Η Google λανσάρει την ελαφρύτερη έκδοση του Android Oreo

by George Polyzos • On 05-12-2017 • AT 12:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Google είχε προαναγγείλει το Android Go ήδη από τον Μάιο κατά τη διάρκεια του I/O, πλέον η ελαφρύτερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας είναι διαθέσιμη αλλά με λίγο διαφορετικό όνομα.

Πλέον, ονομάζεται Android Oreo (Go edition) και ουσιαστικά είναι ένα «διαφορετικό» λειτουργικό σύστημα σε σχέση με το Android 8.1 από το οποίο προέρχεται. Οι σχετικές ανακοινώσεις εκ μέρους της Google έγιναν στην Ινδία, μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες αγορές για τις οποίες προορίζεται η νέα έκδοση. Άλλωστε, όπως αναφέρεται σε σχετικό blog post της εταιρείας, υπάρχουν περισσότεροι χρήστες του Android στην Ινδία απ’ ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Go Edition αποτελεί μία προσπάθεια ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν την εμπειρία Android με όσο δυνατόν λιγότερες απαιτήσεις σε επίπεδο hardware. Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη διαμόρφωση του Oreo έχει σχεδιαστεί ειδικά για συσκευές με μνήμη RAM από 512MB έως 1GB.

Σύμφωνα με τη Google, στα οφέλη χρήσης της Go Edition περιλαμβάνεται ο κατά 30% μικρότερος χρόνος εκκίνησης και η καλύτερη διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου. Παράλληλα, παρέχονται μια σειρά από ειδικά τροποποιημένες εφαρμογές, στις οποίες περιλαμβάνονται τα Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Chrome και το Files Go, μία νέα εφαρμογή διαχείρισης εφαρμογών. Επιπλέον, θα υπάρχει και μία Go έκδοση του Play Store που θα «ειδικεύεται» στις light εφαρμογές.

Όπως έγινε γνωστό η ειδική έκδοση του Android δεν θα έχει γεωγραφικούς περιορισμούς και η διάθεσή της αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα. Οι πρώτες συσκευές με προ-εγκατεστημένο το Android Oreo (Go edition) αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από την αρχή του επόμενου έτους.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons