Το Google αγοράζει την AdMob

by Stefanos Kofopoulos • On 09-11-2009 • AT 8:35 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

AdMob

Με όρεξη για startups το Google μετά το Gizmo5 αγοράζει και την AdMob. Η εξαγορά της AdMob κόστισε $750 εκατομμύρια αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό και μεγάλο όσο η όρεξη των χρηστών να χρησιμοποιούν τα κινητά όλο και περισσότερο. Όσοι έχετε ήδη iPhone ή κάποιο Android κινητό είναι σίγουρο ότι έχετε δει δαιφημίσεις της AdMob σε κάποιο application. Αυτή είναι η δουλειά της εταιρείας, διαφήμιση, κάτι που το Google κάνει εξαιρετικά καλά και έχει τρελά κέρδη κάθε χρόνο. Τώρα, έφτασε η σειρά για την διαφήμιση στην μικρή οθόνη του κινητού με κινήσεις που ήδη λαμβάνουν σάρκα και οστά μέσω AdSense.

Με την εξαγορά της AdMob το Google αποκτά πρόσβαση και στην διαφημιστική πίτα του iPhone μέσα από τα apps. Εξαιρετική κίνηση αν αναλογιστούμε ότι εκτός από διαφημίσεις, το Google θα γνωρίζει πλέον στατιστικά για την χρήση του iPhone αλλά και άλλων smarthones. Με αυτή την γνώση μπορεί να προχωρήσει σε τρελό A/B testing ώστε να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση των mobile διαφημίσεων. Φυσικά όλα αυτά θα ενσωματωθούν σε ένα και μόνο AdWords και AdSense interface για την ευκολία όλων.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Respect!

  2. 2 post στην κεντρική σελίδα του pestaola είναι για εξαγορές της google. Κάτι τρέχει με αυτή την εταιρία.

    • Δεν τρέχει τίποτα με την εταιρεία που λέγεται Google πέρα από τις στρατηγικές κινήσεις που κάνουν και το πιθανό αντίκτυπο που θα έχουν σε όλες εμάς τα επόμενα χρόνια

  3. Ακριβώς τιτάνα. Όταν μιλάει το χρήμα όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες. Η εν λόγω εταιρία για μένα έχει βάλει σκοπό να γίνει (και θα το πετύχει μάλλον) ένα παγκόσμιο τεχνολογικό software και μη ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ!!!!!

    • Αυτό είναι αναπόφευκτο αλλά όχι μόνιμο όπως έχει δείξει η ιστορία της τεχνολογίας. Για μένα, προσωπικά μετράει και η πίστη σε Larry και Sergey

  4. Γιατί “το google” και όχι “η google”.Δεν αναφερόμαστε σε μια εταιρία?Η εταρία τάδε..

Top

Show Buttons
Hide Buttons