Google Play, απόδειξη ότι το Google αδιαφορεί για το Android

by Stefanos Kofopoulos • On 07-03-2012 • AT 4:48 pm • 43 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Google Play, η απόδειξη ότι το Google δεν δίνει δεκάρα για τα apps

Το Google Play είναι το μέλλον του Google, εκεί που όλα τα δεδομένα όλων των χρηστών θα βρίσκονται για πάντα ή τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που θα καταστραφεί ο πλανήτης. Αποτελεί αποτελεί το όραμα του Google για το cloud και τις cloud υπηρεσίες του σήμερα αλλά και του αύριο με σκοπό τα πάντα να περνάνε και να βρίσκονται στους servers του Google. Το σενάριο δεν είναι κακό, ανταγωνίζεται μάλιστα το μοντέλο της Apple με το iCloud αλλά και άλλων εταιρειών όπως του Amazon. Το πρόβλημα είναι ότι το Google αδιαφορεί για το Android και το Google Play αποτελεί την καλύτερη απόδειξη.

Το 2009 ο Doug Bowman αποχώρησε από το Google μετά από τρία χρόνια στην θέση του visual design lead. Ο λόγος για την αποχώρηση του Bowman εξηγείται σε μια πρόταση: “I had a recent debate over whether a border should be 3, 4, or 5 pixels wide and was asked to prove my case”. Η κόντρα του Bowman με την Marissa Mayer δημιούργησε buzz αλλά κατέληξε για πρώτη φορά σε ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα. Το Google βασίζεται στα δεδομένα και στο A/B testing για κάθε απόφαση.

Λίγο αργότερα η Marissa Mayer εξήγησε ότι για να καταλήξουν στο μπλε που χρησιμοποιεί το Google στα links έπρεπε να τρέξουν τεστ και να επιλέξουν ανάμεσα από 41 αποχρώσεις του μπλε. Ναι, 41 αποχρώσεις του μπλε για το χρώμα των links. Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτεται το Google, εννοώντας το top management που τρέχει την εταιρεία και έχει καταφέρει να δημιουργήσει αυτό που όλοι ξέρουμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Επιστροφή στο παρόν του Google Play και το home page της υπηρεσίες. Προτεραιότητα για το Google δεν είναι το Android, δεν είναι τα apps, δεν είναι τα games. Το Google βλέπει το Google Play γεμάτο ταινίες πρώτα, μουσική αργότερα, apps και games στην συνέχεια και βιβλία. Μιλάμε για το ίδιο Google που προσπαθούσε να επιλέξει ανάμεσα σε 41 αποχρώσεις.

Είναι λογικό γιατί το Google επέλεξε τις ταινίες και την μουσική πάνω από τα apps και τα games. Το κοινό είναι μεγαλύτερο, η μάζα καταλαβαίνει περισσότερο τι σημαίνει βλέπω ταινία και ακούει μουσική από την εγκατάσταση εφαρμογών. Οι ταινίες και η μουσική ξυπνάνε συναισθήματα και το Android είναι απλά η πλατφόρμα που θα καταφέρει ακριβώς αυτό.

Το Android δεν είναι τίποτα περισσότερο για το Google πέρα από το όχημα που θα φέρει τους χρήστες στο Googple Play. Το Google δεν ενδιαφέρεται για Android apps. Δεν ενδιαφέρεται για το ίδιο το Android πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί τον Google τρόπο να ενωθεί hardware με software ώστε να μεταφέρουν δεδομένα στο Google Play και τους servers του Google.

Για αυτό άλλωστε το Google Play παρουσιάστηκε τόσο κατακερματισμένο στον τρόπο λειτουργίας. Συγκεκριμένα:

– Η Αμερική θα είναι η μόνη χώρα που θα αποκτήσει πρόσβαση σε ταινίες, μουσική, Android apps, games και βιβλία.
– Ο Καναδάς και η Αγγλία θα έχουν πρόσβαση σε ταινίες, βιβλία και Android apps
– Η Αυστραλία θα έχει πρόσβαση σε βιβλία και Android apps
– Η Ιαπωνία θα έχει πρόσβαση στο Google Play σε ταινίες και Android apps
– Ο υπόλοιπος κόσμος θα έχει πρόσβαση στο Google Play ως το νέο Android Market για Android apps

Το Google δεν ασχολήθηκε καν με το θέμα, δεν πίεσε αρκετά, δεν ξόδεψε χρόνο ώστε να ενώσει έστω και τις χώρες του Δυτικού κόσμου κάτω από την ίδια ομπρέλα του Google Play. Ξέρουμε τι είναι εφικτό από τις προσπάθειας της Apple και του Steve Jobs σε ό,τι αφορά το iTunes.

Το Google Play είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το Google αδιαφορεί για το Android, τα Android apps και τα Android games. Το Google χρησιμοποιεί το Android ως μέσο για να ενώσει τους χρήστες με τους servers και να μεταφέρει τα δεδομένα εκεί. To Android δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι στην στρατηγική του Google Play. Είναι η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το Google για να έχει πρόσβαση σε δεδομένα σε mobile συσκευές. Κρίμα για το Android.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

43 ΣΧΟΛΙΑ

 1. efiga apo android alla pou na pao????????????????

  • iOS, Windows Phone, Ubuntu κλπ

 2. Όταν είδα το μάρκετ έγινε “Google Play” σκέφτηκα ότι δεν έχει καμία σχέση το ένα brand με το άλλο…

  Η άποψη/ανάλυση σου Τιτάνα γενικά με βρίσκει σύμφωνο… Και απο πριν ήταν γνωστό ότι το Android είναι απλά “όχημα”, αλλά το να “πετά” το brand το κάνει ακόμη πιο καθαρό μου φαίνεται…

  • Τα brand names αλλάζουν, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Απλά το Google Play δείχνει τι είναι για το Google το Android

 3. έχει βάση η άποψή σου αλλά δεν κατάλαβα κάτι, γιατί “Κρίμα για το Android” ένα λειτουργικό είναι χρήσιμο όσο οι υπηρεσίες που προσφέρει, δεν είναι αυτοσκοπός για τον απλό χρήστη (καταναλωτή) εξάλλου θα συνεχίσει να το εξελίσσει

  • Κρίμα γιατί το Android εξελίσσεται για ένα και μόνο σκοπό, να μεταφέρει τα δεδομένα των χρηστών στο Google, όχι γιατί μπορεί να κάνει τον κόσμο των φορητών συσκευών καλύτερο.

   • Ακριβώς για τον ίδιο λόγο που η Apple δημιούργησε όλη την i-σειρά ξεκινώντας απ το ipod κι έπειτα.. δεν ήταν σκοπός η εξάπλωση του λειτουργικού ή ακόμα και η πώληση των συσκευών – αλλά τα δεδομένα – το itunes ως πλατφόρμα αγοράς μουσικής κλπ.. το cloud γενικότερα.. Παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι η google μπορεί να ρισκάρει και να μην επενδύσει στο Android μιας και είναι το μόνο όχημά της να κάνει αυτό που λες..

 4. παιδιά ο στόχος της google ήταν από την αρχή ξεκάθαρος, βρωμούσε υπηρεσίες της google από την αρχή η φάση, τώρα σας πείραξε;

  όσο βγάζει δισεκατομμύρια από το λειτουργικό android θα ασχολείτε επ αόριστον, τίποτα δεν χάθηκε.

 5. Since when upgrade means care less?

 6. Φυσικά και οι υπηρεσίες του Google παραμένουν οι ίδιες, δεν τίθεται θέμα. Αυτό που λέω είναι ότι το Android απλά είναι ένα κομμάτι στην στρατηγική του Google που εξελίσσει το λειτουργικό για να πετύχει ένα συγκεκριμένο σκοπό, όχι για να κάνει το ίδιο το Androi καλύτερο. Ούτε για να κάνει τον κόσμο των mobile συσκευών καλύτερο.

 7. Στην στρατηγική του Google που εξελίσσει το λειτουργικό για να πετύχει ένα συγκεκριμένο σκοπό, όχι για να κάνει το ίδιο το Androi καλύτερο.

