Το Google υποστηρίζει την HTC, αρχίζουν τα δύσκολα για την Αpple

by Stefanos Kofopoulos • On 03-03-2010 • AT 4:51 pm • 22 ΣΧΟΛΙΑ

bodybuilding back

Ήταν απλά θέμα χρόνου να συμβεί. Το Google δηλώνει παρόν στην διαμάχη μεταξύ Apple και HTC λέγοντας ότι η μήνυση δεν το αφορά αλλά θα υποστηρίξει το Android και όσους βοήθησαν να το αναπτύξουν. Συγκεκριμένα οι φράσεις εκπροσώπου του Google ήταν: “We are not a party to this lawsuit” και συνεχίζει λέγοντας “However, we stand behind our Android operating system and the partners who have helped us to develop it“. Είναι προφανές ότι η Apple δεν έχει πρόβλημα με την HTC αλλά τα κινητά που πουλάει και πως αυτό θα επηρεάσει το μέλλον της αγοράς smartphones, ειδικά μετά την ανακοίνωση ότι όλα τα τηλέφωνα θα αναβαθμιστούν σε Android 2.1. Μήπως ο Steve Jobs δεν παραδέχεται ότι φοβάται το Android και δεν είναι καθόλου χαρούμενος με κινητά όπως το Nexus One και το Desire; Έτσι και αλλιώς οι σχέσεις Apple και Google έχουν προ καιρού χαλάσει.

[photo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φοβάται η Apple το Android και δεν φοβάται το open source Symbian και τα Wm7 ?

  • Το Symbian^3 και Symbian^4 δεν είναι ακόμα στην αγορά αλλά θα έρθουν. Το Android όμως πουλάει 60.000 κινητά την ημέρα. Έχει τεράστια διαφορά. Άσε που η HTC θα πουλήσει και αυτή Windows Phone 7 Series τηλέφωνα.

   • ως Symbian όμως πουλά η Nokia ούτως ή άλλως σε αφής (Ν97, 5800, 5530, 5230 κτλ)

   • Ναι αλλά το λειτουργικό είναι τόσο παλιό που πλέον δεν έχει νόημα

   • Έχουμε μια τάση να «παγκοσμιοποιούμε» τα νέα που προέρχονται απλά απ’την αγορά των ΗΠΑ. Ναι, οι ΗΠΑ είναι σημαντικότατη αγορά, αλλά και πάλι μικρότερη απ’αυτή της Ευρώπης και της Ασίας. «Φόβος» είναι υπερβολική κουβέντα για κάποιον που είναι το… underdog (όπως είναι η Apple για την ώρα παρ’όλες τις ανερχόμενες πωλήσεις της).

    ΥΓ. Μου άρεσε η φωτογραφία του κορμάρα για το αλληγορικό της υπόθεσης… :)

   • Αριθμητικά το 300 με το 500 έχει διαφορά αλλά μην ξεχνάς πόσο ξοδεύουν οι Αμερικανοί σε σύγκριση με την Ευρώπη των 27.

   • Πόσο δηλαδή;

    Και δεν είναι μόνο η Ευρώπη… Βάλε Ασία, Νότια Αμερική και σε μικρότερο βαθμό Αφρική και Ωκεανία… τέσπα, οι Αμερικανοί (και γενικώς το αγγλόφωνο διαδίκτυο) έχει φοβερά μεγάλη προβολή και νομίζουμε ότι ό,τι γίνεται εκεί πέρα αντικατοπτρίζει τις δυναμικές της παγκόσμιας αγοράς.

   • Η Ασία είναι ένας άλλος κόσμος και προς το παρόν εκτός. Τώρα ενσωματώνεται. Όλες οι άλλες περιοχές είναι οικονομικά χάλια και καλύπτουν τις ανάγκες σε κινητά με S60 τύπου λύσεις. Δυστυχώς.

