Το Google+ μεγαλώνει στα 540 εκατομμύρια χρήστες τον μήνα

by Stefanos Kofopoulos • On 29-10-2013 • AT 10:36 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

α χρήστες τον μήνα

Οι χρήστες του Google+ αυξάνονται και το Google έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για τα νούμερα. Με περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, το Google+ κατακτά σιγά-σιγά μέρος του web.

Τα 540 εκατομμύρια χρηστών του Google+ αφορούν χρήστες που τουλάχιστον μια φορά τον μήνα κάνουν κάτι που έχει σχέση με το Google+ σε όλα τα sites του Google που συνδέονται με την υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι ένα σχόλιο στο Blogger μετράει ως χρήση του Google+ για παράδειγμα ή +1 σε κάποιο άρθρο.

Το νούμερο πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι 300 εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν το Google+ “in-stream”, βλέποντας δηλαδή περιεχόμενο και αλληλεπιδρώντας με αυτό όπως ακριβώς κάνουν οι χρήστες του Facebook στο news feed και στο Twitter.

Μαζί με την αύξηση στον αριθμό των χρηστών το Google+ ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα εργαλεία που βελτιώνουν την ποιότητα των βίντεο, Erasure για διαγραφή ανεπιθύμητων αντικειμένων από φωτογραφίες, landing pages για events, δυνατότητα για GIF εικόνες με animation κλπ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλα ας μην σε αναγκαζε να κανεις αυτοματα google + οταν φτιαχνεισ gmail και θα σου λεγα ποσους χρηστες θα ειχε…πιο πολυ ταιριαζει 500Μ gmail το μηνα παρα για το google +….

 2. Έχοντας κόψει το facebook εδώ και πολλά χρόνια οπότε δεν μπορώ να είμαι και πολύ ακριβής σε αυτά που λέω μου έχει μείνει η εντύπωση ότι το g+ έχει πιο ποιοτικό περιεχόμενο. Όταν βλέπεις τον Linus και άλλες προσωπικότητες του ελεύθερου λογισμικού να γράφουν στο g+ αυτό μετράει

 3. Προσωπικά εδώ και κάποιους μήνες χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση το G+ και το βρίσκω πολύ καλό. Facebook ούτε απ’ έξω δεν έχω περάσει.

 4. Διαβάζω από εδώ και από εκεί περί “αναγκαστικών” λογαριασμών g+ “με το gmail”, “για να δω youtube” κτλ.

  Σας ενημερώνω λοιπόν, ότι είμαι χρήστη Android, gmail, gmaps, gcalendar, google, gdocs, getc etc και ΔΕΝ είμαι χρήστης g+ (ούτε fb). Ανοίξτε τα μάτια σας και διαβάστε τι λέει η οθόνη και ακόμα καλύτερα, βουτήξτε τη γλώσσα στο μυαλό πριν ανοίξετε το στοματάκι σας για να σκορπίσετε την εξυπνάδα/παραπληροφόρηση.

  Να πω πχ ότι όντως υπάρχουν features της google που απαιτούν g+. Για παράδειγμα στο hangouts για να μιλήσεις με video με πάνω από 1 φίλο ταυτόχρονα, χρειάζεται να έχουν ΟΛΟΙ g+. Ο κόσμος παραπονιέται για διαφημίσεις κτλ.. σωστά.. μήπως θα έπρεπε και να μας πληρώνει και από πάνω η G για να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα της; Σε όσους δεν αρέσει, γλαρόσουπα.. Υπάρχουν και άλλες λύσεις επί πληρωμή και μη.

  • Δεν είναι ακριβώς όπως το λες. Με το που φτιάχνεις Gmail έχεις Google+ που μετά αν θες απενεργοποιείς αλλά προφανώς κανείς δεν κάνει

   • Τα σχόλια παραπάνω αναφέρουν ότι ο χρήστης “αναγκάζεται” να έχει G+ και εσύ απαντάς ότι “μετά αν θες απενεργοποιείς”. Δεν αντιλέγω πως το προωθεί (το οποίο δεν είναι καθόλου παράλογο στη τελική), αυτό που λέω είναι ότι κανείς δεν αναγκάστηκε να το έχει.

   • Σε αναγκάζει γιατί όταν αγοράζεις πχ Android smartphone εσύ θέλεις να έχεις τηλέφωνο όχι να ανοίγεις και Google+

 5. Και ποιος λέει ότι η αγορά android σημαίνει g+? Δεν πιάνω το συλλογισμό σου.. Όπως προανέφερα, είμαι χρήστης Android και δεν έχω g+

 6. Δυστυχώς υποχρεωτικά σου φτιάχνει λογαριασμό και φυσικά ελάχιστοι τον χρησιμοποιούν. Όμως ακόμα πιο ελάχιστοι τον απενργοποιούν γιατί δεν ξέρουν ή απλά δεν ασχολούνται.
  Επίσης, πολλές φορές επιχείρησαν φίλοι να βγάλουν την εφαρμογή από τα κινητά και το λογισμικό δεν το επιτρέπει. Αυτό τα λέει όλα. Νομίζω ότι η google δεν της χρειάζεται αυτό, έχει τόσες άλλες πολύ καλές υπηρεσίες.

Top

Show Buttons
Hide Buttons