  Από πότε η στρατηγική της κάθε εταιρείας επηρεάζει (δημόσια) τον κοινό χρήστη Titana ? Και πως μπορείς εσύ σαν blogger να αναλύσεις για ποιόν λόγο εξελίσσεται το λειτουργικό ?
  Δυστυχώς οι απόψεις σου είναι στρατευμένες σε μια εταιρεία.
  Γενικά όλες οι εταιρείες έχουν τον ίδιο σκοπό – το χρήμα. Το Android στην έκδοση 4 έγινε ακόμα καλύτερο. Το iOS και αυτό εξελίχθηκε και έγινε ακόμα καλύτερο.

  • Η στρατηγική κάθε εταιρείας επηρεάζει κάθε μέρα την ζωή αυτού που εσύ ονομάζεις κοινός χρήστης.

   Τα υπόλοιπα θα αφήνω ασχολίαστα γιατί δεν έχει κανένα επιχείρημα απέναντι σε όσα έγραψα για τον τρόπο του Google, τις επιλογές του Google Play και το Android.

 8. Google hater και το αποδεικνύεις για άλλη μια φορά. Κλασική περίπτωση apple fan boy που προσπαθεί με όλους τους τρόπους να βρει προβλήματα στα προϊόντα της Google ώστε να απομακρύνει τον κόσμο από τα προβλήματα της Apple.

  • Βλέπω σχολιάσεις επί του θέματος, θέλεις το Android να γίνει καλύτερο και για αυτό προτείνεις λύσεις και επισημαίνεις τα λάθη στο σχόλιο σου. Έχεις δίκιο, ναι συμφωνώ.

 9. Το delivery medium δεν είναι ανεξάρτητο του content. Το ένα κάνει drive το άλλο. Ακόμα και αν όντως η google σκοπεύει να κάνει focus στο content, και πάλι θα υπάρξει πίεση για ακόμα καλύτερο λειτουργικό και το hardware.

  ….Γρήγορα να προλάβουμε το iPad event fellow Apple fan boys!!!!

 10. ενω το itunes δεν ειναι κατι αντιστοιχο??? τα πραγματα ειναι απλα το android αναπτυσεται και θα ειναι καλο να γινει πλατφορμα και για επαγγελματιες αλλα και για ατομα που το κινητο το χρησιμοποιουν και ως τροπο διασκεδασης! Εξαλλου ποιος ο λογος να εχεις ενα smartphone και να μην μπορεις να το χρησημοποιησεις ως μεσω αναπαραγωγης μουσικης , ταινιων, να διαβαζεις βιβλια και οτι αλλο θελει ο καθε χρηστης στο κατω κατω. Η μηπως ολοι οσοι εχουν smatphone το θελουν για την δουλεια τους η για να δημιουργουν σοβαρα project μεσω αυτων; Πες μου δηλαδη οτι οσοι εχετε iphone κανετε σοβαρες δουλειες με αυτο; Που για να δεις πρεπει να σου βγουν τα ματια στην 3.5 ιντσων οθονη του. Πραγματικα δεν καταλαβαινω τι σας εχει εμφυσησει στο μυαλο η μηλοεταιρια αλλα δεν ειστε δημιουργικοι χρησημοποιωντας το μηλοφωνο οπως δεν ειμαστε δημηουργικοι ουτε εμεις που προτιμαμε το ανδροιδες .

  Και κατι ακομα γιατι το Google; τι ειναι πραγμα; Νομιζω εταιρια ειναι οπως και η Apple

 11. Φίλε δεν ξέρεις τι σου γίνεσαι. Είσαι όπως τους Ναζί.

 12. nai dn 9a boresw na koimi9w to vrady pou to google play dn 9a katevazei tainies kai musiki ston ypolipo kosmo les kai apo ayto 9a ejarti9ei an kapios 9a parei android kinito i oxi kai apo ayto 9a ejarti9ei an i google niazete gia to android.

  i doulia tis google aneka9en itan i silogi dedomenon apo tin idrisi tis mexri twra, ayto tin ploutise, kai afou to android ta paei kala opws einai twra kai tis apoferei kerdei dn nomizw oti yparxei provlima.