   • Χμμ… και είναι τόσο άσχημες πια οι S60 λύσεις για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού; Και πρόσεξε, μιλάω για μας τον «πρώτο κόσμο», δε μιλάω για την Ινδία και το Μπαγκλαντές που παίζουν με τα microcredits και το Nokia Money με SMS. Αυτοί δηλαδή δεν καλύπτουν καν τις ανάγκες τους με S60, μάλλον με S40…

    Αλλά μη τα δραματοποιούμε. Τα S60 μπορούν να κάνουν το 90% που κάνει ένα iPhone, και δόξα τω Θεώ, οι περισσότερες σημαντικές εφαρμογές (flickr, Facebook, fring, κλπ) βγαίνουν για όλες τις πλατφόρμες.

    Anyway, και για να μη νομίζεις ότι θέλω να πετάξω τη συζήτηση εκτός θέματος, έχω την εντύπωση πως οι Αμερικανοί δεν είναι τόοοσο πια μπροστά σε φορητές συσκευές όσο νομίζεις. Τουλάχιστον όχι αναφορικά με τα στοιχεία της Βικιπαίδειας.

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_number_of_mobile_phones_in_use

    Αν βάλεις % of population θα δεις ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλά. Και λείπουν και χώρες (πχ Ελλάδα, Ιρλανδία).

   • Μα δεν είναι τι κάνεις αλλά πως το κάνεις. Εκεί είναι το στοίχημα πλέον.

 2. Με την λογική της apple, κάθε κινητό αφής/ λειτουργικό που “ξεκλειδώνει” με gestures είναι κατηγορούμενο. Δηλαδή να περιμένουμε κι άλλες μηνύσεις ή αν όχι, θα δείξει προς τα ΠΟΥ στοχεύει.

  • Έτσι φαίνεται, ότι πρακτικά μπορεί να μηνύσει όποιον θέλει. Για αυτό έγραψα στο άλλο post ότι το σύστημα με τέτοιου είδους πατέντες δεν είναι προς το συμφέρον του συνόλου

 3. μία από τις πατέντες (via gizmodo.com)
  United States Patent No. 5,519,867 entitled “Object-Oriented Multitasking System,”

  χαχα υπάρχει τέτοιο πράγμα σε iphone?

  • Δεν υπάρχει τώρα ή μπορεί να μην υπάρξει ποτέ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν την κατοχυρώνουν για να την έχουν

 4. Ναι φυσικά και είναι αλλά το object oriented μου κάνει κάτι σε UI element όχι multitasking λειτουργικό σε low level επίπεδο. Μπορεί να εννοούν κάτι σαν ενώ η κλήση είναι εξέλιξη μπορείς να παίξεις με την οθόνη.

 5. Το πολύ πολύ θα βγαίνουν κινητά 2 κατηγοριών – ταχυτήτων.. Η πρώτη για την Αμερική με τις πατέντες του μήλου με κουμπιά και μανιβέλες ( νομίζω πως δεν τα έχουν πατεντάρει αυτά ακόμα) και η άλλη που θα γελά με τον Steve που μου φαίνεται ότι ξαναμπαίνει στην ίδια “μόντα” με τους RISK CPUS και το κλειστό computing των 80s …

  • Όλοι RISC τρέχουν. Το κλειστό computing είναι η λογική Jobs και ο λόγος που πιστεύω ότι θα αποτύχει ξανά η Apple. Μέχρι τότε θα έχει αλλάξει σημαντικά τον κόσμο.

 6. Πρέπει να σημειώσω οτι αυτή η ατομιστική λογική της Apple “ότι φτιάχνω το φτιάχνω για πάρτυ μου εκτός αν μου πληρώσουν πατέντες” είναι επίσης κέντρο κριτικής στο θέμα της διάδοσης της τεχνολογίας. Η Apple την είχε καλοβρεί και στα κέρδη και στην γιγάντωση της σε τομείς που κανείς δε το περίμενε, και τώρα δεν θέλει να χάσει την πρωτοκαθεδρία της. Είναι προφανές οτι η ίδια η Apple δεν περίμενε οτι θα παίζει δίχως αντίπαλο όλα αυτά τα χρόνια. Δεν περίμενε όμως επίσης οτι η ισχύς της πέρα απο μερικούς ισχυρούς εχθρούς θα δημιουργούσε μερικές ακόμα πιο ισχυρές συμμαχίες.

