Το Google ετοιμάζει μουσική υπηρεσία για streaming σε Android

by Stefanos Kofopoulos • On 15-05-2013 • AT 1:56 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Google ετοιμάζει μουσική υπηρεσία για streaming σε Android

Αν οι φήμες επαληθευθούν, σε μερικές ώρες θα μάθουμε για την νέα Google υπηρεσία που θα πάει κόντρα στο Spotify και θα προσφέρει streaming μουσικής με συνδρομή κάθε μήνα μέσα από Android smartphones και tablets.

Sony και Universal στο πλευρο του Google

Η ανακοίνωση θα γίνει κατά την διάρκεια του Google I/O 2013, του ετήσιου συνεδρίου για developers για τις υπηρεσίες και την πλατφόρμα του Google, συμπεριλαμβανομένων του Android και του Chrome OS. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Google έχει ήδη συμφωνήσει με την Sony και Universal για τις άδειες χρήσης, χωρίς όμως να ξεκαθαριστεί αν η νέα υπηρεσία θα αφορά μόνο την Αμερική ή όλο τον κόσμο.

Αν τελικά επαληθευθούν οι πληροφορίες, το νέο Google Music streaming service θα χρεώνει ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα που θα επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικής από το internet σε Android, Chromes OS, Chrome και γιατί όχι και σε Windows και Mac. Σκοπός του Google είναι να πιάσει όσους περισσότερους πελάτες μπορεί. Για αυτό μέρος της συμφωνίας θα είναι και το YouTube, με το τεράστιο κοινό και τους φανατικούς χρήστες που ψάχνουν και ακούν μουσική από βίντεο.

Το Google θα αναγωνιστει Spotify και Nokia στην αγορα του iOS, Android, Windows Phone και PC

Οι πληροφορίες για την νέα μουσική υπηρεσία του Google έρχονται από τρεις διαφορετικές πηγές, επιβεβαιώνοντας πρακτικά αυτό που πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες στο Google I/O 2013. Μένει να δούμε τι μοντέλο αδειοδότησης θα χρησιμοποιήσει το Google, αν συμπεριλάβει την Αμερική μόνο ή και τον υπόλοιπο κόσμο και με το κόστος της συνδρομής κάθε μήνα. Τελικά το Beats Audio στο HTC One και στα προϊόντα Hewlett Packard θα έχει ένα ακόμα καλό λόγο ύπαρξης.

Στο Google I/O 2013 αναμένεται να ανακοινωθεί και η νέα πλατφόρμα του Google για Play Games με δυνατότητα αποθήκευσης ρυθμίσεων, high score κλπ στο cloud.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλό, αν και νομίζω, στην χώρα μας … χλωμό.

  2. Επιτέλους… και πολύ άργησε… και να κοιτάξει να μην αργήσει πιο πολύ γιατί θα τη φάει η apple…

    Ένα ακόμα που μου κάνει εντύπωση, είναι μια πληθώρα εφαρμογών που ποτέ δεν έχω κάνει αγορά και δεν εμφανίζονται ως στο play store παρά μόνο με direct link.
    My Tracks, Google Gesture Search, Google Apps Device Policy

    και άλλες που είναι disabled google books etc

    • Εφαρμογές που δεν υποστιρίζει το τηλέφωνο σου ή η χώρα που διαμένεις δεν εμφανίζονται στο Play Store. Περιέργως αν κάνεις disable μια εφαρμογή όπως το Books σε μία συσκευή, και μετά πάρεις άλλη θα παραμείνει disabled. Το Google όλα τα θυμάται..

Top

Show Buttons
Hide Buttons