Το Google αδιαφορεί για το Nexus Q, τέλος για το όμορφο Android

by Stefanos Kofopoulos • On 14-05-2013 • AT 3:40 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Το Google αδιαφορεί για το Nexus Q, τέλος για το όμορφο Android

Άδοξο τέλος εποχής για το Nexus Q. Η προσπάθεια του Google να σχεδιάσει το δικό του media player πέτυχε αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει ποτέ από το στάδιο του πρωτότυπου και να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων.

Ένα χρόνο πριν, η ανακοίνωση του Nexus Q και το design του νέου Android media player δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για την ικανότητα του Google να σχεδιάζει και να κατασκευάζει hardware στην Αμερική. Δυστυχώς, ένα μήνα μετά την πρώτη ανακοίνωση και παρουσίαση του Nexus Q το Google αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να πουλήσει το Nexus Q και κάπου εκεί τελείωσε η ιστορία.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν πληροφορίες για το μέλλον του Nexus Q αλλά με το Google I/O 2013 μια ανάσα μακρυά, η ελπίδα για ανάσταση του πιο όμορφου και καλοσχεδιασμένου Android streaming media player ήταν παρούσα. Δυστυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες του AllThingsD το Google δεν σκοπεύει να ασχοληθεί με το Nexus Q σε αυτό το Google I/O. Άσχημο τέλος για το πιο όμορφο Android που σχεδιάστηκε ποτέ από το Google.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Google Nexus Q ήταν: επεξεργαστής dual core OMAP4460 ARM Cortex-A9 με SGX540 GPU, 1GB RAM, 16GB χωρητικότητας, Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Bluetooth, NFC, Micro HDMI, S/PDIF, 10/100BASE-T Ethernet και 32 RGB LED. Το λειτουργικό του Google Nexus Q είναι το Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το έφαγε το ouya μάλλον και τα άλλα players

    • Το Nexus Q δεν ήταν gaming console αλλά streaming media player που απέκτησε και σύνδεση στο Google Play. Νομίζω το έφαγε το γεγονός ότι ήταν πολύ ακριβό και δεν είχε έτοιμο περιεχόμενο να προσφέρει

  2. Ναι αλλά όταν έχεις project’s με τέτοια αποδοχή τύπου ouya,miipc,που είναι και media players μάλλον το παρατάς αφού δεδομένα,περιεχόμενο,διαφημίσεις θα τα έχεις έτσι και αλλιώς

    • Με το OUYA να κάνει 99 δολάρια και το Nexus Q 300 δολάρια η διαφορά είναι μεγάλη

  3. Θα μπορούσε πολύ απλά να βγάλει και κάτι τύπου ipod στη σειρά nexus. Αυτό εδώ δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί που δεν μπορεί να το κάνει το google tv ή ένα κινητό

  4. Το Google ξέρει πολύ καλά τι κάνει και δεν αδιαφορεί καθόλου για το android. Μάλλον το pestaola δεν εχει καταλάβει τί κάνει η Google τόσα χρόνια.

    • Μάλλον εσύ έχεις μπερδέψει λίγο την κατάσταση μεταξύ Nexus Q και τι έχει συμβεί με το Android γενικά.

Top

Show Buttons
Hide Buttons