Το Google τα βάζει με την Κίνα, δεν κολλάει να κλείσει τα γραφεία

by Stefanos Kofopoulos • On 13-01-2010 • AT 12:38 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

google china logo

Όταν είσαι το Google μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, να αγοράσεις όποιον θέλεις και να τα βάλεις με την Κίνα. Ναι κυρίες και κύριοι, μια Αμερικανική εταιρεία τόλμησε να σηκώσει ανάστημα απέναντι στις Κινεζικές αρχές με τέτοιο τρόπο που ξεκάθαρα αναφέρει ότι εντάξει, αν δεν τα βρούμε δεν έχουμε πρόβλημα να κλείσουμε ακόμα και τα γραφεία του Google στην Κίνα, μαζί με το google.cn. Πριν όμως το κάνουμε, θα αρχίσουμε να δείχνουμε στον κόσμο αποτελέσματα χωρίς κανένα φίλτρο.

Η αλλαγή στην στάση του Google εξηγείται στο post που έγραψε ο David Drummond, SVP, Corporate Development and Chief Legal Officer. Αναφέρει ότι πρόσφατα το Google δέχτηκε πολύ έξυπνες επιθέσεις που τελικό στόχο είχαν τα emails Κινέζων ακτιβιστών. Από την έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι οι ίδιες επιθέσεις είχαν στόχο και άλλες εταιρείες όπου οι ίδιοι ακτιβιστές χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες του. Δεν αναφέρεται η ανάμιξη της Κινεζικής κυβέρνησης αλλά φωτογραφίζεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αφού το Google διαχωρίζει τις πολλές κοινές επιθέσεις που δέχεται καθημερινά από τις “highly sophisticated and targeted” επιθέσεις για τις οποίες και ο λόγος.

Με μερίδιο περίπου 17% της Κινεζικής search αγοράς, το Google δεν θα λείψει ιδιαίτερα στην Κίνα. Δείχνει όμως ότι δεν σηκώνει και πολλά όταν πρόκειται για ελευθερία και άλλα συναφή ιδανικά που αρχικά θεώρησε ότι η πρόσβαση έστω και στην φιλτραρισμένη πληροφορία είναι περισσότερο καλό από την μη πρόσβαση στην πληροφορία γενικά. Τρία χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει αλλά η στάση του Google απέναντι στο Don’t be evil παραμένει η ίδια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το post λέει ότι θα σταματήσουν να φιλτράρουν τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα όρια του νόμου αλλά αν δεν τα βρουν τότε θα το κλείσουν. Έχεις κάποιο link επίσημο που να αναφέρει ότι κλείνουν;

  2. Μαγκιά της google άμα το κάνει και μπράβο της που δεν κλνει στο οικονομικό κόστος!

    • Το είχαν πει από την αρχή, δηλαδή ότι βλέπουμε πως πάει και πράττουμε ανάλογα. Μόνο που τώρα φαίνεται να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα και από άλλες πληροφορίες που διαβάζω σχετικά με άλλες εταιρείες. Δεν είναι μόνο θέμα Google αλλά Κίνας

  3. Μπράβο τους αν το κάνουν.

  4. Τέτοια κάνει η Google και με κάνει όλο και μεγαλύτερο οπαδό της!

  5. Μ’ αρεσει αυτος ο τσαμπουκας :-D

Top

Show Buttons
Hide Buttons