  Η επιστροφή στη λογική των μηνύσεων (που btw εισήγαγε η Nokia φέτος) μας γυρνάει στις δεκαετίες 80-90 που νομικές φίρμες πλούτισαν στην Αμερική πάνω σε αυτή τη βάση και είναι πλέον αποδεκτό ότι δε βγάζουν πουθενά όταν εμπλέκουν εταιρίες αυτών των μεγεθών.

  Εγώ αυτό που βλέπω είναι οτι η Apple φαίνεται να μην εμπιστεύεται πλήρως το Ipad και να μη στηρίζεται πλήρως πάνω του ώς το νέο δημιούργημα της που θα τις δώσει το giant leap εμπρός απο τον ανταγωνισμό για αυτό καταφεύγει στις μηνύσεις μπας και καθυστερήσει λίγο τα πράματα. Αναμενόμενο απο τη στιγμή που μπήκε και αυτή στη λογική της σταθερής ανανέωσης των υπόλοιπων συσκευών της όχι σε καινοτόμα βάση αλλά σε μια σταθερή γραμμή παραγωγής ( παράδειγμα τα iphone/ipod/ipad/mac’s κτλ με σταθέρες ετήσιες αναβαθμίσεις). Όπως είχα γράψει και στο topic για την παραδοχή της ΝΟΚΙΑ για την αποτυχία του Ν93, η λογική της γραμμικής παραγωγής μοντέλων, οδήγησε τη ΝΟΚΙΑ στο να μείνει πίσω τεχνολογικά και εμπορικά στον τομέα των smartphones. Όσο καινοτόμο και εμπορικά επιτυχημένο να είναι ένα μοντέλο μιας εταιρίας κάποια στιγμή η πέραση του ξεφτύνει, η μόδα φεύγει και όσο και να το αναβαθμίζεις αυτό δε θα μπορεί να αποδίδει εμπορικά όπως πριν.

  Η Apple θα οδηγηθεί μαθηματικά σε αυτή την κατάληξη αν το επόμενο iphone/ipad/macbook κτλ δεν είναι πραγματικά ένα aggressive update AA+ όπως είχε πει και ο Jobs σε ερώτηση για το iphone στην εσωτερική ενημέρωση μετά την παρουσίαση του Ιpad.

  • Δεν είναι θέμα Apple, Nokia, Google και δεν ξέρω ποιας άλλης εταιρείας. Είναι θέμα του corporate world που χρησιμοποιεί τις πατέντες ως εργαλείο για να προασπίσει τα συμφέροντα του.

 7. φιλε anakiklosis δεν νομιζω να εχεις φαει χρονο στο να δημιουργισεις κατι ( εφαρμογη, βιβλιο ή οτιδηποτε αλλο ) και να μην σε πειραζει αν στο κλεψει καποιος και να βγαλει λεφτα απο αυτο..

  Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι εκανε μηνυση στην HTC που φτιαχνει το hardware και οχι στην google που φτιαχνει το software ;

  • Γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα στο Google εξαιτίας του λειτουργικού. Αν όμως μηνύσει την HTC ή όποια άλλη εταιρεία (που δεν το έκανε όμως) που συνεργάζεται με το Google και το Google εξαρτάται από τις πωλήσεις των HTC, τότε το παιχνίδι αλλάζει.

   • Ναι όμως η HTC “κατασκεύασε” το Sense UI και ίσως ο Steve να αναφέρεται σε σημεία αυτού. Βέβαια ο Στέφανος πολύ σωστά είπε ότι η HTC ήταν η καταλληλότερη για να μηνύσει…

Top

Show Buttons
Hide Buttons