  An ta pragmata dn pane kala 9a asxoli9ei kai 9a to ftiaksei.

  apo ti stigmi p exei 800.000 nea proioda ka9e mera, den nomizw oti 9a katsei na asxoli9ei me ton katakermatismo tou play

 13. Συγνώμη φίλε Τιτάνα αλλά, μάλλον δεν στέκουν αυτά που λες.
  Τι αδιαφορεί η Google λες, αν είναι δυνατόν!!!
  Έλεος δηλαδή όλοι πρέπει να πάρουμε iPhone. Δεν πάμε καλά εδώ μέσα

  • Βλέπω και εσύ σχολιάζεις τα γεγονότα, την πρόοδο του Android, πως το Google Play παίζει κουτσά στραβά ανάλογα τα κέφια σε κάθε χώρα κλπ. Είμαι σίγουρος ότι θέλεις το Android να βελτιωθεί και για αυτό προτείνεις λύσεις και επιχειρήματα, ε;

   • Ενώ το itunes είναι παντού το ίδιο? Όπως και το siri που υποστηρίζει ελληνικά?

 14. edw to siri den benei se alles siskeves dld kapios edwse 800 evro prin 1 xrono gia to 4 kai den borei na valei siri! poli krima!

  • Με Jailbrake παντού μπαίνει το siri..

 15. Η διαφορά είναι ότι το Google είναι τεράστιο σε σύγκριση με το Spotify και μπορεί αν θέλει να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση με τα δικαιώματα.

  Όσο για το Google Play και το Android Market αλλά και το ίδιο το Android, είναι εμφανές τι ακριβώς συμβαίνει και το περιέγραψα παραπάνω. Ούτε το ίδιο το Google δεν προωθεί παρά στην τρίτη θέση της λίστας τα Android apps και games

  • Αυτό λέγεται προώθηση!!!

   • Αυτό λέγεται σχόλιο χωρίς επιχειρήματα με μια τυφλή στάση υπέρ του Android no matter what ενώ όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι το Google ενδιαφέρεται ελάχιστα για το λειτουργικό.

   • Τι λες? Χωρίς market δεν έχει android, άρα ούτε έσοδα. Είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρεται?
    “Τα δεδομένα δείχνουν ότι το Google ενδιαφέρεται ελάχιστα για το λειτουργικό”, το στηρίζεις σε δικά σου συμπεράσματα ή έχεις αποδείξεις?

   • Movies, Music, Android apps and games.. αυτό τα λέει όλα, όπως και η τρομερά αργή εξέλιξη του Android Market κλπ. Μην ξαναλέμε τα ίδια. Στο Google+ το Google κάνει 99 αλλαγές σε 90 μέρες και το Android Market 99 αλλαγές κάθε 99 χρόνια. Στο Google Play βάζει ταινίες και μουσική πάνω από το Android και τα apps/games μια θέση πάνω από τα βιβλία που είναι νεκρά στο Android αλλά λέμε τώρα.

   • Δηλαδή απο τη σειρά στοίχισης συμπεραίνεις οτι βάζει τα apps σε τρίτη μοίρα?
    Ώπος και να έχει πιστεύω οτι εκεί ΣΤΗ Google υπάρχουν αρκετοί έξυπνοι άνθρωποι για να κρίνουν αυτοί με πιο τρόπο θα προωθήσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν, και σίγουρα αποκλειέται να θέλουν να στείλουν στον Καιάδα ένα λειτουργικό που τους προσφέρει τόσα κέρδη και τους βοηθάει να επεκτείνουν το πελατολόγιο τους.

    Πιο πάνω λές οτι Η Google αδιαφορεί για το λειτουργικό της. Πιο πάνω επίσης κρίνεις το ποσοστό αδιαφορίας για το market απο το ρυθμό των updates του. Nομίζω οτι σε αυτό το σημείο αντιφάσκεις αφού σε δύο χρόνια έχει κάνει ένα σωρό updates για το λειτουργικό.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g5SzWc8-X0M<a

   • Τί ακριβώς θέλεις να πεις με το βίντεο;

