Το Google σκοτώνει iGoogle, Google Video και άλλα

by Stefanos Kofopoulos • On 04-07-2012 • AT 4:10 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Google σκοτώνει iGoogle, Google Video και άλλα

Το Google συνεχίζει να κατεβάζει ρολά σε υπηρεσίες που θεωρεί άχρηστες παρατηρεί ότι έχουν μικρή σημασία για τη νέα στρατηγική γύρω από το Google+. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Google σκοτώνει υπηρεσίες που υπάρχουν καιρό αλλά φαίνεται πως κανείς δεν χρησιμοποιεί ή έχουν μικρό ενδιαφέρον για τους χρήστες. Αυτή την φορά σειρά για τον κάδο των αχρήστων έχουν το iGoogle, το Google Video, το Google Symbian Search App, Google Talk Chatback και το hardware του Google Mini. Αν έχετε δεδομένα στο iGoogle και το Google Video θα μπορείτε να τα μεταφέρετε με κάποιο τρόπο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για αυτό.

Με τον τρόπο αυτό το Google όχι μόνο εξοικονομεί χρήματα από την διακοπεί υπηρεσιών που κανείς δεν χρησιμοποιεί αλλά μπορεί να επαναχρησιμοποιήσει τους πόρους σε άλλα projects. Οι μηχανικοί που υποστηρίζουν το Google Video, το Google Symbian Search App, Google Talk Chatback και το Google Mini πλέον θα απασχοληθούν αλλού ενώ τα μηχανήματα και η υπολογιστική ισχύς που απαιτούσαν υπηρεσίες όπως το Google Video θα είναι διαθέσιμα αλλού.

Φαίνεται ότι ο Larry Page έχει στόχο και σκοπό να εστιάσει την προσοχή του Google σε συγκεκριμένα σημεία και υπηρεσίες όπως το Google+, το Android και το YouTube.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εντάξει τα υπόλοιπα ήταν βλακείες αλλά το igoogle με πόνεσε… Προσωπικά το χρησιμοποιώ καθημερινά από την πρώτη μέρα που βγήκε.

  • Μην το λές, το Google Video όταν βγήκε είχε τεράστιες προσδοκίες

 2. Χρησιμοποιώ το iGoogle εδώ και πολύ καιρό, κρίμα που το κλείνουν. Τις άλλες υπηρεσίες ούτε καν τις έχω αγγίξει, οπότε δε με επηρεάζει το γεγονός ότι κλείνουν.

 3. Καλά για το Google Video ίσως είχαν προσδοκίες, αλλά μετά το YouTube, ποιός ο λόγος να το αφήσουν να υπάρχει ακόμα;

  • Γιατί ήλπιζαν ότι μέσα από το Google Video θα μπορούν να πουλάνε και να νοικιάζουν βίντεο, να πλησιάσουν την ακαδημαϊκή κοινότητα και τα πανεπιστήμια, να προσφέρουν δυνατότητες που τότε το YouTube δεν είχε (πχ μεγάλης διάρκεια βίντεο, μεγαλύτερες αναλύσεις κλπ). Φαντάσου ότι όλα αυτά τα χρόνια ακόμα και μετά την εξαγορά του YouTube το Google Video υπάρχει

   • Ναι οκ, σύμφωνοι.

    Αλλά τώρα που τα πράγματα έχουν αλλάξει, πρέπει και η Google να προσαρμοστεί.

    Πλέον π.χ. είναι “μόδα” οι ιντερνετικές σειρές μέσα από youtube και το vlogging γενικά ή ακόμα και υπηρεσίες τύπου Netflix.

    Αυτά (και πολλά άλλα) η Google στα προσφέρει ΚΑΙ στο YouTube ΚΑΙ στο Play Store.

    Πάλι καλά που έκλεισε το google video….

 4. Το iGoogle ειναι το.. πρωτοσελιδο του browser μου. Λιτο και ομορφο.
  Βλεπω το mail, τις ειδησεις που θελω, τον καιρο, το εορτολογιο κλπ.
  Τωρα θα χρειαζομαι.. αρκετα κλικ παραπανω για να μπορει να εχω την γρηγορη ματια.. που παυει να ειναι πλεον γρηγορη με τοσα κλικ.
  Και η λυση δεν ειναι οι.. επεκτασεις κ τα widget που τρωνε ram, cpu και ζητανε και προσβαση στη πλοηγηση μου.

Top

Show Buttons
Hide Buttons