Το Google ακόμα κουβαλάει την κακή Motorola, 12-18 μήνες αχρήστων

by Stefanos Kofopoulos • On 23-01-2013 • AT 11:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το Google ακόμα κουβαλάει την κακή Motorola, 12-18 μήνες αχρήστων

Το Google μιλάει πλέον με λιγότερα ταμπού για την εξαγορά της Motorola Mobility και τι σημαίνει αυτό για τα οικονομικά της εταιρείας και το μέλλον του Google X Phone. Η Motorola συνεχίζει να στοιχίζει στο Google και μάλιστα περισσότερο από εκατοντάδες εκατομμύρια. Τα χρήματα είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος.

Το τρίτο τρίμηνο του 2012 η Motorola έγραψε $523 εκατομμύρια απώλειες στα βιβλία του Google ενώ το τελευταίο τρίμηνο οι ζημιές περιορίστηκαν στα $353 εκατομμύρια. Το Google απέλυσε κόσμο, πούλησε κομμάτια της Motorola Mobility που δεν χρειάζεται και προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες το συντομότερο δυνατό. Δεν είναι όμως μόνο τα χρήματα που επιβαρύνουν το Google στα σχέδια του για το Google X Phone.

Μαζί με την εξαγορά της Motorola, ο Larry Page και η παρέα του αγόρασαν και όλο το roadmap της εταιρείας για τον επόμενο ένα με ενάμιση χρόνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Motorola είχε ήδη επενδύσει και σχεδιάσει νέα smartphones, είχε υπογράψει συμφωνίες κλπ. Το Google θα πρέπει να περιμένει όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι να καταφέρει να κινηθεί ελεύθερα και να παρουσιάσει τα δικά του σχέδια για την απόλυτη Google εμπειρία σε ένα smartphone.

Remember, we inherited 12 to 18 months of a product pipeline we have had to work through –Patrick Pichette, Google CFO

Είναι η πρώτη φορά που το Google μιλάει τόσο ανοιχτά για την “κληρονομιά” της Motorola. Μάλιστα αυτή την φορά τα νούμερα πιέζουν για περισσότερη ειλικρίνεια, αφού οι συνολικές απώλειες τα δύο τελευταία τρίμηνα φτάνουν τα 876 εκατομμύρια δολάρια. Ποσό που οι κάτοχοι μετοχών Google θα προτιμούσαν να δουν ως κέρδη αντί για ζημιές.

Google X Phone, οι μετοχοι περιμενουν την Motorola να δημιουργησει

Το Google ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, τζίρο 14.4 δισεκατομμύρια δολάρια ή +36% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν και κέρδη 2.89 δισεκατομμύρια δολάρια, ελάχιστα πάνω σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Ο τζίρος που πρόσφερε η Motorola στα νούμερα του Google ανήλθε σε 1.51 δισεκατομμύρια δολάρια με ζημιές $353 εκατομμύρια.

Νέο στην αγορά του hardware και της διαχείρισης της γραμμής παραγωγής και διάθεση των δικών του προϊόντων, το Google για μέσου του Larry Page, παραδέχθηκε τα πρόσφατα προβλήματα στο στοκ του Nexus και σημείωσε ότι η εταιρεία έχει θέση ως προτεραιότητα την βελτίωση της κατάστασης. Συγκεκριμένα ο CEO του Google είπε, “Clearly there’s work to be done managing our supply better, and that is priority to our teams”.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons