Google και ΟΑΣΑ μαζί, οι στάσεις σε Google maps;

by Stefanos Kofopoulos • On 06-09-2011 • AT 10:29 pm • 19 ΣΧΟΛΙΑ

Google και ΟΑΣΑ μαζί, οι στάσεις σε Google maps

Teaser από δελτίο τύπου προετοιμάζει για Google και ΟΑΣΑ συνεργασία σε κάτι. Οι λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές, θα αποκαλυφθούν στις 21 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να περιμένουμε για ακόμα περισσότερα teasers εκτός και αν κοιτάξουμε στο Google maps.

Δεν είμαι σίγουρος ότι το έχω δει πριν, αλλά αν αυτό είναι το νέο για την συνεργασία Google και ΟΑΣΑ, το Google maps θα εμφανίζει τις στάσεις λεωφορείων στον χάρτη και θα παρέχει πληροφορίες για την διαδρομή από και προς την συγκεκριμένη στάση αλλά και τα ονόματα των λεωφορείων στην συγκεκριμένη στάση, πχ 035 και 227. Το screenshot από το Google maps δείχνει αυτό ακριβώς, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τους σταθμούς του Μετρό.

Είναι άραγε αυτό το νέο χαρακτηριστικό που θα παρουσιάσουν Google και ΟΑΣΑ μαζί ή ετοιμάζεται κάτι νέο, πιο επαναστατικό και έξυπνο για την Ελλάδα;

Google και ΟΑΣΑ μαζί, οι στάσεις σε Google maps

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτό έχει ξεκινήσει από 17 Αυγούστου και ήταν σε δοκιμαστικό στάδιο.

  Σας είχα ενημερώσει κ μέσω mail.

  • Μακάρι να δούμε κάτι επιπλέον από τη Google.

 2. Μακάρι να γίνει πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή athenstransport στο iphone επιχειρεί κάτι παρόμοιο αλλά θα ήταν καλό να βρισκόταν αμιγώς στους χάρτες του google.

  • Όπως φαίνεται το έχουν έτοιμο ήδη και θα το ανακοινώσουν επίσημα, Google maps + ΟΑΣΑ στάσεις λεωφορείων

 3. Υπολογίζω πως θα συνεργάζεται και με directions.
  Ηδη τον χειμώνα που ήμουν στο Αμστερνταμ τα directions στον χάρτη συνδίαζαν Τρένα + Τραμ.

  • Ε ναι, πρέπει γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα. Θα γίνει ολοκληρωμένη λύση πλέον για να πηγαίνεις παντού και πάντα χρησιμοποιώντας ΜΜΜ με λεωφορεία μέσα. Είμαι περίεργος για τους χρόνους μετακίνησης :)

 4. Μάλλον θα είναι η συμμετοχή του ΟΑΣΑ σε αυτό: http://www.google.com/intl/en/landing/transit/#mdy

  • Ναι ακριβώς, για ένα καλύτερο Google maps και Google transit

 5. Κάτι με Free net, κάτι τέτοιο. Τυχαία δεν μπήκε το κρατήστε-ελεύθερο.

  • Ναι, μπορεί να είναι και free WiFi αλλά μου φαίνεται τραβηγμένο μια ιδιωτική εταιρεία όπως το Google να φροντίζει για δωρεάν WiFi σε λεωφορεία

 6. Πάντως υπάρχει χρηματοδότηση για δωρεάν wifi σε όλους τους σταθμούς του μετρό. Σε συνδυασμό με αυτό θα γίνει πολύ πιο εύκολη η μετακίνηση.

 7. Για εμάς τους κανίβαλους που κάναμε το λάθος να μένουμε Θεσσαλονίκη τίποτα μάλλον ε; Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να μετακινηθώ στην πόλη μου αλλά έτσι για το γαμ%^#@#%
  BTW στη Θεσσαλονίκη εφόσον τα λεωφορεία έχουν (μάλλον) GPS και γνωρίζουν που βρίσκονται θα είχε καλύτερο functionality μια τέτοια υλοποίηση.

 8. Mπράβο! Αυτά ειναι καλά νέα!

  Χεχε… βέβαια καλό θα ήταν να είχαν προλάβει τη καλοκαιρινή σεζόν αλλά και πάλι μια χαρά!

