Το Google χαρίζει hide button για να κρύβεις sites που δεν γουστάρεις

by Stefanos Kofopoulos • On 11-03-2011 • AT 4:04 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Google σου χαρίζει το hide button για να κρύβεις τα sites που δεν γουστάρεις

Η δυνατότητα να κρύψεις κάτι που δεν σου αρέσει είναι τόσο παλιά όσο και η ανθρώπινη παρουσία στην Γη. Πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε στο μεγαλύτερο social network service του πλανήτη και τώρα μπαίνει στα αποτελέσματα αναζήτησης της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης του internet. Το Google δίνει την ευκαιρία στον χρήστη να κρύψει ένα site από τα αποτελέσματα της αναζήτησης, αν θεωρεί ότι το site δεν αξίζει (χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο, περιεχόμενο που προσβάλει, αδιάφορο περιεχόμενο κλπ). Προφανώς ο χρήστης έχει την επιλογή ελέγχου των sites που έχει αποφασίσει να κρύψει κατά λάθος ή επίτηδες. Υπομονή και η επιλογή θα εμφανιστεί στο Google λογαριασμό σας, σύντομα.

Το σημαντικότερο ίσως στοιχειό αυτού του πειράματος είναι η λέξη Panda ή αλλιώς το κωδικό όνομα της σημαντικής αλλαγής που έκανε το Google στον αλγόριθμο του ώστε να μειώσει την σημασία των farm sites που ρουφάνε περιεχόμενο από παντού, είναι γεμάτα διαφημίσεις και εμφανίζονται υψηλότερα από τα sites από τα οποία πήραν το περιεχόμενο. Προς το παρόν η αλλαγή του αλγόριθμου λαμβάνει χώρα μόνο στην Αμερική και εξετάζεται από το Google πότε θα εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο. Ο Matt Cutts που ηγείται της προσπάθειας του Google ενάντια στο spam, μου είπε ότι το Panda θα είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι που πραγματοποιεί το Google. Προφανώς το Panda είναι ζωτική σημασίας για την ποιότητα των αποτελεσμάτων και έχει ήδη λάβει καλές κριτικές.

matt cutts reply for google panda update going international

Κυκλοφορούν φήμες ότι το Google εκτός από αλγόριθμο, χρησιμοποιεί ανθρώπους στην αξιολόγηση των sites που είναι πιθανό να υποβιβάσει στην αναζήτηση των αποτελεσμάτων μετά τις αλλαγές που επιφέρει το Panda. Είναι απόλυτα λογικό για το Google να χρησιμοποιήσει και τα εκατομμύρια χρηστών ώστε να πετύχει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια:

1. οι χρήστες θα βλέπουν περισσότερα αποτελέσματα πιο κοντά στα γούστα τους, αποφεύγοντας αυτό που δεν τους ενδιαφέρει ή αυτό που δεν τους αρέσει
2. το Google θα μπορεί να συμπληρώσει με επιπλέον στοιχεία τις αλγοριθμικές αλλαγές του Panda και να εξετάσει αν όντως κάποια από τα sites που επηρεάζει το Panda δεν χρίζουν της προσοχής των χρηστών. Η δυνατότητα αυτή μαζί με το social graph ανατροφοδοτούν το πρώτο και δεύτερο σημείο.

Πότε ακριβώς θα γίνει διαθέσιμη η επιλογή σε όλο τον κόσμο και αν το Google χρησιμοποιήσει τα δεδομένα αυτά για να βελτιώσει το Panda μένει να το δούμε. Το σίγουρο είναι ότι το block υπάρχει πλέον ως δυνατότητα και μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεται ο χρήστης που επιλέξει αυτή την λύση. Είναι επίσης ένας ακόμα τρόπος για να διαφοροποιηθεί το Google από το Bing και να προσφέρει αποτελέσματα όσο πιο ποιοτικά και κοντά στα γούστα του κάθε χρήστη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιτέλους! Τώρα θα πάρουν τον πο@λο πολλά sites που εμφανίζονται να σου προσφέρουν ό,τι ψάχνεις μόνο και μόνο για να κάνεις κλικ στο link!

    :)

Top

Show Buttons
Hide Buttons