   • δεν μας λες ρε τσακαλε… Ολες αυτες οι αναβαθμισεις που εκανε η google τι σχεση εχουν με το market ??? Το μονο που αλλαζει στο market ειναι το UI του και αυτο ανα δυο χρονια… Καθημερινα αμετρητες σαβουρες εως πονηρες εφαρμογες μπορεις να δεις στο market και η google ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ. Κανενας ελεγχος στο market αφου για το μονο που ενδιαφερθηκε ηταν τα νουμερα. Κουραζομαι να διαβαζω καθε μερα νεο mallware στο android… πολλες εταιριες δε, που παρουσιαζουν ενα προιον ανακοινωνουν οτι στην συσκευη τους θα τρεχει δικο τους market με φιλτραρισμενες εφαρμογες. Τι αλλο να κανουν δηλαδη. Επειτα καθε εταιρια εχει φτιαξει δικο της UI… Να μην πιασω καθολου τα updates…

    Γενικα βλεπω ενα τεραστιο μπαχαλο με το android γι’αυτο και σταματησα να το αγοραζω.

    ΥΓ. Πολυ ανωτερα τα windows phone… !!!

   • Απο όσα σου έγραψα το βίντεο σου έκανε εντύπωση?
    Καληνύχταααα.

   • @el-mac: Γεια σου ρε τσακαλάκο, καλό είναι να διαβάζεις το ποστ που έχεις σκοπό να απαντήσεις προκειμένου να είσαι πιο εύστοχος στις παρατηρήσεις σου. Αυτό που είπα στον Τιτάνα είναι οτι θεωρώ οτι δεν είναι σωστό να κρίνει την εγκατάλειψη του Μarket απο το ρυθμό των updates που κάνει, αλλα πάλι αν επιμένει σε αυτή την άποψη δεν μπορεί να μας λέει οτι η ίδια εταιρία έχει εγκαταλείψει το λειτουργικό της αφού για αυτό κάνει συνεχή updates.
    Το market είναι μια ανοιχτή αγορά που ο καθένας ΕΠΙΛΕΓΕΙ τι θα ψωνίσει. Εγώ όσο καιρό το χρησιμοποιώ έχω βρεί δεκάδες αξιόλογες εφαρμογές χωρίς να έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, βέβαια, πριν κατεβάσω κάτι βλέπω και κάνα σχόλιο των χρηστών απο κάτω -που πίστεψε με- αν υπάρχει κάποιο θέμα σίγουρα θα έχει αναφερθεί.
    Επίσης δεν βρίσκω που είναι το κακό να έχει κάθε εταιρία το δικό της UI?

    ΥΓ: με αποστόμωσες με τα επιχειρήματα σου για την ανωτερότητα των windows phone οπότε δεν έχω να πώ κάτι. Τέσπα, funboy καμιάς εταιρίας δεν ήμουν ποτέ ούτε θα γίνω τώρα.

   • Δεν είπε κανείς ότι το Play store δεν έχει καλές εφαρμογές για το Android. Το θέμα είναι ότι αυτές οι εφαρμογές είναι ελάχιστες και έχουν ρίζα στο iOS.

    Όσο για το UI κάθε εταιρείας είναι κακό γιατί τα updates σε νέα έκδοση Android καθυστερούν εξαιτίας αυτού. Θα αλλάξει βέβαια και όλοι θα έχουν το ίδιο Android UI σύντομα αλλά μέχρι τότε μόνο το Nexus θα αναβαθμίζεται αμέσως και οι υπόλοιποι θα περιμένουν μήνες.

   • Με τον όρο ελάχιστες μπορείς να μου πεις χοντρικά τον αριθμό που εννοείς? Γιατί ειλικρινά εμένα δεν μου έχει λήψει κάτι, μέχρι στιγμής τουλάχιστων.
    Επίσης τι με ενδιαφέρει εμένα ως καταναλωτή και όχι ως funboy αν έχουν ρίζες στο ios?

    Οπότε αν δεν θες να καθυστερείς με τα updates παίρνεις το Nexus, άρα και εδώ έχεις το προνόμιο της επιλογής.
    Δεν λέω οτι κανένα λειτουργικό είναι τέλειο αλλα νομίζω οτι πρέπει να δεχτούμε οτι και η Google έχει προσφέρει πολλά στο mobile community και δεν είναι ωραίο να την κατακερματίζουμε.

 16. paidia min pernete android, i google exei valei ta e-books panw apo ta apps sto google play!

 17. το επιχείρημα ότι η google παραγκωνίζει το android είναι ΤΡΟΜΕΡΑ άτοπο.
  Η google έχει επενδύσει πάρα πολλά στο android τόσο στο παρόν όσο και για το μέλλον.

  Τα λοιπά περί ταινιών, e books κτλ είναι για μεσημεριανές εκπομπές.

  Τιτάνα, μη σε τρώει τόσο να βελτιωθεί το android κ το Mobile δεν θα κοιμάσε το βράδυ

  • Μην ανησυχείς για εμένα, για το Android να ανησυχείς.

 18. Να δω μια φορά οταν θα μπω στο blog να μην αναφέρεσαι καθόλου στα πρώτα 10 posts σχετικά με την apple και τότε θα πιστέψω ότι είσαι αντικειμενικός! Το μόνο κακό αυτού του blog που κατα τα άλλα έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά και σέβομαι το άρθρο σου αλλά δεν συμφωνό.

  • Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε, περιμένω όμως να διαφωνούμε με επιχειρήματα για το Android, το Google Play και ό,τι άλλο θέλεις.

 19. @ketam πες μου τα top 10 Android apps που χρησιμοποιείς καθημερινά

  Το Google ξεκίνησε να προσφέρει αρκετά, έκανε στροφή 180 μοιρών και έχει το beep των εταιρειών κινητής. Δεν ξέρω που ακριβώς το πάνε αλλά προς το παρόν κάνουν ό,τι χατήρι τους ζητήσουν γιατί θέλουν να πουλήσουν όσα περισσότερα Android μπορούν για να κολλήσουν δίπλα το Google+ και να αποκτήσουν το social graph που θέλουν μαζί με το καλύτερο social graph που μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας: τον τηλεφωνικό σου κατάλογο.

  • Εντάξει Τιτάνα κανείς δεν σε υποχρεώνει να γίνεις πελάτης καμιάς εταιρίας έτσι και αλλιώς. Επίσης όταν πατάμε διάφορα “accept” και “οκ” στις εγκαταστάσεις προγραμμάτων και ενεργοποιήσεις λογαριασμών ΠΡΕΠΕΙ να ξέρουμε τι κάνουμε. Τώρα τι να σου πώ, αυτό που μου λές για το social graph είναι θεωρία συνομωσίας που κάνεις και ό χρόνος θα σε επιβεβαιώσει ή θα σε διαψεύσει. Εδώ θα είμαστε ελπίζω να το συζητήσουμε. Γενικά η Google προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ στο επαγγελμά μου όπως πιστεύω και εσένα, οπότε πιστεύω οτι είναι κάπως unfair το όλο κράξιμο, στο κάτω κάτω αν πιστεύεις οτι η Google είναι τόσο ύπουλη και αδιφάγα μπορείς να σταματήσεις απο αύριο να χρησιμοποιείς οποιαδήποτε υπηρεσία της.

   Τα apps που χρησιμοποιώ καθημερινά θα τα γράψω στο αντίστοιχο ποστ.
   Offtopic: Μου εξηγείς γιατί επιμένεις να λες ΤΟ GOOGLE?

 20. Σχετικά με το ντιμπέιτ, ότι και να λέει ο Τιτάνας και ο κάθε Τιτάνας.. παρόλο που έχω android, το λειτουργικό θέλει δουλειά στον τομέα του UX και επίσης πρέπει τα hw specs των συσκευών να στανταριστούν κάπως. Δυστυχώς ακούω πολλά παράπονα: μπαταρία τελειώνει γρήγορα, bugs, το Interface δεν είναι Intuitive – εάν γίνει κάποια σοβαρή δουλειά (που δυστυχώς απ όσο είδα ούτε στο 4.0 έχει γίνε) τότε θα μιλάμε για καθαρή επικράτηση του Android και τα apple products ισως περιοριστούν και πάλι σε μία ελιτίστικη σειρά ακριβών προιόντων κλπ.. Τα release πρέπει να βγαίνουν γρηγορότερα..

Top

Show Buttons
Hide Buttons