Νέα 10ετής συμφωνία Samsung και Google για πατέντες

by Stefanos Kofopoulos • On 27-01-2014 • AT 1:30 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Νέα 10ετής συμφωνία Samsung και Google για πατέντες

Samsung και Google προετοιμάζουν το έδαφος για τις τεχνολογικές εξελίξεις την επόμενη δεκαετία στα smartphones, tablets και ό,τι άλλη μορφή υπολογιστή προκύψει στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Apple vs Samsung, προβάδισμα του Cuppertino στις πατέντες

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να συμβιβαστούν σε ό,τι αφορά τις πατέντες που κατέχει η κάθε μία ενώ έθεσαν τις βάσεις για το άμεσο και μακρινό μέλλον. Η συμφωνία μεταξύ Samsung και Google κατοχυρώνει και τις δύο εταιρείες για τις πατέντες που θα καταθέσει για έγκριση η Samsung και το Google για τα επόμενα 10 χρόνια. Η νέα συμφωνία αφορά όλο τον κόσμο και καλύπτει εύρος τεχνολογιών, πατεντών και οικονομικών συμφερόντων. Δυστυχώς η ανακοίνωση για την επίτευξη της συμφωνίας δεν αναφέρει λεπτομέρειες παρά μόνο το γενικό σχόλιο:

” […] global patent cross-license agreement covering a broad range of technologies and business areas. The mutually beneficial agreement covers the two companies’ existing patents as well as those filed over the next 10 years […] ”

Μετά την επίτευξη αντίστοιχης συμφωνίας με την Microsoft πριν από δύο χρόνια, η Samsung επιτυγχάνει το ίδιο και με το Google. Φαίνεται πως το διαζύγιο των δύο εταιρειών θα είναι πολιτισμένο και με όρους που ικανοποιούν και τους δύο για το μέλλον του εσωτερικού ανταγωνισμού αλλά και απέναντι στην Apple, Microsoft και Κινέζους κατασκευαστές smartphones.

Η συμφωνία μεταξύ Samsung και Google ανακοινώνεται λίγο πριν την συνάντηση Apple και Samsung στην προσπάθεια εύρεσης συμβιβαστικής λύσης σε ό,τι αφορά την μάχη για πατέντες μεταξύ των δύο εταιρειών. Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης σίγουρα δεν είναι τυχαία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. 10ετήΣ

  Κατά τα άλλα, πραγματικά εντυποσιακή χρονική περίοδος μιας και τα πάντα μπορεί να έχουν αλλάξει μεσα σε αυτά τα 10 χρόνια.

  • Είναι μικρό το διάστημα αν σκεφτείς ότι ακόμα και τώρα το 4G LTE δεν έχει γίνει η de facto επικοινωνία σε όλο τον κόσμο και ήδη οι τεχνολογίες που δοκιμάζονται τώρα σε drafts θα είναι mainstreams σε 5-7 χρόνια από σήμερα. Το μόνο που είναι απρόβλεπτο είναι το software

 2. έκανα και εγώ το λάθος μου.. “εντυπωσιακή”

  :-)

 3. Τι εγινε ρε παιδια δεν ξεκινησε “ο πολεμος”?
  Μαλλον ξεμεινανε απο πυρομαχικα….

  http://www.pestaola.gr/google-war-on-samsung/

  • Ακριβώς όπως το λες. Επειδή πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι στην αγορά προετοιμάζουν από τώρα το έδαφος για να μην έχουν και διαδικαστικά στην συνέχεια. Αυτή την στιγμή το Google βρίσκεται σε μειονεκτική θέση γιατί χωρίς την Samsung δεν μπορεί να πουλήσει Android. Η Samsung κάνει παραχωρήσεις, πχ βλέπε καθυστέρηση του Tizen OS smartphone, για να κερδίσει στις διαπραγματεύσεις.

Top

Show Buttons
Hide Buttons