Το Google θέλει να ξέρει πόσο ελεύθερη είναι η σύνδεση στο internet

by Stefanos Kofopoulos • On 07-04-2011 • AT 3:53 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Google θέλει να ξέρει πόσο ελεύθερη είναι η σύνδεση στο internet και πληρώνει για αυτό

Με ένα εκατομμύριο δολάρια ξεκινάει το Google να χορηγεί το πανεπιστήμιο Georgia Tech για την δημιουργία ενός benchmark που θα λέει πόσο ελεύθερη είναι η σύνδεση του κάθε χρήση στο internet. Benchmarks είναι οι εφαρμογές που μετράνε τις επιδόσεις χρησιμοποιώντας διάφορα τεστ, πχ πόσο γρήγορος είναι ο επεξεργαστής, πόσο γρήγορη είναι η κάρτα γραφικών του υπολογιστή και τώρα με το 1.000.000 δολάρια του Google πόσο ελεύθερη είναι η σύνδεση του χρήστη από το σπίτι μέχρι το internet. Το Google θέλει να μάθει αν τα δεδομένα από τα σπίτια των χρηστών μέχρι το αχανές σύμπαν του internet ταξιδεύουν ελεύθερα ή υπόκεινται σε λογοκρισία, περιορισμούς κλπ.

Το δελτίο τύπου του Georgia Tech ξεκινάει ως εξής: “What if Internet users could click a button and determine whether their service was being artificially slowed down? Or if the government were censoring their content? In the name of Internet transparency, a team of Georgia Tech researchers will use a $1 million Google Focused Research Award to provide Internet users around the world with just those kinds of tools.”

Αν όλα πάνε καλά, το Google θα δώσει επιπλέον 500.000 δολάρια για την συνέχεια του έργου και τρίτο χρόνο. Αν αναρωτιέστε γιατί το Google ενδιαφέρεται για πιθανή λογοκρισία ή περιορισμούς στην ταχύτητα των συνδέσεων του Γιαννάκη και της Κυρά Μαρίας η απάντηση είναι απλή: το Google θέλει όλοι να έχουν όσο το δυνατόν ταχύτερες και πιο ελεύθερες συνδέσεις από και προς το internet γιατί με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρει το Google. Προφανώς κάπου εκεί ανάμεσα κολλάει και κάποιο μέρος ηθικής και net neutrality αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. GOOGLE = SKYNET !

  • Έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το Bing, το Yahoo! και όλα τα προϊόντα τους

 2. Ένα είναι το σίγουρο πάντως και δεν χρειάζεται 1 μύρι από τον γούγλη για να το καταλάβεις, Cyta = SLOWTUBE! Δεν παίζει με 12mbit να μην μπορώ να δω ομαλά και δίχως buffering ένα βιντεάκι στο youtube!!!! Μου έχει σπάσει τα νεύρα!

  • Προφανώς στοχεύουν σε κάτι πολύ, πολύ, πολύ μεγαλύτερο :)

 3. Χμμ… Μιλάμε για την ίδια εταιρεία που υπέγραψε το 2006 με την κινέζικη κυβέρνηση την επίσημη λογοκρισία των search results (αποχώρησε αργότερα γιατί τα βρήκε σκούρα με τους κινέζους). Τώρα νοιάζονται για το πόσο ελεύθερη είναι η πρόσβαση…κάτι ξέρουν προφανώς.

  • Επέλεξαν το λιγότερο κακό τότε με την Κίνα και έχουν δείξει ότι υποστηρίζουν τα περί ελευθερίας πολύ σθεναρά.

 4. Ρε παιδία, τα πράγματα είναι πιο απλά. Η κυβέρνηση (USA) του δημιουργεί πίεση και προβλήματα (βλέπε youtube) με τους ‘νόμους έκτρωμα’ ‘SOPA’ και ‘PIPA’ και τώρα αυτός αντεπιτίθεται για να έχει και αυτός εργαλεία πίεσης.

  • Ναι αυτό είναι μια σωστή αντίληψη.. για να δούμε τις αντιδράσεις του Google

Top

Show Buttons
Hide Buttons