Το Google αφαίρεσε 60.000 apps από το Play Store

by Stefanos Kofopoulos • On 09-04-2013 • AT 3:20 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Το Google αφαίρεσε 60.000 apps από το Play Store

Το Google βρίσκεται σε φάση περισυλλογής και αυτοελέγχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφαιρέθηκαν περί τα 60.000 Android apps από το Play Store μόνο τον Φεβρουάριο. Λιγότερο spam, λιγότεροι κίνδυνοι, περισσότερες ποιοτικές επιλογές για τους χρήστες.

Είναι γνωστό ότι για να ανεβάσει κάποιος εφαρμογή στο Play Store το Google δεν κάνει ιδιαίτερους ελέγχους. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές κυκλοφορούν και εξαπλώνονται γρήγορα Android apps που προκαλούν ζημιά και υπέρογκες χρεώσεις εν αγνοία των χρηστών τους.

Σύμφωνα με το TechCrunch, το Google φαίνεται ότι αφαίρεσε 60.000 apps από το Play Store σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η πλειοψηφία των εφαρμογών ανήκαν στην κατηγορία ringtones και mp3 αλλά υπάρχουν και apps που έχουν σβηστεί από το Play για λόγους που γνωρίζουν οι developers τους.

Με την νέα έκδοση του Google Play Store 4.0 να είναι σχεδόν έτοιμη, η κίνηση έχει νόημα. Το Google θέλει να εστιάσει στην ποιότητα, όχι την ποσότητα. Αν το Play Store ξεκαθαρίσει και ο έλεγχος γίνει πιο αυστηρός, οι χρήστες του Android θα έχουν πλέον ένα κεντρικό σημείο για downloads ποιοτικών Android apps. Ίσως με το Android 5.0 Like Key να δούμε και αλλαγές στον τρόπο που εγκρίνονται και ελέγχονται τα apps. Μακάρι το Play Store να γίνει πιο αυστηρό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές κυκλοφορούν και εξαπλώνονται γρήγορα Android apps που προκαλούν ζημιά και υπέρογκες χρεώσεις εν αγνοία των χρηστών τους.”
  Τα χουμε ξαναπεί και σε προηγούμενο ποστ. Αυτό που λες ισχύει αλλά έχει γίνει ΛΙΓΕΣ φορές και όχι ΠΟΛΛΕΣ όπως και τονίζεις (F-Secure reports και βλακείες..). Πολλές φορές έχει γίνει από παράνομα “άλλα” markets.

  • Σωστά, γιατί το δείγμα που έχουμε όλοι εμείς οι καταναλωτές είναι πολύ μεγαλύτερο και αντιπροσωπευτικό από ό,τι εταιρείες όπως η F-secure

 2. Και μέσα σε αυτά που κατήργησε, ήταν και οι AD-blocking εφαρμογές… δυστυχώς για την Google υπάρχει και manual τρόπος εγκατάστασης των εφαρμογών!
  :)

 3. Ως χρήστης android θα μου άρεσε να υπήρχαν πιο αυστηροί έλεγχοι σε ό,τι ανεβαίνει στο play store. Δεν είμαι ποτέ 100% σίγουρος πως η εφαρμογή που κατεβάζω είναι εντάξει, αν δεν προέρχεται από γνωστή εταιρία και αυτό είναι ένα αγκάθι.

 4. Απλώς η Google έχει άλλη πολιτική που βασίζεται στη διαφήμιση και γι αυτό την ενδιαφέρει η όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή. Χρειαζόταν να αυξήσει τις εφαρμογές για να ανταγωνιστεί την πληθώρα του ios. Τώρα που το έχει πετύχει ξεκινά και αυτή το ξεκαθάρισμα. Τον τελευταίο καιρό βγαίνουν μελέτες που αναφέρουν ότι τα παιχνίδια δεν μπορούν να πουλήσουν ακόμη στο Android.

  • Ελάχιστα πουλάνε τα Android apps γιατί το μοντέλο είναι βασισμένο μέχρι σήμερα στην ποσότητα και στο free. Είναι γνωστά πράγματα αυτά εδώ και καιρό.

   • Το άρθρο το ξέρω που αναφέρεις το είχα διαβάσει όταν το παρουσιάσατε, δεν είμαι σίγουρος όμως ότι ισχύει πλέον ιδίως στο θέμα των παιχνιδιών. Εγώ αναφέρομαι στo πρόσφατο άρθρο http://bit.ly/154pYGW το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει την πειρατεία και το fragmentation και εξετάζει το θέμα από την πλευρά των ίδιων των δημιουργών game content.

 5. Το άρθρο το ξέρω που αναφέρεις το είχα διαβάσει όταν το παρουσιάσατε, δεν είμαι σίγουρος όμως ότι ισχύει πλέον ιδίως στο θέμα των παιχνιδιών. Εγώ αναφέρομαι στo πρόσφατο άρθρο http://bit.ly/154pYGW το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει την πειρατεία και το fragmentation και εξετάζει το θέμα από την πλευρά των ίδιων των δημιουργών game content.

Top

Show Buttons
Hide Buttons