Το Google Street View διαγράφει δεδομένα που αποθήκευσε από WiFi

by Stefanos Kofopoulos • On 19-11-2010 • AT 7:02 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Το Google Street View ωριμάζει, φοράει παντελόνια και διαγράφει δεδομένα που αποθήκευσε από WiFi

Όλοι ξέρουμε τι έκαναν τα αυτοκίνητα του Google Street View πριν από μήνες. Κατά λάθος ή από λάθος configuration ή ποιος ξέρει τι, τα μηχανήματα του Google συνέλεγαν και αποθήκευαν δεδομένα από τα ανοιχτά δίκτυα WiFi που έβρισκαν στις βόλτες του. Το θέμα πήρε διαστάσεις, το Google αναγνώρισε το πρόβλημα και βρέθηκε κολλημένο με την πλάτη στον τοίχο. Μέχρι σήμερα οι εξελίξεις ήταν ελάχιστες αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα αφού το Google πρόκειται να διαγράψει όλα τα δεδομένα, προσωπικού ή μη χαρακτήρα, που τα αυτοκίνητα του Street View. Αυτό τουλάχιστον θα συμβεί στην Αγγλία με άλλες χώρες να έχουν εκφράσει παράπονα και οι υποθέσεις να εκκρεμούν περαιτέρω διερεύνησης. Τώρα ξέρετε ότι ακόμα και ένα απλό password στο WiFi router μπορεί να σας προστατέψει όχι μόνο από τον γείτονα αλλά και το Google, τουλάχιστον μέχρι να ενεργοποιηθούν οι αντίστοιχοι κρατικοί μηχανισμοί που καταλαβαίνουν τι σημαίνει Street View, WiFi κλπ.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η ιδιωτική ζωή είναι πλέον παρελθόν.Δεν είναι μόνο το wifi που σου κλέβει,τα σαρώνει όλα στο διάβα του και δεν ξέρεις τη χρήση που θα έχουν…Στην Ελλάδα βεβαίως ασχολούνται όλοι να εκδιώξουν κανά ερασιτέχνη φωτογράφο που φωτογραφίζει τραίνα,παραλίες με μια (d)SLR μπας και τους “βγάλει στο ιντερνετ”…..

  • Μην λέμε πάλι τα ίδια, τα πρόσωπα στο Street View καλύπτονται από αλγόριθμό και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου :)

 2. Ναι το ξέρω.Δημοσιοποιούνται με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.Τα πρωτότυπα αρχεία όμως ξέρει κανείς πού πάνε;Προσωπικά δε με απασχολεί,είμαι της άποψης ότι έξω από το σπίτι και το αμάξι μου χάνεται το νόημα της ιδιωτικής ζωής,αρκεί να μη χάνεται και η αξιοπρέπεια που πρέπει να διατηρείται πάντα,αλλά οι “πουριτανοί” της Ελληνικής κοινωνίας δεν το ξέρουν.

  • Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πρωτότυπα αρχεία αλλά κάτι που γίνεται εκείνη την στιγμή στο Street View. Θα το δω

 3. O Stathis έχει δίκιο. Υπάρχουν πρωτογενή δεδομένα (χωρίς θόλωση) τα οποία διατηρεί ο εκάστοτε streetview πάροχος, μέχρι να επεξεργαστούν και θολωθούν. Μετά τη θόλωση, έχει υποχρέωση να τα καταστρέψει.

  • Ακόμα και έτσι να είναι,

   Street View images are not real time

   Our images show only what our vehicles were able to see on the day that they drove past the location. Afterward, it takes at least a few months to process the collected images before they appear online. This means that images you look at on Street View could be anywhere from a few months to a few years old.

   και επιπλέον έχουμε πάντα την δυνατότητα για περισσότερο blur και report.

Top

Show Buttons
Hide Buttons