με το Google Sync όταν έχεις κάποιο νέο email πχ θα σου σκάει ενημέρωση ότι υπάρχει κάτι νέο χωρίς να κοιτάζεις εσύ κάθε Χ χρονικό διάστημα.

   Θα έλεγα ότι το Google Sync είναι κάτι σαν IMAP on steroids με δυνατότητα sync για calendars επίσης

Top

Show Buttons
Hide Buttons