Η Google ολοκληρώνει την εξαγορά του τμήματος συσκευών της HTC

by George Polyzos • On 30-01-2018 • AT 3:16 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Google ανακοίνωσε την ολοκλήρωση εξαγοράς του τμήματος έξυπνων κινητών τηλεφώνων της HTC, που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, έναντι του ποσού των 1,1 δισ. δολαρίων.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Google θα «αποκτήσει» τους 2.000 μηχανικούς της HTC που εργάστηκαν στην ανάπτυξη των συσκευών Pixel. Επιπλέον, η συμφωνία περιλαμβάνει μη-αποκλειστική άδεια χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της HTC. Το σύνολο της ομάδας θα συνεχίσει να εδρεύει στην Τάιπεϊ, πρωτεύουσα της Ταϊβάν, αποτελώντας έτσι την μεγαλύτερη ομάδα μηχανικών της Google στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή Ασίας και Ειρηνικού Ωκεανού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η HTC είχε σχεδιάσει τα Pixel, Pixel XL και Pixel 2 της Google, ενώ είχε προϋπάρξει συνεργασία για την ανάπτυξη smartphones και tablets της σειράς Nexus. Προφανώς στα καθήκοντα του νέου τμήματος της Google θα περιλαμβάνεται η ανάπτυξη και της μελλοντικής σειράς Pixel 3.

Η HTC από την πλευρά της το τελευταίο χρονικό διάστημα κάνει μια σημαντική στροφή προς το πεδίο της εικονικής πραγματικότητας, μετά και την δραματική μείωση των επιδόσεων του κλάδου των smartphones. Η εταιρεία πλέον θα επικεντρώσει τις δραστηριότητές της γύρω από την οικογένεια συσκευών εικονικής πραγματικότητας Vive, σε συνδυασμό με δραστηριότητες στους τομείς του Internet of Things, της επαυξημένης πραγματικότητας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η Google από την πλευρά της, ανακοίνωσε πρόσφατα την δημιουργία εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης στο Πεκίνο, ενώ προχώρησε και σε συμφωνία ανταλλαγής ευρεσιτεχνιών με την Tencent, μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στην Κίνα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons