Πείτε αντίο στο AdSense για RSS και τα 5GB του Google Drive

by Stefanos Kofopoulos • On 01-10-2012 • AT 3:03 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Πείτε αντίο στο AdSense για RSS και τα 5GB του Google Drive

Η εκκαθάριση συνεχίζεται στο Google με περισσότερες υπηρεσίες να κατεβάζουν ρολά. Αυτή την φορά το Google βάζει τέλος στο AdSense για RSS feeds, στα badges του Google News και την δυνατότητα για custom background στην κεντρική σελίδα του Google.

Η σημαντικότερη αλλαγή όμως φαίνεται να είναι ο αποθηκευτικός χώρος που έχουν οι χρήστες του Google Drive. Μέχρι σήμερα τα δωρεάν 5GB του Google Drive υπολογίζονταν ξεχωριστά από τα 5GB του Picasa. Όχι πια, αφού ο αποθηκευτικός χώρος είναι πλέον ενιαίος και οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν έγγραφα και φωτογραφίες μόνο σε 5GB.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Google σκοτώνει προϊόντα και υπηρεσίες κατεβάζοντας ρολά. Μετά την αλλαγή CEO και τον Larry Page στην ηγεσία της εταιρείας, ένας από τους στόχους του Google είναι η βέλτιστη εκμετάλλευση πόρων και υλικού. Αντί το Google να βρίσκεται παντού πλέον προτιμά να επικεντρώνει δυνάμεις, ανθρώπινο δυναμικό και servers σε projects που θεωρεί σπουδαιότερο από άλλα.

Την τελευταία φορά που το Google σκότωσε υπηρεσίες και πέταξε στον κάδο των αχρήστων προϊόντα όπως το iGoogle, το Google Video, το Google Symbian Search App, το Google Talk Chatback και το hardware του Google Mini ήταν τον Ιούλιο 2012. Ακριβώς ένα χρόνο πριν το Google κατέβασε ρολά στο Google Buzz, Jaiku, Code Search, iGoogle social features και το University Research Program for Google Search.

Φαίνεται πως το Android και το Google+ αποτελούνς μέγιστες προτεραιότητες για το Google παρά τα δεκάδες μικρά projects.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λίγο το κακό για τα 5GB. Η πλειονότητα των χρηστών έτσι κι αλλιώς δεν χρησιμοποιούν Picassa… οπότε μία η άλλη.

  2. Πείτε μου πως τα badges στα Google news και το custom background χρεώνουν την Google ώστε να τα βγάλει εκτός; Στεναχωριέμαι για την Google… πρωτοπορεί και μετά τα βγάζει εκτός…

    • Μάλλον το θέμα είναι η χαμηλή χρήση των χαρακτηριστικών αυτών, όχι το κόστος συντήρησης. Σε κάθε περίπτωση έστω και ένα μικρό ποσοστό των χρηστών του Google.com και του Google news αν χρησιμοποιεί badges και custom background μιλάμε για όγκο δεδομένων, επεξεργαστική ισχύς και storage.

      • Ναι όντως… Αυτό δεν το πρόσεξα… Έχεις δίκιο :)

  3. Πλέον αυτές οι εταιρίες έχουν φτάσει σε σημείο να μετράνε τα πάντα! Κάθε Kilobyte κοστίζει και ειδικά στην κλίμακα της Google, κοστίζει ακριβά.

  4. Για εμένα απο τα καλύτερα που αφαίρεσε ήταν ο API του weather όπου είχα φτιάξει κάποια extensions για σελίδες και εφαρμογές και έτρεχα μέσα στο καλοκαίρι να τα αλλάξω! Και όλα αυτά χωρίς καμία προειδοποίηση, αλλά μαζί με το κλείσιμο του iGoogle έκλεισε και μερικούς API… Τώρα yahoo api weather που είναι υποδιαίστερος. Ακόμα και στα google maps εαν κοιτάξετε πλέον χρησιμοποιεί το weather.com …

Top

Show Buttons
Hide Buttons