Το Google.com κόβει πορνό και NSFW από την αναζήτηση φωτογραφιών

by Stefanos Kofopoulos • On 15-12-2012 • AT 6:05 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Google.com κόβει πορνό και NSFW από την αναζήτηση φωτογραφιών

Το Google αποφάσισε να φιλτράρει τα αποτελέσματα αναζήτησης φωτογραφιών και να απομακρύνει φωτογραφίες που θα θεωρούνταν πορνό ή NSFW (Not Safe For Work) χωρίς να ειδοποιήσει για την κίνηση αυτή. Οι αλλαγές ισχύουν ήδη στο Google.com και από κάποιους θεωρούνται λογοκρισία.

Οι διαθέσιμες επιλογές για την αναζήτηση εικόνων ήταν πάντα διαθέσιμες με σκοπό να προστατεύσουν αυτούς που δεν πρέπει ή δεν θέλουν να εκτεθούν σε ακατάλληλο υλικό. Προ ημερών όμως τα αποτελέσματα των φωτογραφιών στο Google Images άλλαξαν, το ίδιο και οι επιλογές που προσφέρει το Google στους χρήστες.

Το SafeSearch έχει πλέον τις επιλογές: Filter explicit results, Report offensive images, More about SafeSearch. Πριν οι επιλογές για το SafeSearch ήταν On, Off, Moderate.

Ακόμα και αν κάποιος επιλέξει να βλέπει υλικό ακατάλληλο για το γραφείο (NSFW) ή ακόμα και πορνό, το Google Images δεν θα εμφανίσει τα αποτελέσματα εκτός και αν ο χρήστης πληκτρολογήσει με μεγάλη ακρίβεια τι ακριβώς θέλει να βρει. Για παράδειγμα η αναζήτηση για μια όχι και τόσο κατάλληλη λέξη όπως το “tits” εμφανίζει μόνο στήθη που με ρούχα ή μαγιό αλλά τίποτα γυμνό. Με την ενεργοποίηση του SafeSearch Filter explicit results το Google Images επιστρέψει 0 (μηδέν) αποτελέσματα. Η αναζήτηση για “naked tits” θα επιστρέψει τα αναμενόμενα αποτελέσματα μόνο αν δεν είναι ενεργοποιημένο το SafeSearch.

Η αλλαγή χαρακτηρίζεται ως λογοκρισία από κάποιους ενώ το Google απαντά ότι δεν έχει κόψει το πορνό από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων αλλά χρησιμοποιεί πλέον αλγόριθμους που εμφανίζουν αποτελέσματα με μεγαλύτερη ακρίβεια… όταν η αναζήτηση είναι αρκετά ακριβής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να ήταν μόνο το porno;…υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες και κάποια στοιχεία που δείχνουν “περίεργη” συμπεριφορά στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης…

Top

Show Buttons
Hide Buttons