Το Google ετοιμάζεται να αλλάξει την Αφρική με την βοήθεια της Ory Okolloh

by Stefanos Kofopoulos • On 02-01-2011 • AT 11:51 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Το Google ετοιμάζεται να αλλάξει την Αφρική με την βοήθεια της Ory Okolloh

Σύμφωνα με την Wikipedia η Αφρικανική ήπειρος περιλαμβάνει 54 διαφορετικές χώρες με περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού στα εδάφη της. Είναι γνωστό επίσης ότι η κατάσταση στην Αφρική δεν είναι η καλύτερη δυνατή και ο internet είναι κάτι περισσότερο από είδος πολυτελείας για τους κατοίκους. Το Google έχει δείξει ευαισθησία για το συγκεκριμένο κομμάτι του πληθυσμού (όσοι θυμούνται το βίντεο με τον πλανήτη και τις δέσμες φωτός καταλαβαίνουν) αλλά τώρα προσπαθεί με δυναμικό τρόπο να βοηθήσει την Αφρική. Για τον σκοπό αυτό προσέλαβε την ακτιβίστρια Ory Okolloh με καταγωγή από την Κένυα και πτυχίο νομικής από το Harvard, ώστε να συντονίσει τις προσπάθειες για την προώθηση του internet αλλά και την σύνταξη νέων νόμων. Πρόκειται για το προπαρασκευαστικό στάδιο δημιουργίας κλίματος και νομοθεσίας που θα επιτρέψει στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στο internet, θα διευκολύνει τις κυβερνήσεις και φυσικά το Google. Αν το εγχείρημα πετύχει θα δούμε σημαντικά επιτεύγματα και περισσότερους ανθρώπους όπως το The Boy Who Harnessed the Wind και ο William Kamkwamba.

[via, photo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η ήπειρος μαστίζεται από το AIDS, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι στο ναδίρ, αρρώστιες που η Δύση έχει αντιμετωπίσει εδώ και 100 χρόνια αφανίζουν πληθυσμούς, δεν υπάρχει καθαρό νερό και φαγητό, η μισές χώρες έχουν εμφύλιο ή είναι σε παρόμοια φάση.

  Το μόνο που κοιτάνε να λύσουν είναι το νετ και οι νόμοι… Είναι καλό να θες να δώσεις κάτι, είναι κακό να έχεις τελειώσει το Harvard και να είσαι τόσο ρηχός..

  • Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η πληροφόρηση θα βοηθήσει.. είναι πάντως μια αρχή και το παρελθόν της Ory Okolloh έχει δείξει ότι δεν είναι τόσο ρηχή όσο λες. Είναι εξάλλου μια αρχή όλο αυτό και το εγχείρημα θέλει χρόνο για να κριθεί επιτυχημένο ή μη σε βάθος χρόνου.. τόσο για την χώρα όσο και για το Google

 2. ….προώθηση του internet αλλά και την σύνταξη νέων νόμων….

  Δηλαδή το Γκουγκλ και η κυρία Ory Okolloh θέλουν να συντάξουν νέους νόμους στις Αφρικανικές χώρες….
  Μια Αμερικάνικη εταιρία με στόχο το κέρδος θέλει να προωθήσει νέους νόμους σε ανεξάρτητες χώρες….
  Μιά νέα αποικιοκράτηση της Αφρικής όχι πλεόν απο την Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, κλπ αλλά απο μια εταιρία.
  Αυτό θα πει προοδος????

 3. φυσικά και θα είναι επιτυχημένο… έχεις δει καμία μεγάλη εταιρεία να αποτυγχάνει;
  ο φαρισαισμός δεν έχει όριο… ο άλλος έχει τα προβλήματα του θεού [που περιέγραψα παραπάνω] και οι “σωτήρες” σκάνε για το νετ ή για την αόριστη “νομοθεσία”…

  Η πληροφόρηση δεν έβλαψε ποτέ κανένα, αλλά σε πολλές χώρες της Αφρικής χρειάζονται πολύ διαφορετικά πράγματα…

  • Ας δούμε τι θα καταφέρουν και ας τους κρίνουμε από το αποτέλεσμα, όχι από τις προθέσεις

 4. Εύχομαι επιτυχίες !

Top

Show Buttons
Hide Buttons