 9. καιρος ηταν αφου δν κανουμε εμεις τπτ κανουν αλλοι για εμας (google) στο ελλαδισταν

 10. Θα έχει όλες τις στάσεις, και όλες τις χρονοαποστάσεις όλων των ΜΜΜ της πόλης (ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ ή αλλιώς ΑΜΕΛ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ). Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα έχει και σχεδιασμό διαδρομής με όλα τα μέσα καθώς και εκτιμούμενο χρόνο διαδρομής από->πρός. Δεν μπορώ να πώ περισσότερα εκτός από αυτά που γνωρίζω. Ελπίζω όλοι οι οργανισμοί να έχουν δώσει τα σωστά στοιχεία έτσι ώστε να υπάρχει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

 11. Σορρυ στη Θεσσαλονίκη έχουμε αυτό το σύστημα εδώ και χρόνια! Και με χρόνο άφιξης αστικών στις γραμμές και με realtime θέσεις στο mobile site του οασθ.

 12. Συγχωρεμένος.
  Και για την Αθήνα πάντως πολλά site παρέχουν εδώ και καιρό τις πληροφορίες που αναφέρονται (σχεδιασμό διαδρομής, εκτιμώμενο χρόνο κλπ.). Τώρα αν θα έχει και κάτι έξτρα δεν ξέρω.

 13. Νομίζω εδώ ίσως περιγράφει αυτό που θα δούμε σε λίγες μέρες
  http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%91%CE%A3%CE%93%CE%A6-%CE%9A5%CE%9F

  • Αναφέρει τα εξής αλλά δεν ξέρω σε αυτό που κολλάει το Google

   Η Πράξη αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση, και θέση σε λειτουργία ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Στόλου και Πληροφόρησης Επιβατών (Ολοκληρωμένο Σύστημα Τηλεματικής-ΟΣΤ) για λεωφορεία και τρόλεϊ. Η πράξη θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο μη ανταποδοτικού έργου Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα- ΣΔΙΤ, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τις ενέργειες της μελέτης, συντήρησης, τεχνικής διαχείρισης και λειτουργικής υποστήριξης του συστήματος και οι οποίες ενέργειες δεν αποτελούν αντικείμενο της παρούσας Πράξης.

   Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Τηλεματικής θα αξιοποιηθεί από τον ΟΑΣΑ και από τους ΕΦΣΕ για λεωφορεία και τρόλλεϋ, ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ αντίστοιχα και θα έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσης και της ποιότητας του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου και των συναφών προς αυτό υπηρεσιών.

   Υπηρεσίες μέσω του ΟΣΤ προς το κοινό (ευρύ και επιβατικό), τους ΕΦΣΕ και τον ΟΑΣΑ:

   1. Πολυκαναλική πληροφόρηση των επιβατών για τις ώρες διέλευσης των οχημάτων, τις τροποποιήσεις και τις ακυρώσεις δρομολογίων. Η πληροφόρηση θα είναι διαθέσιμη μέσω φωτεινών πινακίδων πληροφοριών στις «έξυπνες στάσεις» όπου θα εγκατασταθεί τηλεματικός εξοπλισμός, καθώς και μέσω διαδικτύου, μηνυμάτων κειμένου κινητής τηλεφωνίας -SMS και εφαρμογών 3ης γενιάς (3G) κινητής τηλεφωνίας.

   2. Οπτική και ηχητική ενημέρωση επιβατών εντός οχήματος για αναγγελία επόμενης στάσης και ad hoc ανακοινώσεις από τα Κέντρα Διαχείρισης.

   3. Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της θέσης όλων των οχημάτων, επικοινωνία των οδηγών με τα Κέντρα Διαχείρισης, έλεγχος της αξιοπιστίας των δρομολογίων και της τήρησης του προγραμματισμού για την βελτιστοποίηση του προγραμματισμού του συγκοινωνιακού έργου.

   4. Παρακολούθηση επιβατικής κίνησης μέσω αυτόματου συστήματος καταμέτρησης επιβατών κατά γραμμή, στάση και δρομολόγιο ή ώρα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons